A páciens el is felejtette a hétéves korában történt balesetet, amikor véletlenül félrenyelte egy Playmobil-játékszett egy darabkáját.

Hosszú ideje küzdött már tüdőpanaszokkal az a 47 éves brit férfi, akinek panaszaira végül meglepő megfejtést találtak az orvosok.

Tüdőrák helyett meglepő dolgot találtak a férfi tüdejében

A különös esetről a British Medical Journal tett közzé esettanulmányt, amelynek lényege, hogy a férfi közel egy éve fennálló makacs köhögésére hosszú ideig nem tudtak megoldást találni az orvosok. Mivel a páciens dohányos, a röntgenfelvételeken pedig egy csúcsos formájú árny rajzolódott ki a páciens tüdejében, orvosai végül már daganatra gyanakodtak. Amikor azonban megoperálták, a végkifejlet sokkal kedvezőbbnek – és bizarrul viccesnek – bizonyult: a vélt daganat helyett egy Playmobil játékszettből származó, 40 (!!) évvel korábban véletlenül félrenyelt közlekedési bóját sikerült előhalászniuk a páciens tüdejéből.

A férfi már rég elfelejtette a gyerekkori balesetet, amikor a hetedik születésnapjára kapott Playmobil-szett darabkáját a szopogatva véletlenül félrenyelt, a bója azonban azóta is ott lappangott a tüdejében és irritálta a felszínt. A műtét 4 hónapja történt, a tanulmány szerint azóta elmúlt minden panasza.

Forrás: BBC

Kép és címlapkép: Pixabay / Alexas_Fotos CC0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.