Előzetes letartóztatásba helyezték kedden a 11 halálos áldozattal járó februári bajorországi vonatbalesetért felelősnek tartott forgalomirányító tisztet, aki valószínűleg azért hibázott, mert a mobiltelefonjával játszott a tragédia előtti percekben.

A traunsteini ügyészség közleménye szerint a forgalomirányító tiszt kétszer is hibázott, először szabad jelzést adott két egymással szemben haladó vonatnak a Bad Aibling Kurpark vasútállomás és a Kolbermoor vasútállomás közötti egyvágányos szakaszra, és amikor észrevette a tévedést és figyelmeztetni akarta a vonatvezetőket, rossz gombot nyomott meg a forgalomirányító rendszer érintőképernyőjén.

Ez azért fordulhatott elő, mert elvonta a figyelmét egy számítógépes játék, amellyel mobiltelefonján játszott – áll a közleményben.

A 39 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés, valamint a vasúti közlekedés veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt helyezték előzetes letartóztatásba. Elismerte, hogy a baleset előtti percekben játszott a mobiltelefonjával, de vitatja, hogy ez elvonta figyelmét a munkájáról.

A Meridian vasúttársaság két szerelvénye február 9-én korán reggel nagy sebességgel frontálisan ütközött a Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre húzódó Holzkirchen-Rosenheim vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre és a két regionális személyszállító vonat egymásba rohant. A 11 halálos áldozatot követelő balesetben 24-en súlyosan, 61-en könnyen megsérültek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Nem normalisok.Ez a lokott nyugati butitas.Fulukbe allandoan a lokott zene,nem hall,nem latt az
ostoba.De kivan tetovalva,az oraban fulbevalo stb.Itt az amerikai Hollywoody butitas.Moslek az
egesz nyugati horda.
bögöbö
@fekete: Ez ugye irónia? Mert annak szar.
36
A börtönben majd lesz ideje játszani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.