A tegnapi Pick szalámis cikkhez nagyon sok hozzászólás érkezett, miszerint olcsóbb Németországban a termék, mint itthon. Ez egy picit hihetetlennek tűnt, így utána jártunk a dolognak. Meglepő eredmény született.

Forrás: receptneked.hu
Feltöltő: sajtos
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Meglepő eredmény,és tényleg olcsóbb! :-D De nem csak ez,majdnem minden.És bizony-bizony,arra már ne is gondoljunk hogy ott mennyi egy átlagkereset...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
A magyar árak meghatározásához a Tesco online bevásárlás árait vettük figyelembe, míg a német árakhoz különböző webáruházak árait használtuk.
Okos
Magyarországon megkeresték a legolcsóbbat, németeknél meg a legdrágábbat
Ügyes
szepwilly
csak anyit a 3,99 eu-s ar,nem akcios mindig enyibe kerül,mi rendszeressen vasaroljuk Aldi,Netto,es a Kaufland polcairol,ugy,hogy nem kell ködösiteni!!!
QQCSI
"Remélem ezt a cikket legalább feleannyian megosztják, mint az eredeti képet."

Hát nem! Nem lájkolom, kis pofám, mert nem csak az számít, hogy önmagában mennyi az ára, hanem az, hogy egy német melós hány kilót tud megvenni belőle a fizetéséből és mennyi egy magyar! Az áfa mértéke ebben az esetben közömbös: a magyar vevő is, a német vevő is az áfával emelt összeget fizeti a kasszánál. A7 ill.27%-os áfának akkor lenne jelentősége, ha
azt a kedves átlagos vevő visszakapná vagy levonhatná!
hattorihanna
Meglepő eredmény,és tényleg olcsóbb! :-D De nem csak ez,majdnem minden.És bizony-bizony,arra már ne is gondoljunk hogy ott mennyi egy átlagkereset...
nehogymá
ritkán lehet kapni,de a lányom 14 fontért vette kilóját az egyik nagyobb angol tescoban .nem akciósan.
QQCSI
@nehogymá: Na, az kilónként durván ötezer forint. Nálunk meg kb.6.500,- körül van.
„Bár a minimálbér 6,31 font, azaz kb. 2000 Ft óránként,…”
www.euwork.hu/gb.html
Na, ez nálunk kb. 363,-Ft/óra.
Tehát nálunk kb. 18 órányi munkával lehet megkeresni egy kiló Pick téliszalámi árát,
míg Nagy-Britanniában kb. 2,5 órányival.
geo
Má nincs mit írnom gyerekek. Talán csak annyit, hogy Magyarországon már műkedvelők, kedvtelésből írják a hivatalos cáfolatokat is.
nehogymá
@QQCSI: na itthon nem is költött ilyesmire. ott ez normál árnak számit a hasonló tipusú kolbászokhoz vagy akármilyen szalámikhoz képest. itthon meg luxus. csakhát ugy kell vadászni mert magyar dolgokat inkább kisebb "maszek" boltok árulnak ,de azok arany áron.
QQCSI
@nehogymá: Bevallom, tegnap 4.000,- Ft-ért vettem Pick téliszalámit, május 21-i szavatossággal.

www.lazarhus.hu/cikkek/akcio.html
geo
Azért az se ártana ha ugyanazt hasonlítanák össze.

Mondjuk a 700 g-os Báthory paprikást.

bevasarlas.tesco.hu/hu-...
4 665 Ft/kg

www.ungarische-produkte...
13,32 EUR pro Kg

Google szerint 13,32 Euros = 4 171,28698 Hungarian forints
hattorihanna
Amúgy erre a pickes témára visszatérve,a Pick Szeged az Aldinak gyárt külön,most nem jut eszembe milyen néven fut,de egy az egyben ugyanaz mint a pick,lehet szeletelve is venni,és kis rúdban is.Megvan,csemege szalámiként fut,a csomagoláson is rajta pick szeged,az íze is ugyanaz,árban sokkal kedvezőbb.Néha,fizetések körül hiánycikk is szokott lenni,mások is rájöttek már hogy ugyanazt kapják de olcsóbban.
nehogymá
@hattorihanna: a füszerezése miatt hiszed azt,hogy téli.más a "paszta".szalonna hús arány,miegyéb.
hattorihanna
@nehogymá: Én nagy pick rajongó vagyok,úgyhogy hidd el,ugyanaz. :-) Kóstold meg,meg fogod látni.Az összetevőket nem néztem de kinézetre,állagra,ízre ugyanolyan,és azért ez sem túl olcsó csak olcsóbb.
nehogymá
@geo: nagy tudora nem vagyok a dolognak,nem mindenhol van magyar bolt,az interneten lehet nézegetni ,megnézni az áraikat. pld egy 6 os halászlé kocka 1.99. (ez volt a fő kérdés a lányomnál is.)sok lengyel cuccot is árulnak,vagy vannak csak lengyel boltok.pontyot is ott vettek. aki itthon is csóró volt,odafigyelt az kinn is jól elboldogul.pld a spanyol chorizo simán kiváltotta a gyereknél a paraszt kolbászt.(egyszer vett magyart,nem olcsón de kidobta,savanyú volt.)a szabadforgalmu gyógyszer árakat is összelehetne hasonlitani,lassan Ő hord haza.
nehogymá
több mint 2o év meló után hidd el nem ugyanaz.még mindig jobb minöségű mint az aro s vagy akármilyen téli ,de nem az.
nehogymá
@hattorihanna: a fentiek a válasz,csak elfelejtettem nyomni. bocsika
hattorihanna
@nehogymá: Ok,elhiszem. :-) Nekem akkor is teljesen megfelel,pedig elég gourmand vagyok kaja ügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.