Döntött az Unió.

2035-re betiltják az új benzines és dízeles autók forgalmazásátPexels

Az Európai Unió tagországai elfogadták szerda hajnalban a beterjesztett klímavédelmi törvényeket. Ezek közül a két legfontosabb az, hogy 2035-re betiltják a fosszilis üzemanyaggal hajtott új gépjárművek forgalmazását és létrehoznak egy többmilliárd eurós alapot arra célra, hogy abból támogatni tudják a szegényebb állampolgárokat a károsanyag-kibocsátás miatt kivetendő adók megfizetésében – írja a hang.hu

Az EU 27 környezetvédelmi minisztere egyébként öt törvényt fogadott el egy klímavédelmi csomag részeként. Ezek lehetővé teszik majd, hogy az EU – a világ legjelentősebb kibocsátója az üvegházhatást okozó gázokból – 2030-ra 55 százalékkal tudja csökkenteni a kibocsátást az 1990-es szinthez képest.

A széndioxid-kibocsátás megadóztatását csak 2027-ben, egy évvel később kezdik el, mint ahogy eredetileg tervezték. A szegényebb állampolgárok adótámogatására létrehoznak egy 59 milliárd eurós alapot a 2027-2032 közötti időszakra.

Kérdéses persze, hogy 12 év múlva lesz-e még egyáltalán értelme az ilyen jellegű korlátozásoknak a globális klímaválság visszafordíthatatlansága miatt. Nem is beszélve arról, hogy addigra talán tankolni sem tudunk majd – amennyiben a válság tovább folytatódik.

Fotó: Pexels

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Addig még rájönnek, hogy a benzines kevésbé környezetszennyező.
justhpeter
Attól, hogy sokszor mondják még marhaság marad.
jesz
balfaszok döntenek Európa sorsáról..
Tunes1106
Ha az utcában dolgozott az asztalos gyalugép marógép müködésekor 190 volt a hálózat. Ha bedugnak 3 teszlaszart reggelre az oszlopokról le ér a vezeték a földre! Idióták !!!
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.