Elkészült Magyarország első gyermekpénzügyi oktatóanyaga (www.elsomillio.hu). A kiadvány 5-12 éves gyerekeket nevelő szülőknek és pedagógusoknak készült. Célja, hogy szemléletmódot és gyakorlatias módszereket, ötleteket adjon a gyerekek sikeres pénzügyi neveléséhez.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kakastoll
Ezt a kijelentést mintha máshol is használnák, csak ott a legnehezebb szó van a gyerekjáték helyett.....változik a világ....:)
kamazuka
Pénzt nem megszerezni nehéz,hanem a létét ügyesen eltitkolni.
Ilyen tanfolyamok a parlamentben jelenleg is folynak.
Január
Ezt talán a pénzzel való bánás minimumának nevezném. Ezt azért talán a szülők is tudják...... , ha nem, sajnos, akkor már az ő nevelésük is hiányos.
A cimet én is úgy ismerem, hogy: az első millió megszerzése a legnehezebb.
Aztán mondhatjuk azt is, hogy azért ahhoz pénz kell, hogy megtakarítani lehessen, és a spórolásnak is van határa.....
....és, ha már van megtakarítás akkor a továbbiakhoz /befektetés stb./ is elkelne néhány ötlet, mert csak megtakaritásból nehéz és hosszadalmas a jelenlegi viszonyok között - az átlag embernek is - összhozni a "milliót" .
Az biztos, hogy a pénzügyi kultúrára nevelni kell a gyerekeket, hogy felnőttkorukban se érje őket meglepetés, nem úgy mint az elmúlt 40 évben szocializálódott nemzedékeket. /lásd a nagy hasznot igérő csődbejutott, soha vissza nem kapott befektetéseket./

Január
A pézzel bánás tudását egyes népcsoportok, szinte az anyatejjel szívják magukba, nem véletlenül a pénzemberek főleg tőlük kerülnek ki.
A gyerekek ajándéka a különböző ünnepeiken is a pénz.
Csubaka
Én ezt a gondolatot éppen fordítva, egy amerikai szólás mondás kapcsán ismerem

"A második milliót már könnyű megszerezni!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.