Tud még hinni valaki az MSZP-nek?

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukubenkó
@bombi02: Egy kezeden megszámolhatod azokat, akik arra az MSZP-s cuclira rá vannak ragadva!
gyulabors
A fideszes potentátok emlékezete igencsak kurta. Alighanem ennél sokkal súlyosabb volt, amikor éppen kormányalakítás előtt Orbán Viktor előállt a teljesen légből kapott „lehallgatási üggyel”. Lemondott? Dehogy, reszketve várta, hogy beülhessen a lelki szemei előtt már ott lebegő kormányfői fotelbe. Aztán ugyancsak Orbán Viktor a nevezetes tokaji „nem közgyűlésen” kimondta a varázsszót, ne mi kapjuk a legtöbbet! Példás mértéktartás lett volna, ha nem árulkodik ez a ravasz, gúnyolódó tanács. Még mindig Orbánnál maradva, a törvényes kampánycsend fölrúgására biztatva híveit az azóta szállóigévé vált mondat: majd a jogászi furfang elintézi, „oszt jó napot!” Nem mondhatott le, mert akkor nem lett miniszterelnök, legföljebb pártelnökségét adhatta volna föl, de a jogállami érzékenység akkor sem volt olyan kényes.
Kicsit közelebb a mához, rétestésztaként húzódik a XII. kerületi, engedély nélkül fölépített Turul-szobor ügye. Hiába nem csupán a fővárosi közgyűlés többször megerősített bontási határozata, később már a fővárosi bírósági, a törvényt követő jogerős ítélete, az előző polgármester, Mitnyán úr is szembeszegült a döntésekkel. Később a pártban sokkal nagyobb súlyú Pokorni Zoltán ugyancsak törvényszegésre biztatott, és teszi ezt a mai napig. Pokorni persze nem jogász, „csak” pedagógus, már látja is magát az oktatási tárca élén, de ha megkérdeznék az ifjúságot nevelő szándékáról, ő is csak azt mondaná „oszt jó napot”.
Csak néhány szemléltető példa arról, ha róluk van szó, mennyire szelektív a fideszes vezetők memóriája. Hát akkor tisztelt magabiztos, magát humorérzékkel megáldott politikusnak hívő frakcióvezető úr, ki is „monnyon le”?
Ha részletesen megnézzük, kik a nemzet jövendő ellenségei, akkor egyértelműen látható, hogy „kommunisták” alatt nem a Fidesz-szövetséges Thürmer Gyula értendő, hanem az MSZP. Kivéve a megtérteket, Pozsgay Imrét és Szűrös Mátyást, valamint a korábbi Orbán-kormány volt MSZMP-kádereit, Martonyitól kezdve Stumpfon és Pin­téren, Szabadin, Járain át mondjuk Góglig.
Jelölhetők ellenségként a liberálisok. (Nemrég átolvastam a Csak a narancs volt című könyvet, amelyben Fodor Gábor és köre beszélt arról, miért jöttek el a Fideszből: pártdemokrácia megszűnése, korrupció, gyanús üzleti ügyek. Az ott elmondott tapasztalatai alapján végképp nem értem, SZDSZ-elnökként Fodor mit akarhatott Orbántól…) Amúgy meg az a Fidesz beszél nemzetpusztító liberalizmusról, amely maga is szabadelvű párt volt. Akkori elnöke, aki ugyanaz, mint a mai, a Liberális Internacionálé alelnöke volt.
Ám múlt héten megtudtuk, ellenség lehet a maradék MDF-et a Fidesz kedvéért lezúzó Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor is.
Ezt Kövér László közölte velük élő szóban, jelezve: nagyon nem szeretnék, ha az NF önálló jelöltet indítana a választáson.
Aki jót akar, lépjen be a Fideszbe! A Fidesz a minap az Európai Néppártban az MDF kizárását is kezdeményezte, hogy idehaza mindenki értse, mi következik.
Tehát gőzerővel készül a hatalmi berendezkedés előkészítése, amelyhez persze a közelmúlt gyalázásán át vezet az út.
Ezért aztán közölnék néhány, a világválság kitörését közvetlenül megelőző adatot a miheztartás végett.
Meg azért is, hogy igazoljam a pártfordulatot szorgalmazóknak: a kormány igenis baloldali politikát folytatott.
Az ország gazdasági teljesítménye 2001-ben csak 9 százalékkal haladta meg a rendszerváltás utolsó évének szintjét, 2008-ban – a világválság előtt – már 36 százalékkal.
A GDP 2001 és 2008 között 25 százalékkal nőtt, az ország gazdasági teljesítménye negyedével lett nagyobb, mint volt hét évvel korábban.
Míg a nyugdíjak vásárlóértéke 2001-ben még 18 százalékkal elmaradt a rendszerváltás előtti szinttől, addig 2008-ban 16 százalékkal meghaladta azt. 2001-ben a nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások átlagos összege 38 ezer forint volt, 2008-ban túllépte a 82 ezer forintot. Vásárlóértékük tavaly 40 százalékkal volt magasabb, mint hét évvel korábban.
Hét év alatt közel duplájára nőtt mind a bruttó, mind a nettó átlagkereset.
A munkájukból élők 2001-ben átlagosan havi 104 ezer forintot kerestek, amiből 65 ezer Ft-ot vihettek haza a családjuknak. A bruttó átlagkereset 2008-ban 199 ezer forintra nőtt, amiből 122 ezer forint került a „borítékba”.
A bérek vásárlóértéke 2008-ban 30 százalékkal magasabb, mint volt 2001-ben. Hét év alatt több mint kétszeresére nőtt a gyermeket nevelő családok támogatása.
A családi pótlékra, gyes-re, gyetre, gyedre fordított kiadások a 2002-es 250 milliárd forintról 2009-re 540 milliárd forintra emelkednek. Háromszorosára nőtt 2002 óta a családi pótlék összege, míg 1998–2002 között nem emelkedett.
Egy kétgyermekes család családi pótléka a 2002. évi 9400 Ft-ról 2008-ban 26 600 Ft-ra nőtt. A családi pótlék vásárlóértéke hét év alatt megduplázódott.
Az elmúlt hét évben 258 ezer új lakás épült fel, közel egymillió ember költözött új otthonba,
1998–2001 között 2,6 millióról 3,1 millióra nőtt a személygépkocsik száma. Ma már minden második családnak van gépkocsija.
Az Orbán-kormány távozása óta évente átlagosan 178 ezer új személygépkocsit értékesítettek a 2001. évi 148 ezerrel szemben.
A zéró toleranciának köszönhetően az utóbbi két évben látványosan csökkent a közúti balesetek száma. Mo- biltelefon-előfizetése
2001-ben minden második embernek volt, 2008-ban már több az előfizetés, mint a lakosok száma.
Több mint háromszorosára nőtt a számítógéppel rendelkező családok aránya, ötszörösére az internet-előfizetőké. A
háztartásoknak még csak hat százalékában volt 2001-ben internet-elérés,
2008-ban már 47 százalékában.
Az adatok azért is érdekesek, mert 2006 óta – a sikeres konvergenciaprogram jegyében – folyamatosan csökkent a reálbér, majd jött a világválság.
Tehát ha most nyomor van és nemzethalál, ahogy a Fidesz hazudja, akkor mi volt itt 1998 és 2002 között?
dr. prédikátor
Gyulabors!
Szépen összeszedted!De ne felejtsd el hogy az elmult 8 év a magát baloldalinak nevező nem szocialista hanem szociáldemokrata párt botrányaitól hangos!!
Már sokszor elmondtam :az MSZP N E M baloldali párt,csak annak kiálltották ki magukat.Az Én szememben hiteltelen az a politikus aki megtagadja a multját!!!

A botrányaikat azt hiszem nem kell felsorolni,azt mindenki ismeri!!!Csak a legutóbbit emlitem ,a BKV miliárdos végkielégitései!!!
Hozzáteszem a többi párt sem különb.Fidesz Szdsz,Kdnp,Mdf.egykutya.Az elmult 20 év alatt a legnagyobb sikerük az volt hogy eladták, tönkretették az országot!!Mindent elloptak amit csak lehetett!!Ugyhogy N E dicsérd az MSZP-t!!
Sorolhatnám de minek !Akiknek kellene azok N E M hallják meg.Közeleg a választás,jönnek a nagy igéretek.És mi lesz az igéretekből ?semmi ! A választások után elfelejtik.!!
A jelenlegi politikai bünözők annyi kárt okoztak az országnak mint a két háború meg két szökőár.!!!
szaboria
Sajnos a hozzászólók többslge olyan fiatal akinek tapasztalata sincs az életről.Akik kormámyon vannak mindig követnek el hibát. Nics olyan ember aki nem hibázik. A hangos botrányozást a Fidesz kezdte inkább a saját háza körül söpörne van ott is elég söprögetni való van.. A fidesz idelye alatt még nem volt divat a mocskolódás, de mivel nem sikerült a 2006-os választás azóta van ez a csunya mocskolódás, Tudomásul kell venni már nem az MSZP miatt tört ki a gazdasági vállság. Most inkább összefogásra volna szükség .
szaboria
@gyulabors: Okos a jegyzeted némi apró hiba vann benn a nyugdijakkal kapcsolatban, mert 1999 januárjától kellet volna biztositani a 20 %-os nyugdij emelést ezt a Fidesz nem teljesitette négy év minuszát még mindig nem nem érték utól a nyugdij korekcióval.A fidesz a nyugdijakra biztositott pénzt is másra költötték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.