Nem csak azt érték el a szakszervezetek, hogy a színészek kapjanak pénzt a streamelt filmjeik után, de azt is, hogy engedély nélkül ne cserélhessék le őket a digitális másolatukra a stúdiók.

Meghajolt Hollywood, célt értek a 118 napja sztrájkoló színészek

Kép: Robyn Beck / AFP

A hollywoodi színészszakszervezet, a SAG-AFTRA szerdán előzetes megállapodást kötött a nagy stúdiókkal, így a 118 napja tartó sztrájk pénteken véget ér – írja a Reuters hírügynökség nyomán a 444.hu.

A több mint egymilliárd dollár értékű új, hároméves szerződés tartalmazza a minimálbérek emelését, valamint bevezet egy bónuszt, amit azért kapnak a színészek, ha streaming szolgáltatón nézik a filmjüket. A megállapodás védelmet nyújt a színészeknek az ellen is, hogy a stúdiók az engedélyük nélkül digitális másolatot készítsenek róluk, mellyel aztán helyettesíthetik őket jövőbeli produkciókban.

Az Amerikai Írószövetség (WGA) tavasszal sztrájkot hirdetett, ehhez csatlakoztak a színészek is. Az íróknak szeptemberre sikerült kiharcolnia a megegyezést. Egyes becslések szerint a megállapodás elhúzódása több mint 6 milliárd dollárjába került az olyan nagyvállalatoknak, mint a Walt Disney, vagy a Netflix.

Forrás: Reuters, 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Az írókat különösen nem becsülték meg soha életük során..., egy-két kivételtől eltekintve...!
A hat könyves nagybátyám minden könyve "ráfizetéses" volt eddig..., pedig 11 könyvben azóta mint "felhasznált irodalmat" idézik...!

De emiatt már Márai is panaszkodott...! Sőt, Móricz egyenesen azt írta, "ha bármilyen színdarabot írok, sokkal kifizetődőbb, mintha regényen dolgozom...!" :)
csak úgy....
@verőce21: a 6 könyves nagybátyád ... :) megértelek, már régen dicsekedtél...
verőce21
@csak úgy...: te hány db könyvet írtál kódis...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.