Egy gyerek fejlődését két dolog tudja délelőtt tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia – ez a gondolat hangzott el Para-Kovács Imrétől tegnap a Klubrádió délelőtti műsorában. A beszélgetés éppen a Szentlélekkel való személyes együttműködésről folyt sajátos stílusban.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bigyibogyo
En a keresztenyeget azert kette bontanam vallasra es egyhazra. az egyhaz igen.

A 2 idezet alapjan meghallgattam volna ezt a musort :)
rendesen elengedtek magukat
lbs
Ezt amiről a híradás szól és ami - ezek szerint elhangzott - úgy hívják hogy vallási közösség elleni izgatás és a törvény büntetné, ha valaki egyáltalán komolyan venné a törvényeket.

Mellékesen kíváncsi lennék, ha pl. valamelyik médiában napvilágot látna egy olyan kijelentés, hogy a Talmud maga a gonosz gondolkodás fókuszált leirata abból mekkora ajvékolás lenne?

A közreadó média - ennyi idővel a közreadás után - egyáltalán még működhetne-e?

Arra is kíváncsi leszek hogy (egyáltalán erre) reagálni fog-e az ORTT?

Különben az eset - azon kívül hogy önmagában is felháborító - nem sok keresztény embert sértett meg, mert a keresztények nem mazochisták és a Klub Rádió rendszeres hallgatásához komolyan kifejlett perverz hajlamok szükségesek.

Csak sajnálni tudom azokat, akik ezt hivatalból kénytelenek rendszeresen hallgatni, tulajdonképpen munkavédelmi szempontból kérhetnének veszélyességi pótlékot és ingyen pszichiáteri rendszeres ellátást és kontrollt, amely folyamatosan figyeli a Klub Rádiót rendszeresen hallgatókat, abból a szempontból, hogy milyen lelki károsodást szenvednek a rendszeres hallgatás káros mellékhatásaként.
lbs
@bigyibogyo: Én is elengedném őket ... 10 000m magasban oxigénpalack és ejtőernyő nélkül valahol valamelyik kiterjedt sivatag felett...
safi
Nekem a primitívség fokmérője más vallásának a fikázása.
Kakastoll
" A beszélgetés éppen a Szentlélekkel való személyes együttműködésről folyt sajátos stílusban."
Na ez ami eleve cáfolja az értelmes beszélgetést.
....ők és a szentlélek....
motorman
Tele van a hócipőm az összes vallással!
Amikor a mohamed karikatúrák miatt dzsihádot hirdetnek és amikor egy reggeli show műsorban jópofizókat vallásgyalázóknak neveznek!
Mindenki kezelje belső magánügyként a hitét és ne akarja másokra erőltetni a meggyőződését!
Sokkal kevesebb erőszak és háború lenne...
safi
@motorman: nincs ráerőltetve, éppen ezért olcsó poénokért nem kell feszültséget szítani, mert esetleg nem értjük meg azokat, akiknek ez megér egy dzsihadot.
lbs
@motorman: Miért nem "jópofiznak, pl. a Talmuddal, vagy a holokamuval?
Mert nem mernek!

A keresztény pedig az ilyen alsóbbrendű denetikai hulladékok olvasatában kénytelen eltűrni a gyalázást annak a jegyében "...hogy bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"...

Különben lehet ezt is helyesen értelmezve életstílussá tenni:
Szent László királyunk mindig megbocsátott a bűnösöknek - miután végrehajtották rajtuk az ítéleteit!
Kakastoll
@lbs: pont a sajátjukat fikázzák ?...na ne....
lbs
Hát úgy lenne fair Cyranoi értelemben...
marlin
@safi: "Ha te beszélsz Istenhez, imádkozol, ha Isten szól hozzád, akkor skizofrén vagy!!"
Szóval mi legyen??
Zsoel
Én keresztény vagyok. Apám, anyám, testvérem, az egész családom is keresztény. Úgy általában mindenki keresztény a közvetlen közelemben. Valahogy nem látszanak tönkretett embereknek, ellenkezőleg: a templomba sosem járó emberek között nagy arányban tapasztalok agresszív, trágár beszédet, állandó stresszt, gyakori erőszakot, alkoholizmust, válásokat, zaklatott, rendezetlen életvitelt, míg a hívő keresztényeknél ez sokkal kevésbé jellemző. Persze nem állítom, hogy mindez kizárólag a vallásgyakorlással vagy annak hiányával függ össze, de azért érdekes, hogy a keresztény tudatú emberek úgy összességében "emberibbnek" tűnnek.
Ezek után nem értek egyet Para-Kovács Imrével, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam.

Amúgy tényleg nagyon-nagyon érdekes, hogy efféléket sosem hallani rádiós beszélgetésekben: "Egy kisfiút két dolog nyomorít meg: a körülmetélés, meg a pajesz", "Utálom a hanukát! Legszívesebben kiirtanám az összes zsidót!" Ez miért van, hm? Félreértés ne essék: vallásszabadság van, mindenki abban hisz, amiben akar, emiatt senkit nem szabad bántani. De érdekes, hogy mindig a keresztényekbe rúgnak bele!
safi
@marlin: miért pont én??? Vagy ez vicc volt?

@Zsoel: igen, egyik vallással jópofa dolog viccelni, a másik tabu.
marlin
@safi: :-))) Igen!! (elnézést, ha megbántottalak!!)
lbs
@safi: Azért legyünk precízek.
Ama bizonyos "vallással" kapcsolatosan azért vannak fenntartásaim.

Egy faji alapon nyugvó rögeszmét ugyanis nem lehet elfogadni vallásnak!
Mert a világ első bejegyzett tömeggyilkosa Mózes (Az egyiptomiaknál történt viselt dolgai, a kanaiták ellen viselt genocídiumba torkolló háború, stb.) szerint az általa vezetett 12 törzs tagjai és leszármazottjai minősülnek egyedül Isten "választott népének".
Mi más ez, ha nem faji alapon meghirdetett ideológia?

Ez semmiképen nem fogadható el vallásnak, mellékesen maga Jézus éppen ezt döntötte porba a híres kinyilatkoztatásával:
"Az Atya mindenkit egyformán szeret!".

Ez volt az a pont amikor véglegesen szembekerült Izrael népének szellemi elitjével a farizeusokkal, mert a mózesi rögeszmét egycsapással eltörölte.
Ki is végeztették ezért a rómaiakkal!

A mohamedán vallás napjaink legmilitánsabb vallása, de érdekes módon Jézust, Szent Józsefet, Máriát tiszteli és prófétáknak tartja őket.
A mohamedán vallást bárki felveheti - attól kezdve a mohamedán közösség tagjává válik, minden megkülönböztetés nélkül, bármelyik etnikumhoz tartozik is.
És a mohamedán pusztán a vallási meggyőződését helyezi a többi fölé, ami szokványos, mert minden vallás hívei a saját ideológiájukat tartják az egyedülinek és igazinak.

Ugyanakkor a mózesi vallásnak hívott ideológia nem a hitvilágot helyezi a többi elé, hanem az etnikumot.
És ez óriási különbség!
És innen ered ennek az etnikumnak a kálváriája is, mert azok a népek akivel kapcsolatba kerülnek nem mindig tűrik el az etnikai lenézést. Mert az ő olvasatukban mindenki "gój" aki csak hasonlít az emberre, de embereknek kizárólag ők számítanak.
Sajnos ez a szemlélet már számos tragédiát generált a számukra.

Való igaz, hogy a vallásokkal kapcsolatosan nem szabad viccelődni, de akkor ez mindenkire egyformán kell hogy vonatkozzon!
safi
@lbs: ok precíz voltál.
"Való igaz, hogy a vallásokkal kapcsolatosan nem szabad viccelődni, de akkor ez mindenkire egyformán kell hogy vonatkozzon!"
Ezzel maximálisan egyetértek, és amit írtam nem az ami tetszik, hanem az amit látok. Óriási a különbség.
csutak
Jó ha a HITés a VALLÁS különbözőségével tisztában vagyunk!
A vallás számomra egy jó érzékű (Gazdasági!) ember által összetákolt valami, amire hivatkozva lehet hatalmat és ezáltal földi javakat szerezni:(((

gcsabi
@csutak: Te meg erősen kevered a vallást az egyházakkal!
lbs
@safi: Én pontosan azt látom, hogy adott emberek akik maguknak valamiféle elérhetetlenséget tulajdonítanak, kedvükre pimaszkodhatnak, sértegethetnek másokat.
Nos ai így viselkedik, az valójában nem ember, inkább csak emberimitátor.

Az ilyen viszont ne csodálkozzon, hogy a megsértettek esetleg nem veszik emberszámba és az oktalan szemtelenkedés esetleg számára kellemetlen következményekkel járhat.
luciferi
@csutak: ..csabinak igaza van. Az egyház, mint gazdasági szervezet halmozott fel hihetetlen mennyiségű vagyont, és nem a vallás, és a hit. Azt csak felhasználták a vagyonszerzéshez.
safi
@lbs: Teljesen egyetértek veled! Remélem azért szólítasz meg, mert beszélgetünk, nem azért mert valamit félreértettél.
safi
@kevijeni: @gcsabi: nem feltétlenül, ha azt akarta írni, hogy a vallás már egy ideológiai rendszer, ami vagyonszerzésre irányul.

Nem értek vele egyet, de szerintem ezt akarta írni.
gcsabi
@safi: Egy fogalom tisztázásnál nem árt ügyelni a fogalmakra!
Amiről te beszélsz az nem A vallás, hanem vallási köntösbe bújtatott szélhámosság!
csutak
Bocs, de én tudom mit írtam és tartom!
Ugyanis a "vallás"-t a római katolikus egyház Pál apostol valamellik leveléből vezeti le!
Azaz, csak és kizárólag a római katolikus vallás és az azzal megbonthatatlan egységet képező egyház az üdvös, igazi.
Anno a foxi-maxin tanultam filozófiát.
Számomra a hit mást jelent, mint az egyház által elfogadott dogma!
Számomra: Hit, bizonyosság abban, hogy amit valóságnak vélsz, az maga a valóság.

Amúgy is csak egy szeletkéjét látjuk érzékeljük a körülöttünk lévő világnak!
Lásd: Kvantummechanika.
gcsabi
@csutak: Talán nem a foximaxin tanították a legautentikusabban a filozófiát és a teológiát. Amit leírtál egy síma hibás szillogizmus, ami egy hibás feltételezésen alapúl.
lbs
@safi: Természetesen!
Egyszerűen felháborított, hogy magukat el sem tudom képzelni minek képzelő elemek, tömegek felé intézték a becsmérlő szavaikat.
Persze, csodálkozni való nincs, a kereszténység, de úgy általában a vallások gyalázása - olykor "művészetnek" álcázva már nem új keletű.
Ráadásul ezek a szellemi latrina-adók lényegében pontosan ilyen célokra vannak szakosodva.
A deviáns elemek egyszerűen képtelenek elfogadni, hogy a hit is mint minden erkölcsi alapon nyugvó dolog szigorú szabályok betartását tételezi fel, követeli meg.
Ez nem fér bele ezeknek a szerencsétlen lelki tántorgóknak a gondolkodásmódjába, akik valamiféle perverzióként másokat is a saját minősíthetetlen szintjükre akarnak süllyeszteni.
Más kérdés, hogy és ezt mint gyakorló katolikus mondom - van mit tenni az Egyház háza-táján is.
Egyébként mindig is volt, de mint minden szervezetre - az Egyházra is érvényes - emberek alkotják.
Pestiesen fogalmazva. "Hozott anyagból" áll össze a szervezet.

De ez nem jogosít fel senkit, hogy törvényt szegjen és vallási közösség ellen izgasson!
safi
@gcsabi: bocs, hogy beleszóltam, befejeztem az értelmezést....
safi
@lbs: Igazad van. És valóban az egyik legnagyobb probléma, hogy tömegekhez szólnak nyilvánosan. Nagyon káros.
lbs
Az hogy tömegekhez szólnak az természetes - lenne, ha megfelelő hangütéssel.
A már 'hál Istennek megszűnt Tilosd rádiónak is volt ilyen akciója, ráadásul karácsony tájékán egy néhány évvel ezelőtt és még durvábban.
És az egészben az a legelképesztőbb, hogy ezek az emberek képzelik be maguknak, hogy toleranciabajnokok.

Különben ismerve a Klub Rádió beállítottságát, lehet hogy ez is csak egy elterelő művelet, mert valami nagy disznóságot akarnak eltussolni.
Amíg a nép - jogosan - háborog, nem foglalkozik az igazi problémákkal...
profon
Para-Kovács az egyik legjobb tollú író akit csak ajánlani tudok mindenkinek! Ha valaki nem akarja megérteni ,hogy folyamatosan az emberi hülyeség ellen szól az ne olvassa,vagy halgassa. Ha valaki nem érzi ki az iróniát írásaiból vagy hogy egy "enyhén" depressziós ember próbálja elmondani ,hogy talán mégsem minden fenékig tejfel, az menjen el egy fidesz gyűlésre,ott majd úgy fogalmaznak ,hogy iQ nélkűl is foghatja az üzenetet! Nincs könnyebb mint fikázni valakit pár mondat miatt ! Keresztény testvéreim meg menjenek ki az utcára és követeljék a pedofil papok börtönbe zárását !!!
csikknorisz
Kb. fel eve tekergettem a radiot, a Klubradion epp egy ilyen Bakatsfele musor volt. Nem tudom mar, mit mondott a beszelgetopartnere, de Bakats igy reagalt ra: ''nono, a Jezuskat ne bantsuk, o a haverom''. Szoval az ilyesmi nem ujdonsag naluk.
lbs
@profon:
"Para-Kovács az egyik legjobb tollú író akit csak ajánlani tudok mindenkinek! Ha valaki nem akarja megérteni ,hogy folyamatosan az emberi hülyeség ellen szól az ne olvassa,vagy halgassa. Ha valaki nem érzi ki az iróniát írásaiból vagy hogy egy "enyhén" depressziós ember próbálja elmondani ,hogy talán mégsem minden fenékig tejfel"

Értem... "Az legjobb tollú írót" nem kell olvasni, ha az ember nem ért vele egyet.
Kérdésem: Akkor minek ír? Miért nem végez hasznos munkát?

Nemrégiben megjelent a tücsökről és a hangyáról egy ironikus képregény egy portálon.
Mekkora ajvékolás lett belőle, pedig csak a tücsök és a hangya jellemző tulajdonságai voltak - kissé sarkítva - megjelenítve.

És még felekezetek ellen sem izgatott!

Szerintem Para Kovács nem depressziós - egyszerűen degenerált.
Egyébként azzal egyet értek, hogy a pedofil papokat - egyáltalán a pedofilokat és a különféle formájú perverzitásokat ki kell szigetelni a társadalomból.
De ez mindenkire egyaránt vonatkozzon!

Jól szervezett munkaterápiás intézetekben még hasznosítani is lehet a tevékenységüket, az általuk megtermelt javak, pedig a nemzeti összterméket, GDP-t gyarapíthatják.
A munka felszabadítja az embert! Minden benne rejtőzködő démontól.
orogordog
@safi: Miért mennyi isten van?
Hát ők is megmondták ne imádj nem létező dolgokat (faragót képeket)
Papok minek mobiloznak, netteznek nem jön az isteni sugallat?
Egy a lényeg a templomba mise alatt ne hirdessen a pap politikai pártokat. Lásd Debrecen 2006 Fidesz prédikációba foglalva, nem is tudtam, hogy bent van a bibliába.
lbs
@orogordog: "Papok minek mobiloznak, netteznek nem jön az isteni sugallat?"

Az isteni sugallat minden bizonnyal "jön" csak tudod az Egyház mindig is lépést tartott saját korának tudományos eredményeivel.

Elég ha arra utalok, hogy Nikolaus Copernicus lengyel katolikus pap volt egyházi rangja szerint kanonok, amúgy meg szabadidejében matematikus és csillagász.
A Ptolemaiosz-i elképzelést a Föld középpontú bolygórendszerről az ő Nap középpontú - másnéven Heliocentrikus világnézete váltotta fel.
Méghozzá először az egyház saját belső tudományos hálózatának segítségével.

És azt sem árt ha tudod, hogy a II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) sajtóról és kommunikációról szóló „Inter Mirifica” kezdetű, 1963-ban kelt határozata kezdeményezte, hogy minden évben egy vasárnapon legyen A KATOLIKUS egyházban a TÖMEGTÁJÉKOZTATÁS VILÁGNAPJA. Ez pedig minden év Húsvét utáni VI. vasárnapja a Katolikus Tömegtájékoztatás Világnapja 1967 óta.
És Marconi és Popov nagy találmányát a rádiót már a '20-as évek óta használja a Vatikán, külön adója van a Radio Vatican.
barnan
@csutak:
„A hit pedig a reménylett dolgok valósága, a nem láthatóról való meggyőződés.” (A zsidókhoz írt levél 11:1)
Az igazi hit (nem hiszékenység,) megkívánja a bizonyítékok ismeretét, de ezt nem a tudomány eszközeivel teszi, mert ezek egyelőre nem léteznek. A Szentírás szerint szívével gyakorol hitet az ember (Róma 10:10). Ha valaki igazán keresi, megtalálhatja, s olyan dolgokat tapasztalhat, amelyek megerősítik meggyőződését.
Egy érdekes párbeszéd (valós vagy nem, tényleg az írásban szereplő névhez kapcsolható vagy nem, nem lényeg, lényeg az emberi gondolkodás): www.freeweb.hu/heri/einstein.htm
barnan
(a hőmérséklet Fahrenheit-ben értendő)
profon
@lbs: Gizike-gőzeke??? A te logikádból kiindulva, én sem értek egyet Vona Gáborral,tehát ne politizáljon, hanem menjen el kapálni !
Kakastoll
Ha már bizonyos dolgokat boncolgatunk, akkor illik legalább minimális ismeretekkel rendelkezni.
Hit, vallás, egyház, hogy is van ez, melyik volt előbb, mi miből alakult ki ?
Ha kicsit belegondolunk akkor sorba tudjuk rakni és összefüggés ia kapunk rá.
Ahhoz, hogy valaki egy földön kívüli erőben a mindenség teremtőjét vélje látni, ahhoz elsősorban hit kell, nagyon szilárd hit. Ha már hisz valamiben, akkor azt vallja. Ha többen hisznek és vallják, akkor egy közös tömörülést, csoportot, azaz vallást alapítanak.
Szóval ezért nem lehet külön választani őket.
lbs
@profon: Mármint Vona Gábor a te véleményed szerint nem ért a politizáláshoz.
Mások szerint meg igen.
De nem értem, hogy kerül ez ide?
Itt egy egyházgyalázó kis depressziós - tehát eleve nem teljes-értékű - emberhez mérsékelten hasonlító lény, szellemi onániájáról beszélünk, nem pedig a te politikai hitvallásod a téma.
Azt más, azzal kapcsolatos témákban célszerű, ha közreadod.
lbs
@Kakastoll: Teljesen korrekt a hozzászólásod!
És a modern kor ideológiáira is ül!

Ott van pl. a marximus - leninizmus amit eszmének, eszmeiségnek tartanak a követői.
Ha a alaposan megvizsgáljuk, akkor egyértelmű, hogy egy materialista alapon nyugvó kvázi világvallásról van szó, amelyben még mindig igen sokan hisznek, sokan vitatják, követői tömörülnek csak ezeket nem egyháznak hanem pártoknak és testvérpártoknak hívják.

Kezdetben vala a szovjet pártrendszer és annak a SZU által megszállt, csatlóssá kényszerített államokban kötelező, a hatalmat gyakorló testvérpártjai.
A pápának megfelt az SZKP mindenkori főtitkárja, a bíborosi karnak a testvérpártok első titkárai, a megyéspüpököknek a megyei és nagyvárosi párttitkárok a nagyüzemek, vasúti csomópontok, katonai magasabb egységek párttitkárai a főplébániák vezetőinek voltak a megfelelői, stb. Az alapszervi párttikárok megfeleltek a káplánoknak.
Itt is dogmák szerint ment a pártélet szabályozása, aki ezeket vitatta, az "elhajló, máskéntgondolkodó, stb". minősítést kapott ami megfelelt az eretnekség fogalmának.
Nagyjából úgy is bántak velük...
Itt is voltak az egyházszakadásokhoz hasonló jelenségek, pl. Tito, vagy Mao látványos szembefordulásai a szovjet vezetéssel, voltak kommunista jellegű degenerált szekták pl. Pol Pot rezsimje.

Egyszóval nincs új a nap alatt.

Különben az ember attól ember - többek között - hogy hisz valamiben. Ez mindenkire egyformán vonatkozik.
Olyan gondolkodó ember nincs aki valamiben ne hinne!
Ha másban nem akkor a természettudomány törvényben kénytelen hinni.

Annyi a különbség az idealista ember és a materialista beállítottságú között, hogy az idealista hisz a hagyományos természettudományokkal nem magyarázható dolgokban, meg a természettudományokban is egyaránt, a materialista tagadja a természet felettit, mert azt mondja, hogy mindennek van természettudományokkal magyarázható alapja.
Valamilyen szintig igaza is van, hiszen a középkorban a mai elektronikus hírközlés és számítástechnika még a természetfeletti tárgykörben lett volna sorolva és esetleg szerencsétlenül az ördög művének magyarázták volna az akkori tudományos szinten.

Akkor van a baj,amikor egy vallás egy másik vallásra rá akarja magát erőltetni az abban hívőkre. Ez a történelmet sajnos végigkíséri és igen tragikus következményekkel járt - mint az közismert.

De akár az idealista normákba akár a materialista normákba nem fér bele az olyan otromba, buta - ráadásul alap nélküli pimaszkodás, amelyet ez a Para kovács nevű véglény elkövetett.
Kakastoll
@lbs: Az igaz hogy ember hit nélkül nem létezik, ami már abban is megnyilvánul, hogy este lefekvés előtt nem az ablakon dobja ki a ruháit, hanem valahová leteszi, mert hiszi, hogy reggel felébred és szűksége lesz rá.

A vallásos hit annyiban tér el a különböző ideológiai dogmáktól, hogy míg az első a világmindenség és egyben az emberiség eredetét igyekszik megmagyarázni, addig a mai ideológia csak a per pillanati megélhetőséget boncolgatja.
profon
Nem az eszmék tehetnek róla ,hogy az emberek hisznek bennük !

@Kakastoll: Maximálisan egyetértek! Hogy a mai közéletben kit nevezhetünk "véglénynek" azt most inkább nem boncolgatnám. Ha valakiről egy kiragadott mondat alapján akarunk ítéletet mondani akkor szinte bárkiről állíthatjuk ,hogy utoló bunkó !!!
Kakastoll
@profon: Azért kell oly módon viselkedni, beszélni, hogy minél kevesebb rést találjanak a piszkálódásra.
lbs
@profon: Ugyan miről?

A gondolkodásmódodról viszont támadtak - a beírásaid alapján - elképzeléseim.
Nem túlzottan kedvezőek rád nézve....

Próbálod menteni ami nem menthető és megsértődsz, amikor - jelentősen túlértékelve - véglénynek hívom ezt kis ócska nihillista, magával sem tisztában levő, túlértékelt provokátort.
Szerencséje van, hogy a kereszténységet vette a mosdatlan arcnyílására, mert ha pl. a mohamedán vallásba kötött volna bele, lehet hogy számára igen rosszul végződött volna ez a kaland.
Sokszor az a baj, velünk keresztényekkel, hogy túl sokszor vagyunk indokolatlanul elnézők.
Pedig olykor az erély célravezetőbb mint az ájtatos rábeszélés.
lbs
@profon: Különben azt állítasz amit akarsz, cca. annyi jelentősége van mint amikor figyelemmel kíséri - szabad szemmel - egy utasszállítógép útját amely a sztratoszférában repül.
orogordog
@lbs: ( Nálam a pisztoly én fejbe akarlak lőni, fejbe is foglak ha közben imádkozol és hiszel akkor is.) Röviden ennyi egem nem tudsz meggyőzni és én ettől tejes értékű ember vagyok. Csak a tudományos tényeket fogadom el.
Egyház végezze a dolgát hirdesse az igét annak aki kíváncsi rá.
Sugallat meg nem szokott jönni, meg nem is fog.

Az az egy igaz, hogy semmi nem tart öröké, minden elpusztul és keletkezik helyette másik. Kitudja a választ ara, hogy miért vannak másokon élősködni tudó emberek.
barnan
@csutak: Köszönöm.
Egy kép jutott eszembe ma este:
"Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: 'Nézz ránk!' Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: 'Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!'

A Jóisten áldjon meg Téged, mindannyiunkat, mindazokat akik a parlamentben dolgoztak, s dolgozni fognak a jövőben az Országért, nyissa fel szemüket s adjon Nekik bölcsességet!
profon
@lbs: Ritkán ragadtatom magam ilyesmire, de te egy szánalomra is méltatlan embernek alig nevezhető képződmény vagy . Ha van Isten remélem látja miket írsz a nevében és megpaskol egy kicsit ,hogy észhez térj !
Kakastoll
@orogordog: Márpedig teljes értékű ember nincs. Mi, halandó lények csak egy parányi részét vagyunk képesek értékelni és felfogni a világmindenségnek, azzal a túldicsért négykapacitású szuper agyunkkal.
Te egyféle-képpen érzékeled a mát, más másként, de egyik sem tudja biztosra kijelenteni, hogy neki van igaza.
lbs
@orogordog: Fogadd el a tudományos tényeket...

Különben ez helyesen úgy hangzik, hogy vannak tények amiket a tudomány - jelenlegi állása szerint - képes megmagyarázni.
Vannak meg amiket nem.

- Pl. Szent Januarius vére, ami minden évben januárban pezsegni kezd egy adott napon. Évszázadok óta. A biológusok mindenesetre a tény előtt értetlenül állnak.
- Csakúgy mint az orvosok a Lourdesben történt csodálatos gyógyuások előtt.
Ehhez még annyit a magatokfajta kételkedők megnyugtatására, hogy a Katolikus Egyház felkérésére a gyógyulásokat egy nemzetközi orvoscsoport vizsgálja, amelynek tagjai között számos ateista tudós is van.
Pontosan a fair kutatások érdekében.
Ők sem tudnak mire menni ezekkel a tényekkel.
Ez a számtalan tény közül két kapásból kiragadott példa volt.

Az egyház végzi a dolgát és hirdeti az igét.
Senkit nem köteleznek arra, hogy templomba járjon. Aki meg mégis bemegy és meghallgatva az ott elhangzottakat arra sem kötelez az Egyház senkit, hogy egyet is értsen veled.
Az Egyház hivatalos tanítása, hogy az ember szabad döntési jogot kapott Istentől.
Tehát mindenki maga dönti el, hogy mit hisz el és mit nem.

Az meg hogy sugallat kinek jön és kinek nem, kissé túlzó az állításod.
Egy süket embernek hiába játszanak Beethoven vagy Brahms műveket, vagy Bach és Händel remekműveit biztos, hogy képtelen élvezni.
De a művek attól még remekművek mások számára!
Már Krisztus is azt tanította: Akinek füle van hallja meg!

Bővebb fejtegetésbe azért nem bocsátkozom pl. az élősködőkkel kapcsolatosan, mert értelmetlen volna nálad. De az előzőekben leírtak talán némi magyarázatot adnak rá.
A legfőbb földi tömörülés a Társadalom dolga az, hogy az élősködőket megfékezze. Ha nem teszi, akkor meg éljen velük együtt - amíg meg nem unja!

A te nézeted szerint "semmi nem tart örökké".
Az idealista pedig azt mondja, dehogynem az emberi lélek.
Mivel ezt nyilvánvalóan úgysem fogadod el magyarázatnak, tehát értelmetlen dolog lenne a további fejtegetés neked.
500 évvel ezelőtt a villamosság ismeretlen volt - a villámot kivéve - az emberek számára, de arról sem tudták mi az.
Ma meg ha kedved támad, kedvenc zenéidet mp3-as lejátszóval bárhol hallgathatod.
Tanulság: Attól, hogy valamit nem ismerünk, vagy - mint az általad leírtakból kiderül - nem is akarjuk megismerni, a jelenség még köszöni szépen, de létezhet!

Ex Katedra kijelenteni dolgokat - általában a tudatlanság egyik fő ismérve.
csutak
@barnan: Hívő emberként sosem földi hívságokra vágytam, csak annyi bölcsességre, hogy el tudjam választani a lényegest a lényegtelentől!

Akit már (Bocs!) pofán vágott a kvantummachanika felismerése, az nem állít olyat, hogy lehetetlen!
Olyan nincs, legfeljebb nem ismerjük az okokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.