Egy román természetvédelmi park magára haragította a "vérrománokat", mert egy névadási akción sajátos döntést hozott. 

Áll a bál Romániában egy magyaros hangzású nevet kapott bölényborjú miatt

Fotó: Pixabay

Az történt ugyanis, hogy a moldvai Neamţ megyében található Vânători természetvédelmi park illetékesei a magyar-román közeledés jegyében kereszteltek el egy frissen világra jött bölényborjút.

Ugyanis a bölénynek egy érdekesen hangzó hibrid nevet találtak ki: a Roleny név egyrészt megfelel a kiírásnak, másrészt az utótag a magyar bölény szóból származik – csak persze ékezetek nélkül.

A park közösségi oldalát elárasztották a felháborodott kommentek, és sokan azon háborodtak fel, hogy miért nem echte román nevet találtak ki annak a szerencsétlen bölényborjúnak. 

A természetvédelmi park amúgy éppen egy olyan programot indított, amelynek célja a bölények visszahonosítása korábbi életterükben. Romániában jelenleg 60 ezer hektáron mintegy 50 bölény él.

Forrás: foter.ro

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Roleny"
Hát, nem csodálkozom rajta, hogy a románok felháborodtak! Csak azt nem értem, a magyarok miért nem háborodnak fel rajta? Hallott már valaki ilyen magyar nevet? Vagy magyar szót? És persze, román sincs ilyen! Ütődöttek! Egyszerre két népet sikerült megsérteni!
csak úgy....
az alja román mitöl lenne okosabb mint az alja magyar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.