Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a pécsi közgyűlésben egy "antikapitalista" koalíció alakult a jogállamisággal szemben - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán az MTI-nek.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Preky69
Páva írta velök ANO a szerződést,csak szólok. Amúgy jó ízelítő a fidesz dekrácia felfogásáról.
Wik
Nem értem mi a gond ? A pécsi önkormányzat a többségi tulajdonok. A francia a kisebbségi tulajdonos amelyik ráadásul több mint 1 milliárdos adósságot is felhalmozott. Akkor mi a gond ?

Ott a franciák akarják eljátszani a szadesz módszert ?
Csubaka
"A levelében leírja azt is: az MDF továbbra is kiáll a szabad piacgazdaság és a jogállamiság értékei mellett. Ezen elvek szerint a szerződéseket be kell tartani, és a felmerülő vitákat tárgyalásos úton kell rendezni - tette hozzá."

Ennek a szerencsétlen jó embernek fogalma nincs arról, hogy mibe ártja magát.
Ha legalább azon elgondolkodna, hogy az egyébként egymást "gyilkoló" MSZP-s és FIDESZ-es képviselők alkottak közös érdekcsoportot az ügyben talán ekkora baromságokat nem is vetett volna fel.

A jogállamiság keretein belül az eredeti szerződés lehetőséget biztosít a többségi tulajdonos számára,a kisebbségi részvények visszavásárlására. Erre tett ajánlatot a Pécsi Önkormányzat még júliusban, a franciák azóta válaszra sem méltatták a felszólítást és úgy tesznek mintha Pécsett a teljes vízmű az övék lenne. A Pécsi Vízműnek Pécs Megye Jogú Város a többségi tulajdonosa. Ha valamelyik intézkedésével a kisebbségi tulajdonos nem ért egyet menjem bíróságra.

A franciák a saját hazájukban a külföldi tőkével szemben nem voltak ennyire elnézőek. Ime a példa

Pénzügykutató Zrt.
Nemzeti bajnokok teremtése Magyarországon
A verseny és a versenyképesség kapcsolata -
összehasonlító vállalati esettanulmányok

"Továbbra is elsősorban a francia kormány vonzódik a nemzeti bajnok megközelítés merkantilista iparpolitikájához. Kibocsátották a kulcsiparágak listáját, amelyeknél a külföldi átvétel elleni védelmet tervezték, és számos szektorban a vállalatok francia tulajdonban maradása védelmében tevékenykednek. Az Aventis és a svájci Novartis egyesülésének blokkolása mellett további példa erre a Suez és a Gaz de France egyesülésének előmozdítása azért, hogy elkerüljék az olasz ENEL általi átvételt. Dominique de Villepin akkori miniszterelnök szerint mindez az „igazi gazdasági patriotizmus” megértett szükségszerűsége, hiszen „ha kemény idők járnak, akkor erőink összegyűjtése a kérdés, és Franciaország és a francia dolgok megvédése, …. jobb vállalataink lehorgonyzása a nemzeti talajban” (Scott 2006)."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.