A vasúti dolgozók szakszervezete követel az ágazat 50 ezer dolgozójának 400 eurós béremelést, de a tárgyalás ötödik köre vasárnap sikertelen lett, ezért tartanak hétfőn figyelmeztető sztrájkot. A leállás a nemzetközi és éjszakai vonatokat is érinti.

A 444 a Reuters cikkére hivatozva arról számolt be, hogy hétfőn egész Ausztriában leállhat a vonatközlekedés egy sztrájk miatt, ez pedig kihat a Budapestről induló nemzetközi vonatokra is.

Hétfőn megáll a vasúti közlekedés Ausztriában egy sztrájk miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a vasúti dolgozók hirdették meg a sztrájkot, miután a bértárgyalások az utolsó pillanatban meghiúsultak. Emiatt az országban egyetlen vonat sem fog közlekedni hétfőn, beleértve ebbe a Budapestről induló nemzetközi járatokat is.

Az ágazat 50 ezer dolgozójának a vasúti dolgozók szakszervezete 400 eurós béremelést kért, a tárgyalás ötödik fordulójának vasárnapi sikertelensége miatt döntöttek a a figyelmeztető sztrájk mellett, ami miatt egész hétfőn nem lesz vasúti közlekedés Ausztriában, még az éjszakai vonatok sem közlekednek majd.

Forrás: reuters.com, 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Látjátok magyar vasutasok? Így kell csinálni.
rokker33
Azért 400 eurós béremelés kicsit soknak tűnik még Ausztriai viszonyban is ezt a hiányt nehéz lesz pótolni!
jesz
na, kedves mozdonyvezetők...itt lenne a példa...állnak a vonatok Ausztriában...és állnak a vonatok Magyarországon is...
De persze itt szerencsére ilyen nem fordulhat elő...
verőce21
A vasutasok - főleg a mozdonyvezetők -, érdekérvényesítése mindig is erős volt. Egy tucat mozdonyvezető összebeszél és meg tudja bénítani egy ország közlekedését...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.