Eltérően ítélte meg a Bajnai-kormány tevékenységét Bokros Lajos és Stumpf István a IX. Pénzügyi csúcstalálkozón. Bokros szerint a kormány megmentette az országot, sőt a jövő évi költségvetést megalapozottnak látja. Stumpf István és László Csaba viszont hangsúlyozták a költségvetésben rejlő kockázatokat, elsősorban az állami vállalatok adósságát és az elmaradó adóbevételek veszélyét.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
Mar nem azert, de az mdf miniszterelnokjeloltjetol olyan jo huzas a szocik kormanyat dicsoiteni? Ibolyka biztos megdicserte erte.
furfang
@csikknorisz: Ibolyka biztos megdícsérte, mert néhány éve be van kötve mind az mszp, mind az szdsz uszályába. Ezeknek ma az egyik legfőbb szekértolója, persze jó pénzért, és mentelmi jogért.
gcsabi
@csikknorisz: Azért enyhe eufemizmus dicsőítésnek nevezni, mert kritizálta is őket rendesen. Egyépként a józan technokrata imidzshez meg ez kell. :)

@marlin: Azért az Erhard féle szocialista piacgazdaság fényévekre van a bokros csomaghoz! Legfeljebb egy elemét-- a költségvetési egyensújt--lehet odasorolni, de értelmezhetetlen a többi intézkedsések hiánya nélkül /foglalkoztatottság, verseny kiegyensúlyozás, trösztellenes intézkedés, nyugdíjreform....stb.
A megszorítások kivontak nem hozzátettek a gazdasághoz, hanem gyengítették. A hitelhez jutás ellehetlenítésével és a piac leültetésével vállalkozások ezreit teték tönkre, munkanélkülivé téve azok alkalmazottjait.
De akinek az elmult hat év nem volt meggyőző arra, hogy a megszorítás --ami 2002-tól folyamatosan tart--nem élénkíti a gazdaságot, az nyugodtan higgyen a csodában, hogy a következö négy évben majd sikerül!
furfang
A címről az a kép ugrik be, mintha valakit a víz alá nyomnának, és az utolsó rúgása előtt kirántanák a vízből.. Ha megmarad,ok, ha nem,magára vessen. Ilyenfajta megmenekítés ez.
csutak
Maradva a cikknél:
Stumpf István mióta ért a makorközgazdasághoz?
Nem tanulta, nem is ugatja éppen ezért csak kenyéradó gazdája utasításának tesz eleget, amikor bírálja a jövő évi költségvetést!
Bokros Lajos szava a világ normálisabb országaiban felér a szentírással. Kérdezzétek azokat az országokat (lakóit), akiket rendbe tett anyagilag!
gcsabi
@csutak:
Nem eufemizmus ez egy ici-picit? :)
Azért akadnak országok, ahol a saját bőrükön tapasztalták meg az IMF-féle "szentírás" következményeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.