Tudod, mit jelent a böjt? Nem. És azt, hogy zarándoklat? Azt sem. Kevin őszintén kíváncsi, Gabi néni mit fog mondani. Előttük egy nyitott történelemkönyv. Nézik egymást. A korrepetálást messziről kéne kezdeni.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
- ugye, hogy lehet másképp is gondolkodni és a sorsot a javára fordítani......! - csak kevés aki így gondolja......sajnos!
gondolkodo
A cikk írója - gondolom, - nem 8 elemit végezte csak el, tehát tudnia kéne, hogy a cikk címe is rasszista megnyilvánulás! Így kerül az osztrák boltba a tábla: "Magyar, ne lopj!", hiszen a magyar ember adócsaló, közpénzlopó, még a TV-ben is köztörvényesek főznek, de biztosan található köztük rendes ember is!
A "magyarok" is emberek, van köztük törvénytisztelő és bűnöző. Ugyanúgy a cigányok is emberek!
Beilleszkedés a társadalomba? Jogos elvárás, de ehhez tartozik az is, hogy legyen HOVA beilleszkedni! Ha tárgyilagosak akarunk lenni - és ez minden kulturált és intelligens ember alapvető tulajdonsága! - észre kell venni, hogy sokszor olyat követelünk mástól, amit mi magunk akadályozunk meg!
Az állambácsi nem ítélhet éhhalálra olyanokat, akiknek nem tud munkát adni!
szabosa
....ugyan nem olvastam el a cikket és mint többször említettem, hogy nem szeressem ezt a fajtát sem de akadnak kivételek itt is amit nem szabad elhallgatni.
A munkahelyemen most zavartak haza Erdélybe egy társaságot három nap "munkavégzés" után mivel annyi kárt okoztak, ha ledolgoznák a két hetet gond nélkül sem térülne meg. Ezért visszahívták az előző csapatot akiket kimondottan szerettem és ez igen nagy szó! Teljesen normális csapat, tisztelet tudó, megbízható, segítőkész, visszafogott ám de jó kedélyű roma társaság. Dolgoznak tisztességgel, többet is mint kellene, nem hagynak maguk után disznóólat, takarítanak, felmosnak (zuhanyzó, étkező)
nem randalíroznak, és emberi orgánummal beszélnek. Ha nem látnám, nem esküdnék meg, hogy cigányok és ezek a szónak a jobbik értelmében cigányok akikkel semmi bajom, sőt! :)) csak sajna ebből van kevés.... haza mennek és otthon is dolgoznak mert fiatalok, családjuk van és azt el kell tartani.... és ezek nem lopnak!
Ezt a munkát csinálhatnák az itteni cigányok is de nekik büdös ez a meló és én is jobban örülök mert a mi romáink zöme vagy gengszter vagy olyan szutyok matyi, hogy inkább ne szennyezzék a környezetemet én jól elvagyok ezekkel az Erdélyi dolgos romákkal akik normális, emberi életre törekszenek.
furfang
Nagy öröm lenne, ha ezen a helyzeten változtatni lehetne. A Kádár-éra alatt ezzel sokkal kevesebb gond volt, mert nem lehetett munka nélkül és iskolába járás nélkül élni. Büntették mindkettő. Ma sajnos nincs elég munka lehetőség, és az iskola kerülést nem szankcionálják.És ez nem csak a cigányokkal kapcsolatos probléma, általánosságban megoldásra vár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.