Döntött az Unió.

2035-re betiltják az új benzines és dízeles autók forgalmazásátPexels

Az Európai Unió tagországai elfogadták szerda hajnalban a beterjesztett klímavédelmi törvényeket. Ezek közül a két legfontosabb az, hogy 2035-re betiltják a fosszilis üzemanyaggal hajtott új gépjárművek forgalmazását és létrehoznak egy többmilliárd eurós alapot arra célra, hogy abból támogatni tudják a szegényebb állampolgárokat a károsanyag-kibocsátás miatt kivetendő adók megfizetésében – írja a hang.hu

Az EU 27 környezetvédelmi minisztere egyébként öt törvényt fogadott el egy klímavédelmi csomag részeként. Ezek lehetővé teszik majd, hogy az EU – a világ legjelentősebb kibocsátója az üvegházhatást okozó gázokból – 2030-ra 55 százalékkal tudja csökkenteni a kibocsátást az 1990-es szinthez képest.

A széndioxid-kibocsátás megadóztatását csak 2027-ben, egy évvel később kezdik el, mint ahogy eredetileg tervezték. A szegényebb állampolgárok adótámogatására létrehoznak egy 59 milliárd eurós alapot a 2027-2032 közötti időszakra.

Kérdéses persze, hogy 12 év múlva lesz-e még egyáltalán értelme az ilyen jellegű korlátozásoknak a globális klímaválság visszafordíthatatlansága miatt. Nem is beszélve arról, hogy addigra talán tankolni sem tudunk majd – amennyiben a válság tovább folytatódik.

Fotó: Pexels

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
Ha az utcában dolgozott az asztalos gyalugép marógép müködésekor 190 volt a hálózat. Ha bedugnak 3 teszlaszart reggelre az oszlopokról le ér a vezeték a földre! Idióták !!!
durbincs
@Jozefina: @nemkati: azért maguk csak kijár haták vona azt az 5 bánya elemit ?
durbincs
@icegygenabro: @Horizont: @Jozefina: mert maguk hülyék ? és csak 2 bányelemiig tudtak iskolát végezni ?
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?
durbincs
@volvós: Mert a matuzsálem Gyurka szopógépei a Telex + a 444 ? @volvós: csak má nem maga is ? minő meglepi ? igaz gyuriboci @icegygenabro: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Halálos baleset történt Sülysápnál
Itthon - 2022. September 27., 09:21
Halálos baleset történt Sülysápnál
Halálos baleset történt Békésben
Itthon - 2022. September 27., 07:54
Halálos baleset történt Békésben