Nem tudnak akkora összeget félretenni a fiatalok a fizetésükből, mint a szüleik vagy a nagyszüleik az ő korukban, ráadásul mind a spórolás hiányát, mind a takarékoskodásukat más okokkal magyarázzák - derült ki egy kanadai vizsgálatból. A TD Canada Trust megbízásából készült reprezentatív felmérés eredményei szerint az elmúlt évtizedekben sokat változott a fiatal felnőtt korosztály pénzhez való viszonya, ami a spórolási készségben is megnyilvánul.

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1951
Két dolog miatt nem spórolnak a mai fiatalok! 1./ mert van akinek nem kell spórolnia, 2./ mert van aki nem tud spórolni a borzasztóan alacsony,már-már minimálbéren való foglalkoztatás miatt. Ki lett ez találva rendesen,csak most már olyan kormány is kellene ebbe az országba, amely képes 10 millió 300 ezer polgár érdekeiben tevékenykedni és mindjárt aktualitását veszítené ez a kérdés!!
Aki látta a ma reggeli ATV-ben az Oszkó Péter pénzügyminiszter úrral készült interjút, az azonnal meg tudja válaszolni a kérdést: mert a kormányzat nem is akarja, hogy spórolni tudjanak a mai fiatalok! Egyébként a műsorvezető itt is épp oly halovány gyenge volt, mint "régen" a szerencsére azóta megszűnt "Napkelte"-ben!Csak szerencsétlenkednek, de a kérdést "oda tenni" nem tudják,így gyakorlatilag feleslegessé is válik minden ilyen jellegű riportműsor!!
kramermoni
már a cim is meghökkentő! ugyan miért nem? szülők tele adóssággal jó esetben egyikük nem mnélküli akkor a gyerek segit azzal hogy segit a szlák kifizetésében : de ha esetlegesen ő is mnélküli tessék már megmondani mi a jó fenéből spóroljon!!! várom a cikkiró megtisztelő válaszát
reallatas
@Horizont: Teljesen igazad van! Az a lényeg, hogy a jóféle kamatokkal telik a bankszféra zsebe, s mennél szegényebb egy társadalom, annál könnyebben manipulálható. Üdv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.