Folyamatosan növekszik Hillary Clinton támogatottsága az amerikai választópolgárok körében – derült ki újabb közvélemény-kutatásokból.

A demokraták elnökjelöltjének támogatottságáról naponta tesznek közzé felméréseket, és az eredmények folyamatos erősödést jeleznek. A CNN/ORC felmérése szerint Clinton kedden már 9 százalékponttal vezetett republikánus párti vetélytársa, Donald Trump előtt (az előbbit a megkérdezettek 52, ez utóbbit a 43 százaléka támogatta). Előző nap még hat százalékpontos volt a különbség Clinton javára.

Kedden délelőtt a Clinton-kampány törzse közleményben hozta nyilvánosságra, hogy egyedül júliusban 90 millió dollár felajánlás, támogatás érkezett a kampány számlájára, s ennek fele új adományozóktól érkezett. A 90 millió dollárból hatvanhárom milliót közvetlenül Clinton kampányára ajánlottak fel, a többi pénz pedig a többi demokrata párti képviselő-, illetve szenátorjelölt kampányát segíti.

Kedden reggel Richard Hanna New York-i republikánus képviselő bejelentette, hogy a novemberi elnökválasztáson Hillary Clintonra voksol majd. Ő az első republikánus politikus, aki "átszavaz" a demokratákra. Hanna már korábban jelezte, hogy valószínűleg nem szavaz saját pártja elnökjelöltjére, Donald Trumpra, de a New York-i Syracuse városának lapjában kedden megjelentetett vezércikkében leszögezi: végérvényesen döntött és Clinton mellé áll. "Számomra nem elég, hogy egyszerűen ne értsek egyet Trump megjegyzéseivel, úgy gondolom, hogy ő alkalmatlan az elnökségre". Hanna bejelentésére egy nappal azt követően került sor, hogy Donald Trump az ohiói Columbusban kampányolva Hillary Clintont "ördögnek" nevezte és kijelentette, hogy szerinte a novemberi elnökválasztást "elcsalhatják".

Hétfőn Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke arra figyelmeztetett, hogy néhány republikánus politikus a demokratákkal kacérkodik.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@vonotok: Ne hidd! Amilyen vastag bőr van ennek a képén...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Központi Bizottság
@karma1: Az angol nép akarata döntött egy népszavazáson függetlenül a Miniszterelnök Urunk véleményétől.
karma1
@Központi Bizottság: Hahaha, az angol nyuggerek dontottek a kilepesrol, a fiatalok bent akartak maradni...Lattam a BBC tv riportjaban, hogy az oreglany ijedten mondta a riporternek, hogy o nem is tudta, hogy mire szavaz, csak valaki most magyarazta el neki, es mar vissza is akart menni ujra szavazni, de nem engedtek leadni az ellenszavazatot...
Majd a savas bacsikak meg a hulye kezcsokos nenikek is eldontik otthon , de inkabb a hon szeretett "Miniszterelnok Urad" fogja eldonteni a 260 ezer roman talpas szavazataval...
Csizmás Kond
@Tódor: A Krím egy orosz támaszpont, olyan mint az amerikaiaknak Hawaii vagy az angoloknak Falkland. A lerohanást meg az ámerikai tolakodás követelte meg.
Központi Bizottság
@karma1: 2018-ban meglátjuk, ámbár neked úgyis mindegy!
Kovács Gizella
De jól tette !
Aki mellett letett eddig a voksát, az mind vesztes lett ! D
@Központi Bizottság: 09,42-re dőlök a röhögéstől a süketeléseden :P
karma1
@Központi Bizottság: Honnet tudod, hogy nekem mindegy? Nekunk itten angol fennhatosag van, nekem a fonokom a II. Erzsebet, ill. aki jon utana...Es az nagyon nem mindegy, hogy a fazeknak melyik oldalan allunk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.