Az Egyesült Államokban 200 milliárd dollár (mintegy 80 ezer milliárd forint) juthatott csalókhoz a koronavírus-járvány idején, a vállalkozások megsegítésére indított gazdasági mentőakció 1200 milliárd dolláros keretéből – derül ki a felhasználásról szóló jelentésből.

200 milliárd dollár COVID segélyt nyúltak le a csalók

A kisvállalkozási hivatal (Small Business Administration) főfelügyelőjének jelentése kedden jelent meg. A dokumentumban megállapítja, hogy a dolgozói bérek védelmét szolgáló program (Paycheck Protection Program), valamint a vállalkozások működőképességének megőrzését célzó hitelprogram (Economic Injury Disaster Loan) keretének legkevesebb 17 százaléka került csalókhoz.

Hannibal Mike Ware a vizsgálatot vezető főfelügyelő megállapítása szerint a járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozni hivatott programok gyors végrehajtása érdekében a hatóságok lazítottak az ellenőrzési eljárásokon, egyes esetekben felfüggesztették az ellenőrzéseket, amelyek megakadályozhatták volna a visszaéléseket. Ugyanakkor a "könnyű pénz" ígérete és a kínálkozó "zsákmány" elsöprő mértékben vonzotta a csalókat a programokhoz – olvasható a szövetségi hivatal jelentésében.

Június elején az AP hírügynökség megjelentetett egy összegző becslést, amely szerint az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány idején elkülönített összes pénzügyi forrásból 280 milliárd dollár jutott csalókhoz, emellett az amerikai költségvetésből további 123 milliárd dollárt rosszul, vagy pazarlóan költöttek el a járvánnyal összefüggésben.

A koronavírus-járvány forrásaihoz kapcsolódó pénzügyi visszaélés miatt a szövetségi hatóságok 2230 esetben emeltek vádat, több ezer vizsgálat pedig még zajlik.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Emmersson71: Ha szopod őket, aberrált, hazudd meg nekik!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Ha szopod, így promózod őket!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopiszüneten vagy!?
Emmersson71
Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.