A kormányfő minden intézkedésével nagyon elégedett, szerinte az ország igenis jó úton jár! Vajon a lakosság ezt mért nem látja így?

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csikknorisz
Ami az orszagnak jo, az az embereknek epp ellenkezoleg. Ures zsebbel ugraljon mindenki orvendezve, hogy hudejo az orszagnak?
mandiner
A jó út albániába vezet? Vagy Szomáliába?
vukkocska
Természetensen mindig meg kell nézni, ki által és hol jelent meg a cikk. Nyilvánvaló, ez mindkét oldalon így van. Ezt kell elosztani kettővel. A cikk írója azért úgy csinál, mintha nem is lett volna, illetve nem is lenne világválság. Nagyobb objektivitás kellene mindenki részéről, ami természetesen illúzió.
werwolf
Miért nem érez így a lakosság, a nép?
Ha annyi jövedelme lenne, mint az átlag magyarnak, nos akkor ő sem lenne ennyire lelkes, optimista. Üres zsebbel, a létért küzdve élni nem felemelő érzés.
Akár jó úton halad az ország, akár nem, a kisembernek elsősorban a saját, és családja jóléte, illetve helyzete a legfontosabb.
bigyibogyo
@werwolf: ebben van kis elletnmondas. a rosszul elo kis ember szavaz a jobbikra,h majd jol helyrerakjak az orszagot. es kozben nagyon hazafi, de csak az szamit,h neki jo legyen.
vukkocska
@werwolf: a lakosság és a nép az közel 10.000.000 ember. Nem kellene mindannyiuk nevében beszélned. Nem szoktál vásárolni? Nem lehetett sem a Tescoban, sem az Auchanban, de még más nagy bevásárló központokban kocsikhoz hozzáférni, mert tele voltak karácsony előtt az üzletek. Azt hittem, szombaton békésen vásárolhatok, de a helyzet szinte ugyan az volt, mint karácsony előtt. Természetesen vannak nagyon szegény emberek, akik nélkülöznek. Sajnos. De az ország átlag nem ez. Egy kicsit "lózungos" vagy.
Csubaka
@vukkocska: * Index

2009. szeptember 25., péntek 10:20
A válság nem érint. Vagyis igen, de elhárítottuk

A válság október elején érkezett meg a magyar parlamentbe. Pontosabban épp hogy nem érkezett meg: Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Veres János is roppant meggyőzően érveltek amellett, hogy a válság nem gyűrűzik be az országba. „Magyarország ma stabil, és biztonsággal tekinthet a nehezebb nemzetközi gazdasági viszonyok elé” – mondta [13] az akkor még gazdasági miniszter Bajnai október 6-án.
==========================================================
Azon kívül, a pontosítás kedvéjért, ha megnézzük ki írta a cikket akkor ne kettővel osszad el,mert ez egy blőd hazugság, hanem annak arányával, hogy a fentiekben Bajnai szerint cseppet sem veszélyeztetett magyar gazdaság válsága hány családnak jelent tragédiát és hány meg sem érzi!
Ki merem jelenteni, hogy ez az arány most valahol 96%-körül jár, tehát bőven van igazság tartalma.
Csubaka
@vukkocska: Isten biza nem vita képpen írom, de a vásárlók számának és az ünnepi készülődésnek vajmi kevés köze van az ország átlagos életviteléhez.
Karácsonykor (érdekes módon a statisztikusok nem a bevásárlókocsik számából számolják) hozzávetőleg harmadával kevesebb termék fogyott mint tavaly ilyenkor, pedig már az is kritikán aluli volt. A kereskedők a vártnál jóval kevesebbet adtak el, de volt olyan is akinek kimondottan veszeteséget jelentett a karácsony. A TESCO- ban a "sláger a 200 Ft-os virsli(????) volt, kocsonyhúsért három napig álltam sorban mire jutott, mert naponta csak 1(!!!) ládával kaptak. A hálós naracs és mandarin majd fele ütődött,puha, vagy már penészes volt, az árak pedig úgy általában ünnepiek. Az Intersparban csak az árak voltak verseny képesek, igaz azok is csak egymással versenyeztek, A Lidl hozta a formáját. Olcsó húnak híg a leve. 1/2 Kg darált disznóhús 769 Ft. előr csomagolva. Természetesen vannak nagyon szegény emberek! Kiket értesz annak? Mert magam részéről minden olyan magyar családot annak tekintek ahol a havi netto családi bevétel nem éri el ez egy főre jutó 60 ezer forintot.
Persze vannak akiknek NAPONTA 217 000 Ft-ba kerül a megélhetésük és erre pofátlanul kijelenti, hogy
"persze tudom milyen kutya nehéz havi 40 ezer Ft.ból megélni!!"
szaboria
@Csubaka: Meg nyugtatlak még a lLidli ben nem csalodtam német országba is náluk vásároltam egy hónapba egyszer tartok bevásárlást nagy tételben mert a felvágottjai is izletesebb mint amit már nálunk összepancsolnak. A darálthúsúk sem olyan , hogy csak zsirt tartalmaz.Te őssze tévesztetted a hús árát mert az egy kilóra vonatkozik.
bigyibogyo
@Csubaka: es ahhoz mit szolsz,h Avatarra meg mindig nem kaptunk jegyet (1800 Ft) mert 2 honapja telthazzal megy (jan 20ig nincs jegy :/ ) az az Arenaban az IMAX?
vagy mit szolsz ahhoz,h tavalyi eredmenyhez kepest 50%-al nott a forgalma a cegnek ahol dolgozom (szamtech kisker)
ezek mind olyan dolgok, amik nem az eletben maradashoz kellenek.
vukkocska
@Csubaka: jó sokat írtál:) nem is szállok Veled vitába, mert nem meggyőzni akarlak. Arra azért emlékszem, hogy nem lehetett tudni, hogy ilyen nagy mértékű lesz a világválság. Amikor ez kiderült, egyáltalán nem bagatelizálták el.
Csubaka
@szaboria: 769 Ft/Kg-ért ha valahol húst kapsz légyszi értesíts!
690 Ft..ért árulták a pulykaszárnyat leértékelten a TESCO-ban.
A darálthúsulról pedig azon kívül, hogy az átlátszó csomagolásban van semmit nem tudsz. A Tescoban legalább az előttem levágott lapocka darabot teszi a darálóba. Mindazon túl érdekes lehet az is, hogy Te mit tartasz nagy tételnek?!
Csubaka
@vukkocska: ".......nem lehetett tudni, hogy ilyen nagy mértékű lesz a világválság. Amikor ez kiderült, egyáltalán nem bagatelizálták el."

A "nem lehetett tudni", a "nem akartuk tudomásul venni" és a "nem akartuk tudomásra hozni" között ezért nem kis eltérés van és időben ráadásul így következtek.
Az első amerikai bankok már 2 éve befuccsoltak és ha egy kicsit figyeltél a tözsdei információkra, nagyon lehetett tudni, hogy az amerikai ingatlanpiac csődje beszívja majd a nagy bankokat is! Azt is tudta mindenki, hogy Európában is hatalmas bajok lesznek, hiszen az itteni bankrendszer éppen az amerikai kereskedelmi és hitelbankok hálózatára épült.Izland már valamikor június-augusztus környékén állam csődöt jelentett és Európa pontosan tudta, hogy a banki és pénzrendszerének egyik leggyengébb pontja Magyarország éppen az elképesztő méretű korrupció miatt.
Tavaj október 6-án amikor Bajnai nyilatkozott már javában tombolt a gazdasági válság Európában is. Az elbagatelizálás ezzel a nyilatkozattal kezdődött, és folytatódott az IMF feltételeivel felvett hitelek sorozatával. Közben pl. a BKV-nál. a MÁV-nál. a Malév-nál.....és a Déli áramlatnál milliárdok csúsztak meg.
szaboria
@Csubaka: Ha tudnám át küldeném neked a boritó lapját mert még mindig van a fagyasztóban rajat van minden.7% zsirt tartalmaz. Mivel húsiparban dolgoztam tudom , hogy sok nagy bevásárló üzletlánc úgy szerzibe a húst,hogy nem bontva hanemfélbe vágva viszik az árút és ők bontják ezért van, hogy a darált húst olcsóban tudják adni mert mindig van úgynevezett apró hús maradék és azokat darálják le.Neki egy kiló hús kb 400.-ft ért van átlagosan
Nagy tételnek azt tartorm,hgy össze irom mire van szükságünk meg tervezem a főzést és aszerint veszek húsokat felvágottakat általában egy hónapra tervezek.Igy megéri, hogy elmegyek oda ahol van az üzlet, mert itt nálunk 200-300.-Ft dárágább minden még a felvágottak is.Igy lehet igazán sporolni.
Csubaka
@vukkocska: Az egész gazdasági válság időrendbeli kialakulása és lefolyás az alábbi cikkben tökéletesen le van vezetve. Érdekes olvasmány, javaslom nézd át, hidd el nem veszítesz semmit. Sőt! Talán érthetővé válik, hogy mi az oka a magyar gazdaságpolitikában fellelhető számos és durva ellentmondásnak.
csutak
Aki azt mondja, hogy lop a kormány az méltóztassék:
1, be illetve feljelentést tenni a rendőrségen!
2, befogni a száját, mert hülyeségeket beszél!

Tessék TÉNYEKET közölni,mert tele a tököm a:
"Nagynéném szomszédja hallotta a tescóban, hogy az árukiadónak mondta valaki" féle dumával!
Aki ide (és bármely nyílt fórumra!) ír, az visszakereshető és felelősségre vonható!
Ezt sokan elfeledik. És azt se feledjétek, hogy ha szűkül a kapca, akkor a kisemberen rúgnak először!

szaboria
@Csubaka: Akkor mit szólsz, hogy a szlovákok is négyszereset buktak. A multkor még rájuk hivatkoztál.
Csubaka
@csutak: Nekem ez most olyan volt, mint a Gyurcsány kongresszusi bejentése (igaz a mondat korábban Hillertől származott)

"Támogass vagy hallgass" - színtiszta liiberalista demokrácia!

A "Lop a kormány" kijelentés egyrészt vélemény, másrészt annyira általános,hogy értelmes, politikára figyelő ember alapból nem veszik komolyan.

Az viszont, hogy a kormány és a parlament működése milyen mértékben tette lehetővé, hogy az Európai Bizottság legutóbbi jelentése szerint is kirívóan nagy a korrupció az országban azon érdemes lenne rágódni egy keveset.
Törvényeket alkotni nem könnyű dolog ám! Csak ez a parlament "elfelejtette", hogy azok betartatása legalább olyan fontos!
Most megdöbbenve látom, hogy eddigi kimondottan visszafogott és inteligens megnyilatkozásaidat követi egy alig burkolt fenyegetőzés.
Korábban erről beszéltem! Minél világosabbá válik a baloldal súlyos veresége az elkövetkező választásokon, annál arrogánsabbak és agresszívabbak lesznek megmaradt híveik megnyilatkozásai.
mandiner
@csutak: Nem elég az, ahányan börtönben vannak? Akkora mértékű a lopás, hogy a kis halak kezét elengedték...a jeghegy csúcsát..mi lesz ha haladunk az alapok felé! Bízom benne hogy mindenki a helyére kerül, a böszmétől a libatolvajig!
mandiner
@szaboria: Valamennyit mindenki bukott! Csak nem mindegy honnan indult valaki, mikor beütött a krach! Mi már akkor is a bányászbéka segge alatt voltunk! Lsd, konvergencia-program, 2006-ban, ami akkor kellett mikor válság még a láthatáron sem volt! Akkor még, kis hazánkén kívül minden gazdaság dübörgött hogy klasszikust idézzek, csak a pannon puma volt lebénulva!
csutak
@mandiner: Légyszíves a fityiszes eseteket is megemlíteni!
mandiner
@csutak: Azt még Keller sem talált)))Pedig mit kutakodott utána))))
csutak
@Csubaka: Valamit nagyon félreértettél!
"Ne lopj, az állam nem tűri a konkurenciát!"

Ne tőlem féljen bárki is, mert nem én vagyok az, aki az itt megjelent írásokat és hozzászólásokat továbbítja a kurucéknak!
Én attól félek, (és valóban félek!) hogy Viktorék hatalomra kerülésük után új törvény alapján mindenkit letámad és megfenyít, aki őket ma bírálja!

És végül: Nem vagyok kormány szimpatizáns, mert impotens bandának tartom őket!
Én Ember párti vagyok, tehát baloldali gondolkozású. Sajnos baloldali párt ma még nem van hazámban!
adsl70
Ami nálam a biztit veri a kocsik vizsgáztatása( érvénytelen vizsga- ugrik a forgalmi) és a hab a tortán a 10 évestöl évente vizsga. Nem értem az embereket sem lehet faji, vallás szerint csoportosítani akkor minket autósokat miért lehet diszkriminálni??
pl: szomszédom jobb ember a 9éves autóval, mint én a 11-el? politikai szintre emelve ő a rendes magyar én leszek a cigány?
Csubaka
@szaboria: ujszo.com/online/gazdasag/2010/01/01/euro-gazhiany-autocsere-recesszio

Ez a cikk szlovákiában íródott az ottani eseményeket veszi gór cső alá.
Sok tekintetben hasonló hatásokkal járt a gazdasági válság,de sehol sem látok
"négyszeres" !!!!! bukást.
Az esélyük a növekedésre az euró bevezetése miatt viszont nagyságrendekkel jobbak mint a mienk.
adsl70
@Csubaka: Oké de ott a stabil euró ! Nálunk amíg nincs stabil pénz, amit a short cégek akkor hintáztanak amikor akarnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.