A legjobban fizetett fővárosi kórházigazgató bruttó bére 1,7 millió forint havonta - derül ki a Heti Válasz birtokába jutott "bérlistáról". Három kórházi vezető bére is meghaladja a BKV-vezérnek a Budapesti Közlekedési Vállalattól felvett 1,5 millió forintos illetményét.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
51kacsa
@gyulabors: Ez jó! Én ezz úgy ismerem, hogy " Aki sokat sír az anyagi helyezete miatt, attól el kell venni"

@luigilongo60: Hát Tőlük semmit, mert igazából Mindenki Tőlük tanulta! S úgy vannak vele, ha Nekik lehet akkor másnak is!

@luigilongo60: Az az elmélet, hogy minden Gyurcsány miatt szar, jól tartja magát a társadalomban! így Mindenkinek kényelmesebb, van akit lehet szidni!
Evikati
Az előttem szólóknak van egy-két konkrét esete, melyre alapozzák a negatív véleményüket.
A magyar emberek többségének van még egy rossz tulajdonságuk, mégpedig az, hogy általánosítanak.
Nem szabad!
Én találkoztam már nagyon sok becsületes orvossal, villanyszerelővel, varrónővel és sorolhatnám. Nem loptak, nem csaltak, csak megkérték munkájuk ellenértékét. Ha egy orvos tanul 30 éves koráig (vagy azon is túl folyamatosan), ember életeket ment, gyógyít, miért ne kaphatná meg érte azt a pénzt, ami megilleti. Miért kell hasonlítani egy BKV vezérhez, aki még nem produkált eredményt, nem vitte előbbre (még gondolati szinten sem) a céget. A szomszéd piaci zokniárú fiúnak új Audi van a feneke alatt (30 éves), őt ki figyeli?
sisaknak igaza van!
Sííva
Igaz. Nem kell sajnálni az orvosokat. Az is igaz, hogy eléggé elszaladt velük a ló.
Viszont meg kell hagyni, hogy nem kötnek hülye tanácsadói és egyéb szerződéseket. Mert miért kötnének? Azért vannak ott mert az a szakmájuk.
Míg a BKV-nál lehet vezérigazgató sok millióért hozzá nem értő személy! Ki nézi?
Majd keres szakértőket akik megszakértik neki azt a munkát amire őt mint rendkívűl hozzáértő személyt alkalmazták.
de presszió
@Evikati: "Miért kell hasonlítani egy BKV vezérhez, aki még nem produkált eredményt, nem vitte előbbre (még gondolati szinten sem) a céget."

Majdnem jól beszélsz, de csak majdnem. A hasonlóságot nem a fizetésekben, hanem a hozzáértésben kellene észrevenni. És ott stimmel.
De mielőtt felhördülne bárki is: NEM az orvosok "orvosi szakmai pallérozottságra" gondolok!
Hanem arra, hogy abból, hogy szépen és jól tud műteni sebész professzor bácsi, még nem következik, hogy el tud menedzselni egy kórházhoz hasonló bonyolultságú rendszert, több száz alkalmazottal és több ezer ügyféllel (beteggel), valamint a horror sebességgel változó tárgyi/technikai környezettel.
A baj az, hogy ezek a doktor-guruk valamitől azt képzelik, hogy mindenhez értenek.
Már 20 éve sikeres sebész, hát megpróbálkozik a kórházigazgatással is, ugye.

Na, most ha még ehhez hozzávesszük az egészségügyi intézményekben jellemző bebetonozott hierarchiát, látható, hogy mit ad ki: ÉHSÉGSZTRÁJKKAL FENYEGETNEK.
Na, ennyi a megoldáskészletük.

Amúgy nem a kórházvezetők fizetése az érdekes, hanem a vezető orvosok JÖVEDELME. Azért ne feledjük, nem rég látott napvilágot, hogy az 74 Mrd HUF-fal több, mint amit most kommunikálnak. És ez adómentes jövedelem.
Hát tegyenek mán be a rendszerbe 25 Mrd-t, ha ennyire hiányzik. Mert mi már odaadtuk.
Hozzátartozik, hogy a 30 E fő hazai orvosból ez kb 3 000 főt érint. (Osszuk csak le szépen!) Szóval, amúgy ők maguk mér nem tudnak szolidárisak lenni egymással? Hallott már valaki olyat, hogy a kb havi nettó 1 millát hazavivő nőgyógyász hó végén zavartan belecsúsztat az ápolószemélyzet zsebébe néhány 10 E HUF-t tartalmazó borítékot?

Ugyan már...!
Éhségsztrájk. Zöld zászló. Persze.
Uram bátyám, dzsentri világ.
Evikati
@de presszió: "Majdnem jól beszélsz, de csak majdnem."
Sok igazságot leírtál, de mégis úgy érzem, hogy nagyon szubjektív a véleményed. Sajnos vannak esetek, amikor egy intézmény vezetését hozzá nem értő emberekre bízzák. (Talán azért is, mert nincs jobb)
Közel 30 évig dolgoztam egészségügy-oktatás területén, gazdasági vonalon. Nekem sok újat senki nem tud mondani, nap mint nap szembesültem jóval és rosszal. Utóbbi években csak rosszal, ezért ma már csak külső szemlélőként bosszankodom.
Nagyon sok tehetséges orvosunk van (több diplomával), lehetőségük pedig nincs. Igenis van olyan "sebész professzor bácsi", aki igazgatónak is kiváló lenne, ha nem olyan emberek ülnének a minisztériumban, (a politika bábui) akik hetente bekavarnak mindenféle zavaros intézkedésekkel, melyek másról sem szólnak, csak a megszorításokról. Ez már évekkel ezelőtt is így ment.
Egy kutatóorvosnak, rtg orvosnak, labororvosnak pedig ki szokott adni paraszolvenciát?
Nem a nőgyógyászokat kell mindig kiemelni. Nem minden orvosnak van magánpraxisa.
Világ- és Európa hírű orvosainkat, kutatóinkat nagyon kevesen ismerik, mert ezek az igazán nagy koponyák szerények és nem szeretnek villogni a média fényében.
Az egész rendszert úgy, ahogy van új alapokra kellene építeni. Az egészségügyi dolgozókat, legyen az professzor, konyhai dolgozó, ápolónő, asszisztens a nekik járó méltó helyre visszahelyezni és elismerni munkájukat, mert azért dolgoznak, ami nem csak az egyén, de a társadalom számára is a legfontosabb: az egészség, a gyógyítás.
bigyibogyo
@gyulabors: van egy vallalkozo baratom akinek eleg jol megy. a edvenc tortenetem rola es a temarol mikor en vettem hamburger zsomlet , ocs simat mert draga es sporolniuk kell, hiszen rosszul megy a bolt, majd par hetre ra elrepult egyiptomba nyaralni :) es van vele kapcsolatba es a rosszul meneo cegerol par ilyen megmosolyogtato emlekem.
ugyhogy, messzemenokig egyet ertek :)

jah es van oylan ismeros is aki a napot (majdnem csillagot irtam, de az ugye kenyes tema ;) is lehazudja az egrol,h mennyi penze van :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.