Kétségbeesetten hívott fel egy ismerősöm ma délután azzal, hogy valaki pénzt próbált levenni bankkártyával bankszámlájáról úgy, hogy a kártya most is a zsebében van. Az esetről a bank által küldött sms-ből értesült, amelyben az állt, hogy lejárt bankkártya miatt sikertelen volt a tranzakció. Ezt a különös esetet aztán sikerült megfejtenünk, a szálak a népszerű mobilegyenleg-feltöltő portálhoz, a PPO-hoz vezetnek.

Forrás: fittonline.hu
Feltöltő: tnezo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tnezo
Természetesen ezt azok vették észre, akik előfizettek a bankuknál valamilyen sms-kártyaőr szolgáltatásra, mely automatikusan sms-t küld a számlával kapcsolatos tranzakciókról.
tnezo
Aki sms értesítőt nem kap, de van online számla elérhetősége, és a PPO-nál is regisztrált, érdemes utánanézni, hogy levontak-e valamilyen összeget mostanában.
tnezo
Utánanéztem, máris több száz panaszos hozzászólás van a PPO ellen több fórumon is, így ez sajnos nem egyedi jelenség.
A szomorú még az, hogy állítólag holnap is folytatódnak a pénzlevételek az emberek számláiról, és hogy a bankok nem tudják ezeket a tranzakciókat megakadályozni. De ez meg hogy lehet???
szaboria
Lehet védekezni ellene egyszerüen közli a Bankal, hogy a limitjét 1.-ft-ba jelöli meg ennek a cégnek és nem tudják levonni.
tnezo
Ez jó ötlet tényleg! Már csak azt kéne megtudni, hogy kik állnak a PPO mögött, pontosan mi a cég neve? Mert hogy most éppen a nem működő ppo.hu-n ezt nem lehet megtalálni! :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.