Benyújtotta lemondását Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnöknek Hennagyij Moszkal, a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöke – adták hírük kedden kárpátaljai hírportálok.

Benyújtotta lemondását Kárpátalja kormányzója, aki sokszor kiállt az ottani magyarok mellett
Fotó: Youtube

A kormányzó hivatalos honlapján közzétett felmondás szövege szerint a jelenleg szabadságon lévő Hennagyij Moszkal önszántából kérte felmentését tisztségéből az államfőtől. Hennagyij Moszkal, aki 2015 júliusától töltötte be a megyevezetői tisztséget, a vasárnap befejeződött ukrán elnökválasztás idején Porosenko kárpátaljai kampánytörzsét irányította.

A megyében a választás mindkét fordulójában országosan a legalacsonyabb részvételt mérték, és mindkét alkalommal Volodimir Zelinszkij megválasztott ukrán elnök nyerte a voksolást. Az uzhorod.net.ua ungvári hírportálon kedden megjelent interjújában Hennagyij Moszkal, aki az elmúlt években – sokszor Kijevvel is szembe menve – következetesen kiállt a kárpátaljai magyarság mellett, elmondta, nem tartja tragédiának az elnökválasztás eredményét.

Szerinte a tragédiát a lakosság megalapozatlan elvárásai jelentik majd. A kárpátaljai helyzettel kapcsolatban kifejtette, hogy nem emlékszik a jelenlegihez hasonlóan nehéz évre, hiszen a 76 százalékban dotált megye idén még alig kapott valamit a központi költségvetésből.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
Már nincs kit (ukrán "magyarokat") védeni. Már mind itt vannak. Nem migráncsként, hanem baráti segítőként a nagy munkaerő hiányban. Az elmigrált hazai magyar munkaerő helyett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.