Egyelőre még nem ismert, hogy megvan-e az elkövető, aki egy táncstúdióban lövöldözött szombat éjjel.

A 444 a Los Angeles Times és az AP cikke nyomán arról számolt, be, hogy kilencen meghaltak és többen megsérültek egy lövöldözésben Los Angeles közelében, Monterey Parkban, a városban több ezren gyűltek össze megünnepelni a kínai újévet.

Los Angeles közelében kilencen haltak meg egy lövöldözésben

Rendőrök gyülekeznek a helyszínen a Garvey és a Garfield Avenue kereszteződésének közelében a kaliforniai Monterey Parkban 2023. január 22-én

Fotó, címlapkép: AFP Frederic J. Brown

A cikk szerint szombat este 9-ig tartottak a programok, a rendőröket pedig este 10 után, 10:22-kor (európai időzónában vasárnap reggel) értesítették. 

A rendőrség egyelőre nem közölt sok részletet a lövöldözés kapcsán, a tettesről mindössze csak annyit, hogy férfi – egyelőre még az sem tisztázott, hogy egyáltalán őrizetbe vették-e az elkövetőt.

A Los Angeles Timesnak egy közelben lévő üzlet tulajdonos azt mondta, hogy ő arról értesült a nála fedezéket kereső emberektől, hogy egy táncstúdióban lövöldözött egy férfi, egy félautomata fegyverrel, és jól láthatóan több tárnyi lőszer volt nála. Egy másik szemtanú is látott egy "hosszú fegyverrel" felszerelkezett férfit a helyszínen, lábainál három testtel (két nő és a hely tulajdonosának holttestei), miután kijött a mellékhelyiségből, de sikerült elmenekülnie. Az ő barátai, akik ugyancsak a helyszínen voltak a lövöldözéskor és sikerült elmenekülniük, azt mondták, hogy a férfi vaktában tüzelt.

A cikkek szerint Monterey Park városát 61 ezren lakják a San Gabriel-völgyben, a lakosságban többségben vannak az ázsiai-amerikaiak, a legutóbbi népszámláláskor 65 százalék vallotta magát ebbe a csoportba tartozónak, 27 százalék a latinónak, 6 százalék pedig fehér-amerikainak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.