Közleményben reagált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Reagált a NAV Iványi Gábor kétségbeesett kiáltványára
Fotó: Youtube

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Iványi Gábor a szervezet honlapján kétségbeesett kiáltványt tett közzé

A hatóság azt írta, Iványiéknak 1,5 milliárd forintnyi tartozásának végrehajtását hónapokkal ezelőtt felfüggesztették.

Szerdai közleményében a hatóság úgy reagált:

A NAV a tevékenységét a magyar és uniós jogszabályoknak megfelelően, azok alapján végzi. Az adóhatóság kizárólag törvényben rögzített esetben utasítható, mely körbe nem tartozik bele konkrét adózó, így a MET adótartozásával kapcsolatos eljárás. A NAV-nak nincs olyan feladata, hogy közfeladat ellátására normatívát fizessen, ennélfogva ilyen kifizetést nem tud „drasztikusan csökkenteni” vagy megszüntetni.

A MET augusztusban összehívott egy nemzetközi sajtótájékoztatót is, miután a NAV késedelmi kamat és egyéb tartozások címén elvonta az állami feladatok átvállalását végző intézményeik normatív támogatásának csaknem teljes összegét, 175 millió forintot.

A közleményében a NAV azt is hozzáteszi:

Ha egy munkáltató a saját alkalmazottai fizetéséből levont járulékokat nem vallja be az adóhatóságnak, és az állami költségvetés elől így eltitkolt összeget nem fizeti meg, akkor az alkalmazott a pénzbeni egészségbiztosítási ellátásoktól elesik.

A NAV továbbá úgy reagál: „Ha valakinek vélt vagy akár valós követelése van az Állammal szemben, akkor azzal nem csökkentheti az adó- vagy járulékfizetési kötelezettségét, különösen úgy nem, hogy a dolgozói bruttó béréből levont társadalombiztosítási járulékot a sajátjaként kezeli, így kárt okozva az alkalmazottainak és azok családtagjainak”.

A közfeladatot ellátó szervezetek esetében a NAV kiemelten méltányosan jár el. Így a MET és intézményei 1,5 milliárd forintnyi tartozásának végrehajtását hónapokkal ezelőtt felfüggesztette a NAV, azok jelenleg is szünetelnek. Cél azonban az, hogy az adózó a jogellenes tevékenységével hagyjon fel, és ésszerű tervvel rendelkezzen kötelezettségei teljesítésére

– tette hozzá a hatóság.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
A többi " egyház(?) " csak lapít és meghunyászkodik mert félti a saját koncát,nehogy ők legyenek a következő kisemmizettek. Micsoda egy undorító ország lett ez a valaha szép és büszkeségre okot adó föld...a nav legközelebb már keresztrefeszítést is fog csinálni orbán kedvéért? Beállhatunk lassan észak korea mögé a sorba
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@Maccska: Törvényességre hivatkozni ebben az országban,ahol a törvényeket személyre szabják,enyhén szólva is nevetséges.
gina
A NAV OV és maffia bandájának retkes csalói szemét aljas banda,,
Havanagi
@csak úgy...: még annál is nagyobb: csicska,dolgozik a pénzéért,legalább a mennyiség legyen meg!
ómió
De mit tehet ez az Iványi efftárs, ha törvénytisztelőbe "képtelen átmenni"!?
jáger laszló
NAV-al szemben az isteni hit nem jelent semmit!!
Sőt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rakitics41
A NAV mint mindig, soha nem figyeli meg mit kér a felhívást tevő!Ők segítséget kérnek a pénz hiánya miatti problémák megoldására és nem azt,hogy választ kapjanak arra, amit nem is kértek!Segítség , segítség és segítség!Pénzbeli segítség!NAV Urak! meghallották a kérést? Gyerekekről van szó, azokról akikről most a családról szóló konferencián Katalin asszony és Viktor ú papol, hogy milyen nagyszerű itt nálunk a helyzetük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.