Migránsok zaklatták február végén egy vonat utasait és kalauznőjét a budapesti Déli pályaudvaron, a rendőrség az eset miatt egy 24 éves szomáliai férfit keres garázdaság miatt – legalábbis a közmédia M(igráns)1 csatornája szerint.

A híradóban elhangzott: február 28-án "négy-öt, észak-afrikai kinézetű migráns" szállt fel a Győrbe induló vonatra, ahol hangoskodtak, sértegették az utasokat, akik közül két nőt szóban és fizikailag is zaklattak. "Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták" – számolt be a csatorna az állítólag két hete történt esetről, hozzátéve, hogy a fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de "elállták az útját és közben szóban és tettleg is megalázták".

Az M1 úgy tudja, az esetnek több szemtanúja is volt, és a történteket a kocsiban lévő biztonsági kamera is rögzítette – érdekes azonban, hogy ehhez képest csak most került nyilvánosságra az inzultus.

Elhangzott az is, a rendőröknek később sikerült azonosítani a csoport tagjait. Kiderült, hogy az utasokat és a kalauznőt zaklató migránsok valamennyien a bicskei befogadóállomás lakói, akik ellen már korábban idegenrendészeti eljárás indult.

A rendőrség arról tájékoztatta az M1-et, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság miatt büntetőeljárást indított a csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed 24 éves szomáliai állampolgár ellen. A rendőrség a férfi ellen március 2-n elfogatóparancsot adott ki, továbbá vizsgálja, hogy a szomáliai férfi nem gyanúsítható-e közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy személyi szabadság megsértése bűntettével – hangzott el a híradóban.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
1. Az ilyeneknek valóban semmi keresni valója nincs Európában.
2. Az M1 gondolom arról is ilyen gyorsan tájékoztatott, mikor egy kabrióból kiugró mélymagyar halálosan fenyegetett meg két magyar nőt, mikor egy Ausztriába tartó kisgyerekes családnak akartak segíteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
@cs.n.: Ja, ha igaz lenne a történet, már rég elújságolta volna valamelyik Fidesz-nyaló mávos vagy rendőr a médiának...
Kellett valami gunicsont az ünnepi uborkaszezonra, kitaláltak valamit gyorsan az M1-en...
Toby
Ami azt illeti, elég szelektív a tájékoztatás, az M1 nevű szennycsatorna sem egy kapkodó idegbeteg, ami az aktualitást illeti.
Nehogy kiderüljön, hogy nem menekült volt, hanem "menekültnek látszó" ismeretlen államplgárságú, szomáliai férfinek látszó nő,...a Lendvai utcából...eligazítás után !
zöldszem
12 nappal ezelőtt "történt" és most mondja be az M1?? Közben kihirdették a válsághelyzetet is, és akkor sem mondták!? (indokként) Olyan életszerű nem!?
wagabund
@zöldszem: németországban is visszatartják a hasonló híreket, csak ott több százat...

...miért körözik őket? csak nem lepattantak?
zöldszem
@wagabund: Érdekes módon még sem jönnek haza a magyarok, mert nem érzik magukat biztonságban. Az unokaöcsém Angliában dolgozik, minden hétvégén bulizgatnak! Ne érts félre, biztos vannak közöttük is akik képesek erőszakoskodni. De, ezt ugyanígy elmondhatjuk a hazai férfiakról is. (Vivien!nem túl régi eset) vakkomondor...
Valamit a másik azt mondják papírok nélkül jönnek, és hopp van neve és kép ami alapján körözik...hmmm.
fekete
Nagyon veszelyesek,ezek a Muhamede'k! Europat is ugy hazafogjak vagni,mint Iraqot,vagy Szi-riat egy jo 10-ev mulva,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.