Prigozsin gépe kedden kora reggel landolt, Minszk mellett.

Leszállt a Wagner-vezér magánrepülője Fehéroroszországban

Jevgenyij Prigozsin. Kép: AFP PHOTO / Telegram channel of Concord group

Az ukrán légteret nagy ívben megkerülve, feltehetően Rosztovból indulva érkezett meg Minszk mellé kedden kora reggel Jevgenyij Prigozsin magánrepülőgépe – írja az ukrán Kyiv Post értesülése nyomán a hvg.hu. Előbbi oldal a Twitteren tett közzé egy képet, ami a Wagner-vezér gépének Flighradar szerinti útját mutatja. A kiindulási pont nincsen megnevezve, az út egy része nem látható a térképen, azt azonban bizonyosra veszik, hogy Prigozsin 7:40-kor landolt Fehéroroszországban.

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, Prigozsin szombaton katonai puccsra készült, elmondása szerint 25 ezer zsoldosával együtt. Az oligarcha úgynevezett „igazságmenete” Moszkvától 200 kilométerre ért véget.

Prigozsin hétfői üzenetében állította: nem volt célja az orosz kormány megdöntése, Vlagyimir Putyin viszont szintén hétfőn indulatos beszédben reagált lázadására. Azt mondta, a lázadókat meg fogják büntetni – az viszont nem világos, hogy az egészet kirobbantó, de Oroszországot mára elhagyó Prigozsinig eléri-e a büntetés, vagy sem.

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
@KisTehen: te viszont nagyon vidám vagy,jó kutya örül,hogy a gazdája megúszta a puccsot,,, gyere adok egy jutifalatot. .. most ez a nicked az ügyeletes szopógép?
nevemnick
@KisTehen: kekec főnököd menteni szeretné a csajt a rácsos akadémiától, az ,,alkotmányos járandóság" bírósági tárgyalása alól. Csak azt felejti el, hogy hiába a ráhatás a bíróságra, a jelen állás szerint ő sem ússza meg a felelősségre vonást. :)
nevemnick
@nevemnick: bocs, de a Varga féle cikkhez ment volna.
izéke
@verőce21: te pedig a szarban,tátott szájjal
lampa laz
Valszeg hamarosan a pokolba szállsz alá.
csak úgy....
lukasnak megjöttek az atomtöltetüek és a wagner schef..., 0rbánnak ismét más seggre kell nyergelni...,persze ö már azt is megízlelte!
Lepényleső
...eddig sokan még nem élték túl,akik naivan azt hitték az igazság,- és nem Vlagyimir az úr?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.