A Portfolio.hu cikke a 2009-es nyugdíjreformról.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: ureginyul
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oldboy
nagy marha ez a szabics.
a cím múlt időben,az okfejtés a következő évtizedekben
játszódik. ha vannak itt unatkozó nyugdíjasok,ugyan
vegyék már elő az elmúlt nyolc év kimutatásait és tanulmányozzák.
hiszen már úgysem emlékeznek mennyi volt a nyugdíjuk 2002-ben.
különben is miről zagyvál ez a hólyag?
jövőre már tizenhatodik havi nyugdíj is lesz.
szaboria
@oldboy: Valamit félre érttettél nem azokra fog vonatkozni akik nyugdijba vannak hanam akik 2013-tól fognak nyugdijba menni a cikkirója sem nézte át a törvényt.
vukkocska
Aki nyugdíjat kap, úgysem hiszi el, ami a címben van. Nem csak a nyugdíjemelés volt, hanem a korrekció is. Csak megint lehet fröcsögni, és hülyíteni a nyugdíjasokat, aki nem a pénztárcájának hisz. Most nem a 13. havi nyugdíjról beszélek, azt kaptuk, visszaadtuk.
ureginyul
Nem a címét kell elolvasni, hanem a cikket. Nem a jelenlegi nyugdíjak csökkentek, hanem több évre előre betervezetten változnak a korhatárok. Vagyis hamis a svéd modelles nyugdíjkatasztrófa, mivel már megtörtént a fenntarthatóság érdekében szükséges változás, és mindenki túlélte, zokszó nélkül.

Idézet a cikkből:

"Végül, de nem utolsó sorban azt is ki kell jelentenünk, hogy az elmúlt hetekben egyre hevesebbé váló nyugdíjvita a névleges egyéni számlás rendszerről teljesen értelmetlen mai formájában, hiszen a politikusok szájából elhangzó vád, a nyugdíjkatasztrófa már nem fenyeget. A riogatás persze politikai szempontból kifizetődő lehet, azonban az a számításokból is tisztán látszik, hogy szükségtelen még egy 15-20 százalékos nyugdíjcsökkentés."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.