Február végéig megszűnhet Angliában a koronavírus-fertőzöttek kötelező elkülönítése – jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Februárban végleg megszűnhet a karantén Nagy-Britanniában!

Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Johnson a londoni alsóházban tartott rövid tájékoztatójában közölte: a csütörtökön kezdődő, február 21-ig tartó parlamenti szünet utáni első napon ismerteti részletesen, hogy a kormány új stratégiája szerint az ország hogyan tud a továbbiakban "együtt élni a koronavírussal".

Azt azonban már most bejelentette, hogy ha a jelenlegi biztató járványügyi folyamatok tartósnak bizonyulnak, várakozása szerint a kormány a még érvényben lévő utolsó hazai korlátozásokat is feloldhatja, beleértve azt a jogi kötelezettséget, amelynek alapján elkülönítésbe kell vonulniuk mindazoknak, akiknek koronavírustesztje pozitív lett.

Johnson szerint a karanténkötelezettség eltörlésére a mostani, március 24-i határidőnél egy teljes hónappal korábban lehetőség nyílhat.

A brit miniszterelnök már január végén, szintén a londoni alsóházban tartott előzetes tájékoztatásában jelezte a karanténkötelezettség közelgő megszüntetését azok esetében is, akiknek koronavírus-szűrési lelete pozitív. Johnson – akkor még a valószínűsíthető időpont megjelölése nélkül – úgy fogalmazott: hamarosan eljön az elkülönítésre vonatkozó jogi szabályozás teljes körű visszavonásának ideje, "ugyanúgy, ahogy azokat sem kötelezi törvény az elkülönítésre, akik influenzásak".

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
helyes...anglia felébredt, a labancok meg...
Gazella
@Pálinkás Pál: meg Dánia is felébredt.
Lehet példát venni osztrák (itt az alkotmánybíróság kérdőre vonta az egészségügyi minisztert ha nem kap megfelelő választ akkor feloszlatja a parlamentet) német, francia, meg a többi ország.
Pálinkás Pál
@Gazella: tudom...a világnak elege van a covid kamuból...ami csak a pajeszosok bukszáját hizlalja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.