Az avdijivkai (avgyijivkai) kokszoló- és vegyi üzemről van szó.

Súlyos hír jött a frontról: az oroszok elfoglaltak egy vegyi üzemetHandout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

A tájékoztatás szerint az üzem adminisztratív épületeire kitűzték az orosz zászlót, az ukrán alegységek pedig „folytatták a rendezetlen visszavonulást” az üzemből – írja az atv.hu. Ez azért is olyan lényeges lépés, mert az avdijivkai a maga nemében a legnagyobb ilyen létesítmény Európában.

Avdijivka bevételéről már szombat este jelentést tett Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Gyenyisz Pusilin, a „Donyecki Népköztársaság vezetője a Rosszija 24 hírtelevíziónak hétfőn kijelentette, hogy Avdijivkában nagy számban adták meg magukat ukrán katonák, de konkrét adatokat nem közölt. 

A jövőben, a Nyugat nagyszabású katonai támogatása esetén nem zárható ki egy újabb ellentámadási kísérlet

– mondta Rudszkoj vezérezrede, az orosz fegyveres erők vezérkara fő műveleti igazgatóságának vezetője, a vezérkari főnök első helyettese. A tábornok azt is állította, hogy a NATO-országok katonái zsoldosoknak álcázva vesznek részt harcokban az ukrán fegyveres erők oldalán.

Forrás: atv.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarigeza
Nahát-nahát! Nem, úgy volt, hogy az Ukránok már Moszkváig mentek a nyugati csodafegyverrel???
Gondolom a napokban lezajlott események is az ukrán nacionalisták tavaszi offenzívájának része volt.

Nyugati mainstream is majd jól megírja: Az oroszok gyáván üldözték a bátran menekülő ukránokat... Színház az egész nyugat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
@KisTehen: itt te és a fajtád a szégyen az országra nézve. Ha valóban úgy lenne,ahogy mondod,gondolod,hogy hagynák őket utánpótlás és erősebb fegyverek nélkül meghalni? Önkéntesek vannak. De ha lennének is zsoldosok,az miért baszná a csőrödet? A muszkasereg televan külföldi zsoldossal,csak nekik szabad?
izéke
@KisTehen: te szégyelld magad,mert putyin farkára vagytok cuppanva,hitvány megafosos pedofilvédő
magyarigeza
Nahát-nahát! Nem, úgy volt, hogy az Ukránok már Moszkváig mentek a nyugati csodafegyverrel???
Gondolom a napokban lezajlott események is az ukrán nacionalisták tavaszi offenzívájának része volt.

Nyugati mainstream is majd jól megírja: Az oroszok gyáván üldözték a bátran menekülő ukránokat... Színház az egész nyugat!
csak úgy....
@KisTehen: a sok gondtól még töggyulladást kapsz és elapad a tejed, te mesterségesen fölturbózott fideszmarha!
izéke
@magyarigeza: te már csak tudod,mikor is voltál Nyugaton? Ja,persze,elfelejtettem,te beszélsz szlávul,vagyis a tévedhetetlen tudás birtokosa vagy :))))
magyarigeza
Persze. Nem szeretem hangoztatni, de ha már így "rákérdeztél"...
"Nyugatul" és "Keletül" is beszélek. Az embert sok felé elviheti az élet a kenyere után, és ha van agya boldogul. És biztos, hogy nem csak én vagyok így ezzel.

Ez önmagában persze nem tesz tévedhetetlenné. Különböző témák, kapcsolódó beszélgetésekben viszont segít sokkal jobban ki igazodni. Problémamegoldásban nagyon hasznos.
Egyszerűen kinyílik a világ ha több nyelven beszélsz, jobb a rálátásod.

Nyugaton sokszor ennek hiányát látom. Többnyire palackban élnek. Azt sem tudják, hogy hol van Ukrajna és közben elhiszik a -nyugati- valóságtól teljesen távol álló mesét.

Aztán keményen szembe jön a valóság és sírnak. Rá ismersz? (Liberális bukott baloldal metodika ugyan ez itthon és külföldön).
magyarigeza
Ezek a Zelenskyék mind fasiszták. Hitleres zászlókat lobogtattak már ez előtt 10 éve. Saját magam láttam a szememmel. Tetkós horogkeresztes fasiszták karlendítéssel. Ezeknek szurkol a magyarországi baloldal a béketárgyalás, és a tűzszünet helyett. Gratulálok hozzá. Isten ments meg tőlük.
simmering73
@KisTehen: Rád nézve szégyen, hogy ilyen hülye vagy és még mindig szopsz, mint a szopós borjú.
izéke
@KisTehen: én a helyedben pofán csapnám azt a hülyét,aki ilyen nicket osztott ki rád :)))) skizofrén alkat vagy,akitől nem áll messze a homoszexualitás. " férfi " létedre egy nőstény állatnak hiszed magad,,,keress egy agyturkászt, ( amíg meg nem szüntetik azt is orbánék ),hátha van még remény
magyarigeza
Lehet itt anyázni, az újfasiszta Zelenskyék még attól nácik maradnak.
Hiába tagadja a tényeket itt a sok balos birka.
KisTehen
@izéke: @izéke: @csak úgy...: @simmering73: @izéke: b+ ti kihez beszéltek?
KisTehen
@izéke: @izéke: @csak úgy...: @simmering73: @izéke: mi a faszért nem mentek ki segíteni az urán testvéreiteknek ... ahelyett, hogy itt fotelforradalmárkodtok?
Bástya Béla Elvtárs
@magyarigeza: Ne is törődj az ilyen faszkalappal, mint @Eladott Ország: ! Szegény gyagyás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.