Orbán Viktor évértékelőjében elhangzott a gondosan hónapokkal előre kitalált és megtervezett poén, "ha pofára osztályoznék, rosszabbul járna". Nagyon frappáns, vicces, különösen alkalmas arra, hogy jelezze, mennyire szakmai alapon hozza meg döntéseit, őt nem befolyásolja pártállás, etnikai hovatartozás, csak a szakértelem és hozzáértés. Lelkes hívei nyilván jót derültek rajta, nekünk pedagógusoknak megint sokat ártott, hiszen a "pofára osztályozás fogalma az oktatásból jön és egy olyan hibás eljárást jelent, ami - reményeink szerint már nem létezik. Az évértékelő beszéd különösen alkalmas volt arra, hogy ezt a rossz beidegződést újra behozta a köztudatba, külön gratulálnék hozzá annak a kreatív szövegírónak, aki a beszédet írta.

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
luciferi
@kacsa0707: ez a mai magyar pártok jellemzése!!
csutak
@kacsa0707: Szerény megjegyzés :
Szolzsenyicin plagizált, mert ő csak kilopta a Gulágról írott művet!
Ezexerint egy tolvaj szavait idézted:)
Nem mellesleg, Szolzsenyicin szavai engem igazolnak, ugyanis megállapítása a BOLSEVIKOKRA igazak.
A bolsevik nem egyenlő a kommunistával!
Lásd, az SZKPBP történetét, de ne a Sztálin által átírtat. Neten olvasható!

Tudod, nincs értelme érzelmi dolgokon vitatkozni, mert ez nem kézzel fogható!
Nekem nem tetszenek a szőkék, ami valószínűleg nálad fordítva van.
Emiatt utáljuk egymást?
Én nem ezért járok / írok ide. Engem valóban érdekel más véleménye, mert sajnos én is tévedhetek:(
DE csak érveket fogadok el.
marlin
@kacsa0707: Sorolj már fel néhány nevet az "elvtársak" közül!!
gyulabors
"Orbán Viktor osztozik a magyar jobboldal "eredendő bűnében": ahol és ahányszor - mindig! - érdekei úgy kívánják, fejfájás nélkül együttműködik a szélsőjobbal.
Így járt el kormányon 1998-ban, amikor koalíciót kötött Torgyán kisgazdáival (ugye emlékszünk: a Torgyán József nevű politikai hoppmesternek még a köztársasági elnökséget is odaígérte), és bevette csendestársnak Csurka István náci pártját is.
Most ugyanilyen üzemszerűen munkálkodik együtt a Fidesz - egyelőre csak helyi szinten - a Csurka-pártnál sokkalta veszedelmesebb és virulensebb Jobbikkal, és hát valójában miért ne tenné?
Hiszen a Jobbik úgy, ahogy van, a Fidesz "borzalmas tagságából" (meg szélsőséges szavazóiból) rekrutálódott, a pártban a vezérrel ugyanazon polgári körben politizáló Vona Gábor Orbán kabátzsebéből bújt elő. És ez akkor is úgy van, ha most hellyel-közzel úgy tűnik, hogy az elbitangolt vásott kölykök már a szülői ház kertjét is feldúlják.
Orbán Viktor, sem a pártja nem náci párt. "Csak" integrálja pártjában a rasszistákat, az aktív fajgyűlölőket; nála könnyen képviselői, polgármesteri tisztségekhez jutnak olyan figurák, akiknek egy európai politikai tömörülésben semmi helyük sincs. Nem szólva arról, hogy egy demokratikus pártnak nem jut eszébe, hogy a hatalomváltás segítségével a közéletet kriminalizálja, el- és leszámolással, vagyis politikai koncepciós perekkel fenyegetőzzön, s egy demokratikus párt nem működtet fasiszta szövegektől hemzsegő gyűlöletmédiát.
Ne féljünk nyíltan kimondani (elvégre - egyelőre még - szabad országban élünk), a fergeteges győzelemre, az "alkotmányozó" többség megszerzésére eltökélt nagy jobboldali párt nem önmagában a kétharmados felhatalmazás miatt jelent veszélyt a harmadik köztársaságra. Hanem azért, mert elveiben, magatartásában legkésőbb a 2002-es választási veresége óta nem demokratikus párt. Nemcsak azért, mert szélsőjobbos (meg szélsőbalos) populista ideológiájának alapja a józan kritika elől elzárkózó fundamentalizmus, s maga a párt nem annyira politikai képződmény, mint inkább "szerzetesi férfiközösség" mint ahogy pártelnöke is inkább emlékeztet hitszónokra, szektavezérre, mintsem modern, európai értelemben vett politikai vezetőre. Szögezzük le: az a vezető személyiség, aki politikai ellenfeleit nem tekinti egyenrangú riválisnak, hanem megsemmisítendő ellenségnek, aki konkurenseivel szemben a parlamentáris rendszerben elengedhetetlen minimális együttműködést is elutasítja, az nem tarthat igényt a demokrata minősítésre.
Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy ez az idén áprilisban is így lesz - ők már eldöntötték, hogy kit válasszanak.
Ha a most vagy soha kétharmadhoz az kell, természetesen a Haza (mely Orbán V.-től tudjuk, nem lehet ellenzékben) érdekében, vagy a színfalak mögött kötnek a Jobbikkal megállapodást, vagy - és ez csakis a Jobbik erőszakosságán múlik - azt is elfogadják, hogy nyíltan koalícióra lépnek.
Egy antidemokratikus tekintélyelvű és egy nyíltan náci párt szövetsége - gondoljátok meg, demokraták...
Ráadásul Vonáék tanultak Torgyán és Csurka lenullázásából, s előre alaposan megkérik majd az együttműködés árát.
Nyílt koalíciónál ez bizony miniszteri posztokat is jelenthet, a kulisszák mögötti paktumnál nagy szelet médiahatalmat, állami nagyvállalatok elnöki székeit, pozíciókat a kultúrában és a pénzvilágban, és az önkormányzati választásokon három-négy nagyváros polgármesteri székét.
Vajon miért szivárognak ki olyan hírek, hogy a Fidesz ab start alkotmánymódosítással egy évvel eltolná az önkormányzati választásokat? Netán azért, mert a helyek leosztásával a Jobbikkal való alku még hátra van? "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.