A budapesti repülőtérről szóló tárgyalásokról azt mondta: jól állnak, de amíg nincs megállapodás, részleteket nem kívánnak nyilvánosságra hozni. Ha ez megtörténik, minden részletre kiterjedően hozzák nyilvánosságra a jó hírt.

Gulyás Gergely: "A repülőtér megvásárlása az államadósságot növelheti, de a költségvetési hiányt nem"
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Közel állnak ahhoz, hogy egy ilyen jó hírt nyilvánosságra hozzanak

- fogalmazott.

A repülőtér vásárlására elkölteni tervezett összeget a pedagógusbérekkel összehasonlítani indokolatlan

- válaszolta egy másik felvetésre, hangsúlyozva:

a pedagógusbérek emelését nem a kormány odázza el, hanem azok a baloldali képviselők, akik Brüsszelben azért lobbiznak 6 millió forintos fizetésért, hogy a pedagógusok ne kapják meg a 800 ezer forintos fizetést.

A miniszter kijelentette: a repülőtér megvásárlása az államadósságot növelheti, de a költségvetési hiányt nem.

Európa érdeke, hogy minden gazdasági nagyhatalommal gazdasági kapcsolatot tartson fenn, ennek megfelelően az ország Kínával is fenn kívánja tartani az együttműködést

- közölte a tárcavezető egy másik kérdésre, hozzátéve: a miniszterelnök várhatóan októberben Kínába látogat.

Arról, hogy Magyarország nem adja ki Ukrajnának a hadköteles ukrán menekülteket, azt mondta:

nem érkezett olyan ukrán kérés, hogy adjanak ki bárkit is. Menekülteket a genfi egyezmény alapján nem adhatnak ki

- rögzítette Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy Szlovákia felé egyre több menekült lépi át a határt illegálisan, kijelentette:

Magyarország annyit tud tenni, hogy megvédi a déli határt. Azzal, hogy ezt teszi, Szlovákiát is megkíméli migránsok tíz- és százezreitől

- jegyezte meg.

Gulyás Gergely a szlovákiai választásoktól azt várja, hogy a felvidéki Szövetség párt be tud jutni a szlovák parlamentbe.

A Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióüléséről elmondta, a szeptember 20-21-i tanácskozáson az őszi ülésszakra fognak felkészülni, az ilyenkor szokásos módon az ülésen minden aktuális kérdés napirenden lesz.

Iványi Gábor egyházának anyagi nehézségeiről és arról, hogy nem lenne-e célszerű a munkájukat segíteni, miután állami feladatokat látnak el, elmondta:

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek csaknem 25 milliárd forintot fizettek ki 2010 óta. Idén a szociális területre 963 millió forintot biztosítottak, a köznevelés és szakképzés támogatására 1,8 milliárdot, míg a személyi jövedelemadó 1 százalékából magánszemélyek 820 millió forintot ajánlottak fel

- ismertette.

A miniszter egy másik kérdésre példátlan felelőtlenségnek nevezte, hogy a soroksári Qualitas Gimnázium vezetői egy olyan épületben kezdték meg a tanévet, amelyet már jogszerűen elárvereztek a cégük tartozása miatt. Ha szükséges, az állam rendelkezni fog a magániskolába járó diákok beiskolázásáról – ismertette.

Gulyás Gergely a saját szavai súlyának tudja be, hogy az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai nem indulnak újra a választáson. Hozzáfűzte, az is lehet, hogy az OBT tagjai is úgy ítélték meg, esetleg a bíráktól is kaptak olyan visszajelzéseket, hogy a saját országuk feljelentése Brüsszelben azért sok, és ha elindulnának, sem választanák meg őket.

További kérdésre azt is mondta:

nem hordoz korrupciós kockázatot, ha a miniszterelnök elfogadja egy vele 30 éve jó barátságban lévő ember meghívását, függetlenül attól, hogy a vendéglátó lányának milyen cége van. Ebben az esetben fel sem merül, hogy azt képviselői ajándékként kapta volna, ennek felvetését kisstílűnek, megalapozatlannak és légből kapottnak tartja.

Kérdésre közölte, hogy Orbán Viktor augusztus 26-a után volt szabadságon. Ezt megelőzően olyan hétköznap nem vagy alig volt, amikor Gulyás Gergely ne találkozott volna vele. Arról, hogy egy hétvégén a miniszterelnök elfogadott-e egy baráti meghívást, és elutazott-e a magyar határtól 300 kilométerre vagy sem, nem tartozik neki beszámolni – tette hozzá.

Mészáros Lőrinc tihanyi, rét és gazdasági épület besorolású ingatlanjáról a miniszter azt mondta, hatósági kérdés, hogy valaki jogszerűen építkezett-e, tehát ott kell tisztázni.

Kérdésre barátságtalan gesztusként értékelte, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki utazó nagykövetként, hivatalos úton vett volna részt az Egyesült Államokban, nem kapott vízumot. A lépést amerikai részről hivatalosan nem kommunikálták

- fűzte hozzá.

A külföldi kampányfinanszírozást érintő felvetésre és a Korányi Dávid nevével fémjelzett csoport szerepéről úgy fogalmazott:

nyilvánvaló, hogy az ellenzék kampánytevékenységét fizették, közte még a miniszterelnök-jelölt egy-egy étkezését is. Elfogadhatatlan, hogy valaki azért akar külföldön pénzt szerezni, hogy annak segítségével a hazájának a kormányát megbuktassa. Erre az sem ad okot, ha ne nem ért egyet a kabinet tevékenységével

- hangoztatta.

Arról, hogy csak Kelet-Európában maradna a Nyílt Társadalom Alapítvány, úgy vélekedett: azt a Soros-család jól látja, hogy az Európai Bizottság civileknek nyújtott támogatása ma már olyan konkurenciát jelent nekik, hogy tevékenységük itt szinte felesleges.

Horthy Miklós megítéléséről szólva úgy fogalmazott, teljesen egyetért Lázár Jánossal, hogy

Horthy Miklósnak érdemei vannak abban, hogy Trianon után ez az ország megmaradt, túlélt, konszolidálódott és stabilizálódott.

Ugyanakkor az sem vitás, amit Orbán Viktor miniszterelnök mondott el 2017-ben, hogy "Magyarország kormánya egy korábbi időszakban hibát, sőt bűnt követett el, amikor nem védte meg Magyarország zsidó származású polgárait..." – tette hozzá.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ez a retkes fidesz banda kiárusitja az országot ,Kina áll az üzlet mögött
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@ómió: Na végre hogy leszoktál az efftársazásról te bolsi ivadék!

33 év kellett hozzá? Jól beidegződhetett...
ómió
@Dr. Proktor: Elmebajod már a sajátjaidat, a bolsi ivadékaitokat se engedi felismerni neked!? Inkább másokra hazudtatja őket veled!? Már Internacionálé-éneklés közben se ismeritek fel egymást? Vagy ott az elmeosztályon nálatok ez normál!?
Aki Én
@ómidióta a bolsi csicska: Te mindig olyan hiteles és felkészült vagy lopásból, efftársakból. Igazi szakember vagy e témákban.
Mondjuk valóban az autószerelő tud leghitelesebben beszélni az olajcseréről, mint bennfentes.
Eladott Ország
"Magyarország egy szabad ország, itt mindenki azt mond, amit akar," Igen? Akkor viszont a qrva anyádat! Szegény jóllakott óvodás. Kirakják a színpadra és előadja Móka Miki meséjét. A háború után nemváltós vagy migrációs infláció lesz?. Igen.
ebben a sorrendben , 10+10%
Akármi is lesz, a forint sikítórepülésben fog zuhanni. Gazdaságvédelmi akcióterv. Ne védjenek már meg semmit, hiszen alig megy már valami. Az adócsökkentés kormánya felcsökkent pár adót, amit majd nem hárít át a mocskosszemét múlti a lakosságra.
uploads.disquscdn.com/images/550c4afe9d6587727b7db29243bd446b13a9270f083b23d12e30bef06b4e23f2.jpg?w=800&h=1346
Dr. Proktor
@ómió: Cseréltesd az agyad 1 bites chipjét sós csipszre...
ómió
@Dr. Proktor: Inkább nem süllyednék a bolsi kreténséged szintjér e!
@ AkikretÉn bolsi faszszopó efftárs: Sürgesd az új donor kutyaagyadat! A végén még majd semmit nem bírsz másra hazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.