Dulakodásig fajult két korábban magas beosztást betöltő szlovák politikus – Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminisztere és Igor Matovic volt kormányfő – vitája egy szerdai pozsonyi sajtótájékoztatón – jelentették szlovák hírportálok.

Dulakodásig fajult egy vita a volt szlovák belügyminiszter a korábbi kormányfő között – videó

A TASR hírügynökség szerint Kalinák a történtekkel összefüggésben feljelentést tett a rendőrségen.

Az incidens a legerősebb szlovák ellenzéki párt, a Robert Fico vezette Irány – Szociáldemokrácia sajtótájékoztatóján történt. A pozsonyi kormányhivatal előtt megtartott rendezvényre Igor Matovic – aki a 2020-as választásokon győztes Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) párt elnökeként lett kormányfő – autóval érkezett, a járdára parkolt, majd saját nézeteit hangoztatva megzavarta a sajtótájékoztatót.

A volt kormányfő ezt követően került vitába Robert Kalinákkal, akivel a pozsonyi sajtó beszámolói szerint ütésváltásba is keveredtek. A konfliktust – amelybe később beszállt az Irány egyik képviselőjelöltje is – végül a helyszínre érkező városi rendőröknek kellett megoldaniuk.

A bő két héttel az előrehozott parlamenti választások előtt történt konfliktust több politikai párt vezetése is élesen elítélte.

Robert Kalinák később bejelentette:

az incidenssel kapcsolatban feljelentést tett a rendőrségen.

Igor Matovic az esettel kapcsolatban a szlovák hírügynökségnek azt mondta, hogy ő nem kíván feljelentést tenni az ügyben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.