Védője szerint minden negyedórában zseblámpával ébresztik fel Jeffrey Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt a börtönben, hogy ellenőrizzék, még életben van. A védő szerint a nőt sokkal jobban és gyakrabban ellenőrzik, mint egy gyilkost vagy egy terroristát.

Ghislaine Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le azzal a váddal, hogy több mint egy évtizeden keresztül ő irányította Epsteinnel együtt a milliárdos által fenntartott, fiatalkorú lányok megrontásával foglalkozó hálózatot. A vádak szerint Maxwell

arra kényszerített kiskorú lányokat, hogy Epsteinnel, vagy esetleg mindkettőjükkel, illetve Epstein befolyásos barátaival közösüljenek. Az áldozatok között 14 éves lányok is voltak.

Gyakrabban ellenőrzik Epstein volt élettársát a börtönben, mint egy terroristát

A nő vallomásában tagadta az ellene felhozott vádakat. Azt állítja, hogy

soha nem volt szemtanúja semmilyen illegális tevékenységnek kiskorú lányok és Epstein között, nem is vett részt ilyesmiben, és neki sem jelentették, hogy a milliárdos házában ilyen bűncselekmények történtek volna.

Jeffrey Epstein tavaly ölte meg magát egy New York-i börtönben, ahova azután került, hogy szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával letartóztatták. Epsteinnek milliárdos befektetőként különféle kapcsolatai is voltak.

Cikk- és címlapkép: AFP

(cnn.comtelex.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.