Egy hónapra lezárja határait az Európai Unió.

Koronavírus: utazási tilalmat rendelt el az EU – ezek az új szabályok

A következő 30 napban csak uniós állampolgárokat enged be a területére az EU – számolt be Charles Michel, az Európai Tanács Elnöke az európai állam- és kormányfők döntéséről kedden, az uniós vezetők rendkívüli videókonferenciáját követő sajtótájékoztatón.

Angela Merkel német kancellár nem sokkal korábban szintén bejelentette a döntést – írja a portál az AFP-re hivatkozva. Merkel arról is tájékoztatott, hogy a külföldön rekedt utazók hazatérését is koordinálják majd.

A Blikk is megírta, hogy az Európai Bizottság hétfőn harminc napos beutazási korlátozás elrendelésére szólította fel az európai uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából, melynek értelmében ezen időszak alatt kizárólag azok léphetnének be harmadik országokból a közösség területére, akik esetében ez elengedhetetlen. Ursula Von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke a G7-országok vezetőivel tartott videókonferenciáját követő sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a javasolt tilalom kezdetben harminc napig tartana, de meghosszabbítása sincs kizárva. Kivételt képeznének a korlátozás alól a diplomaták, az áruszállítók, a szomszédos országokból ingázók, az EU-állampolgárok családtagjai, továbbá a hosszú távú tartózkodási engedéllyel rendelkezők.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kissé megkésett intézkedés. Már minden országban van éppen elég fertőzött ahhoz, hogy lezárt határok mellett is arasson a vírus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.