Az Egyesült Államokban.

Teljesen átalakította az elnökválasztási előválasztások sorrendjét az amerikai Demokrata Párt hétvégén tartott kongresszusán a 2024-es elnökválasztások közeledtével.

Átírták az előválasztást! Így változik a menetrend 2024-től

Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Joe Biden elnök pártjának vezető testülete, a Demokrata Országos Bizottság az elnök tavaly decemberi javaslatára az első előválasztási helyszínként Dél-Karolinát jelölte meg, szemben a hagyományos Iowa állammal. Az elnökjelölt személyéről döntő választások sora jövő év február 3-án indul majd Dél-Karolinában, majd New Hampshire és Nevada következik. Február 13-án Georgia állam, majd két héttel később Michigan. Az úgynevezett "szuper kedd" (Super Tuesday) március elején lesz, ez az a nap, amikor a szövetségi tagállamok nagy része megtartja az elnökjelölő voksolásokat.

A Demokrata Párt vezető politikusai Joe Biden elnök javaslatát arra hivatkozva támogatták, hogy az új előválasztási sorrend jobban tükrözi az Egyesült Államok társadalmi összetételét.

Joe Biden elnök decemberben pártja vezető testületének címzett levelében azt hozta fel érvként az előválasztások átírása mellett, hogy a színesbőrű szavazóknak már a jelöltválasztás korai szakaszában biztosítani kell, hogy hallathassák hangjukat. A sorrend elején több olyan állam szerepel, amelyekben nagyobb arányban élnek nem fehér szavazópolgárok.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ne, izgat,mert nem rólunk szól!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
...ott régóta van olyan,- ami itt nem lesz soha,- tehát átírni a semmit,senkinek nincs oka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.