A Bild am Sonntag című német vasárnapi lap Megmenthető még Európa? címmel közölt összeállítást, amelyben nyolc országról olvasható rövid összefoglaló. Sebastian Pfeifer az írásának Magyarországról szóló, "Orbán Magyarországa Európa legnagyobb szégyene és veszélye" című alfejezetében kiemelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "váltotta ki a humanitárius válságot, amely cselekvésre kényszerítette Angela Merkelt", a német kancellárt, aki "megnyitotta a német határokat, és azóta nem tudja bezárni".

A szerző szerint Orbán Viktor Angela Merkel "leggonoszabb és immár legerősebb ellenfele", és a magyar kormányfő "szétrombolhatja az EU-t".

A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a Döntés az Égei-tengeren című összeállításában egyebek között kiemelte, hogy a jövő heti brüsszeli uniós csúcs előtt nemcsak a "Merkel-terv" támogatói tartanak külön találkozót, hanem azok az országok is, amelyek nem bíznak abban: a visegrádi négyek, amelyek inkább Macedónia támogatása révén le akarják zárni a balkáni migrációs útvonalat. Ugyanakkor Merkel számára "az +ellencsászár+ Orbán Viktor körül csoportosuló kelet-európaiaknál veszélyesebbek a pártütők saját soraiban" – tette hozzá írásában Robin Alexander és Manuel Bewarder.

A Der Spiegel című hírmagazin a szombaton megjelent számában A szakadás címmel közölt összeállításában egyebek között azt írta, hogy a jövő heti uniós csúcson "példátlan konfrontáció" alakulhat ki, és Orbán Viktor "már most nyíltan hangulatot kelt Merkel Törökországgal kötött paktuma ellen, és néhány kelet-európai szövetségesével megpróbálja puszta erőszakkal feltartóztatni a menekültáradatot".

Hozzátették, hogy a Merkel vezette jobboldali CDU/CSU pártszövetség egyes részei, és néhányan még a CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) között is "titokban drukkolnak neki".

A "Merkel-ellenesek" Orbán Viktor körül gyülekeznek, aki kezdettől fogva hibásnak tartotta a német kancellár politikáját és "+morális imperializmusnak+" nevezte azt. Orbán, de még Miro Cerar szlovén kormányfő sem akar "bonyolult tárgyalásokat Törökországgal", egy olyan megoldást pedig végképp nem akarnak támogatni, amelynek részeként muzulmán menekülteket kellene befogadniuk – olvasható Horand Knaup, Peter Müller, René Pfister és Christiph Schult írásában.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Merkel mostanra minden szövetségesét elvesztette .Senki sincs a kvóták mellett ,senki sem akar migránsokat az országába . Manuel Walls francia miniszterelnök szerint Franciaország nem támogatja a kötelező kvótát .A kelet-európai országok is elutasítják . John Kerry szerint a menekültválság Európa létét fenyegeti ,Dmitríj Medvegyev orosz kormányfő szerint " értetlenül szemléljük a német politikát " .A kölni -és a nap mint nap folyamatosan történő többi - botrány még az esetleges elfogadókat is megingatta .A CDU népszerűsége lecsökkent és márciusban választás jön .Egy a kölnihez hasonló botrány Merkel azonnali bukását jelentheti .Márpedig előbb-utóbb újabb fog bekövetkezni .( Mert mitől változnának meg akiknek lételeme ,kulturális valója a nemi erőszak ,a rombolás ,a követelőzés ,az élősködés )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@fekete: Majd ha kiviszi az autogyárit akkor mi lesz? mindannyian szolgamunkások lesztek TE IS, vagy már az is vagy. Ennyi értelemmel sajnos annak sem felelsz meg
jancsipapa
@karma1: Írod : háborús menekülteket . Vajon az érkezetteknek hány százaléka tényleg az . Annyival semmi gond nem lenne . Ez annak sokszorosa ,és bőven nincs vége .Azért ezt az egész -egyáltalán nem spontán - folyamatot generálták . Ezt nem lehet a focista nyakába varrni ,ellentétben az egészségügy ,az oktatás ,a rokkantak ,a sajtó ,a teljes ,szándékos rombolás ügyével ...
libellle
@jancsipapa: azokat akik nem háborus -övezetböl jöttek a focistád tolta ránk. Mert mit gondolsz honnét jött ránk 3 honap leforgása alatt 5-600 ezer "bevándorlo. Most amikor el kell hagyniuk Németországot és a többi államokat mind elmondja, hogy Magyarországon keresztül jutottak el hozzánk. Akkor miröl beszélsz. Ez az egész putin terve volt a tetü nyomorék orbán pedig putin jöbbkeze. Vaclav Havel 2002 -ben abszolut megjósolta, hogy ez a szemét elmebeteg egész europát felgyujtja. Miután nállatok nincsennek menekültek ennek az eltávolitásával kellene foglalkozni, de nagyon erösen mielött még robban EUROPA!!!
Julius62
@Peller Anikó: Egyetértek kedves hölgyem!! A Szocialista Hazáért érdemrend-et z Orbánnak.
kukac50
Magyarországon minden szegény ember tudja ezt biztató,hogy megerősítik külföldről is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.