Több elemző is azt állítja, a gazdasági visszaesés lezárultával szép jövő áll Magyarország előtt, ugyanis a mostani megszorító intézkedések később pozitív hatásokkal járnak.

Forrás: profitline.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
Kemény bírálat az IMF címére: egyik példa Magyarország
Magyarország is szerepel azon a listán, amelyet a londoni Gazdasági és Politikai Kutató Központ (CEPR) legújabb tanulmánya tartalmaz, és amely azt hivatott bizonyítani, hogy a Nemzetközi Valutaalap 41 országból 31-nek rossz tanácsokat adott: olyan gazdaságpolitikai intézkedéseket javasolt, amelyek elmélyítik a válságot, ahelyett. hogy a recesszió hatásait enyhítenék. Hazánkon kívül, több fejlődő ország mellett Fehér Oroszország Lettország, Románia, Szerbia és Ukrajna is az IMF politikájának kárvallottja-
ugyeugye
@Csubaka: miért van az, h már semmin nem csodálkozom. gondolom mi ugyan rosszul jártunk, de a bankárok nem.
Csubaka
@ugyeugye: A fenti cikk utolsó mondata az ami egyrészt igazán félre magyarázza a dolgokat, másrészt számomra igen borús előjeleket mutat.

"A hazai bankok a válság előtti 600-800 milliárd forinttal szemben most több mint 3.500 milliárd forintot tartanak jegybanki alapkamaton az MNB-ben, a teljes mérlegfőösszeg 25 százalékát, ami mutatja, hogy nincs pénzszűke, sőt egyre több a pénz, ami keresi a helyét - mutatott rá."

Ha tehát ennyire bővében vagyunk a pénznek akkor miért nem támogatják a munkahelyeket teremtő kis és közepes magyar vállalkozásokat. Mindenki által közismerten tudott tény ugyanis, hogy olyan feltételekhez kötik a hiteleket amelyeknek csak egy egészen szűk és politikailag is elkötelezett réteg tud megfelelni.
Nálam pélául verte a biztosítékot az a legújabb pályázati kiírás amelynek egyik feltétele, hogy csak külföldön előállított termék forgalmazásának támogatására adják.
A másik kérdés ami nem hagy nyugodni, hogy a magyar munkavállalók jövedelmét a válság okaként minden munkáltató rendesen megnyirbálta annak ellenére, hogy hatalmas állami támogatásokat kaptak. Ettől ugye a magyar fizetőképes kereslet cseppet sem nő. Akkor ugyan mondják már meg a bankár urak, hogy ki a fészkes fenének tartogatják a pénzüket a bankban? Tudnak valamit amit mi még nem?
ugyeugye
@Csubaka: pl abból a pénzből, amit a kukajani alias pannon puma /ultragáz/ a Hankook nevű cégnek adott támogatásként, 15-20 ezer munkahely létesülhetett volna magyar vállalkozásoknál. Rácalmáson 1500 munkahely létesült.
miről beszélünk???
reallatas
Cirka 20 éve harsogják a szép jövőt, de mindíg megjelenik az önös én fogalmán keresztül gondolkodók sisere hada, s máris oda a szép jövő. Vagy úgy értelmezend, hogy egy szűk rétegnek szép jövőt? Hisz annak per ma is szép a jelene, no meg kellően megalapozta, hellyel közzel közpénzből a jövőjét is. Miről is beszélünk konkrétan tehát! Morális totális bizalomvesztés, nyilván ez esetben még akkor sem hisz már a nyomorult plebbejjus, ha tényleg az igazat mondják neki. No vajon miért is??
petmail13
Ezt csinálják már évek óta pl Bokros, lehet jó lesz de utána ugyanolyan helyzetben leszünk ha nincsenek reformok ugyanitt fogunk állni 10 év múlva is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.