Az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij halála körüli események tovább fokozódnak, a politikus csapata szerint az orosz hatóságok szándékosan rejtegetik a holttestét – írta meg a hvg.hu.

Navalnij halálának rejtélye: az orosz hatóságokat a holttest rejtegetésével vádolják

Fotó: DW Magyar/Youtube

A szóvivő, Kira Jarmis, aki Navalnij egyik legközelebbi munkatársa, úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el a politikus halálát.

A holttestet nem adták ki a törvényes határidőn belül a hozzátartozóknak, és a politikus csapata szerint a hatóságok eltüntetik a bizonyítékokat, amelyek a szándékos gyilkosságra utalnak.

A hvg.hu szerint Navalnij holttestének helye egyelőre ismeretlen, és nem világos, mikor kerül majd átadásra a családnak. Az orosz törvények szerint az elhunyt elítéltek holttestét a haláluk után két napon belül át kell adni a családnak.

A hatóságok közölték, hogy Navalnij hirtelen halált halt, de a politikus szóvivője és szövetségesei szerint ez csupán egy elterelés. 

Az eseményekre reagálva az orosz külügy visszautasította az Egyesült Királyság "elfogult és irreális" értékelését, és az orosz hatóságok felelősségét tagadta, és azzal vádolta a brit külügyminisztériumot, hogy beavatkozott az orosz belügyekbe. nemzetközi közvélemény figyelmesen vár.

Forrás: hvg

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.