Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban szombaton tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Mikki Haley-vel szemben.

A washingtoni idő szerint szombat esti összegzések szerint a volt elnök már 212 delegálti szavazattal rendelkezett, szemben a Nikki Haley által megszerzett 24 vokssal.

Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban szombaton tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Mikki Haley-vel szemben. Trump megkapta a republikánus előválasztási folyamat keretei között Grand Rapid-ban tartott Michigan állambeli elnökjelölő konvención elérhető mind a 39 delegálti szavazatot.

Az államban még kedden egy helyi törvény miatt szavazófülkés előválasztást is kellett tartani, ahol 16 delegálti szavazatot lehetett megszerezni. Akkor Donald Trump a szavazatok 68 százalékával győzött, míg Nikki Haley 26 százalékot ért el, így a volt elnök 12, míg kihívója 4 delegáltat szerzett meg. Az összegzések szerint a Michigan államban megszerezhető összesen 55 delegálti szavazatból, Donald Trump 51-et nyert el.

Donald Trump megint tönkreverte a kihívóját!

Trump egyre közelebb ahhoz, hogy ismét elinduljon az elnöki székért    Fotó: SAUL LOEB / AFP

Missouri államban szombaton délután jelölőgyűléseken döntöttek a regisztrált republikánus választók az elnökjelölt személyéről, ahol Donald Trump mind az 51 elnyerhető delegálti szavazatot megszerezte. Idaho államban szintén szombaton tartották a jelölőgyűléseket, az eredményt később hozzák nyilvánosságra. Az előrejelzések szerint Donald Trump esélyes a 32 delegálti szavazat megszerzésére.

A fővárosban, Washington DC-ben három napon keresztül zajlik a republikánus előválasztás, és vasárnap este zárul. A fővárosban az országos elnökjelölő konvencióra küldött 19 delegált szavazatáért versenyez Dpnald Trump és Nikki Haley. A washingtoni idő szerint szombat esti összegzések szerint Donald Trump már 212 delegálti szavazattal rendelkezett, szemben a Nikki Haley által megszerzett 24 vokssal.

A júliusi országos elnökjelölő konvencióra az elnökjelöltség elnyeréséhez Donald Trumpnak 1215 delegált szavazatát kell elnyernie. A volt elnök kampányvezetői szerint a szükséges számot akár március közepére elérhetik.

Az Egyesült Államokban kedden lesz az előválasztási szupernap, az úgynevezett szuperkedd, amikor az ország 15 államában döntenek a republikánus szavazók az elnökjelölt személyéről, azaz mintegy 800 delegálti szavazatról.

A szuperkedden, azaz március 5-én a demokraták is előválasztásokat tartanak, amelyeken Joe Biden, hivatalban lévő elnök a toronymagas esélyes, és valószínűleg közelebb kerül ahhoz, hogy hivatalosan ismét a Demokrata Párt elnökjelöltje legyen, majd az újraválasztásért induljon novemberben.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
Trump olyan amilen. Az egy dolog. Az élet viszont azt igazolja, hogy a 4 évnyi kemány áskálódás Trump ellenes lejárató kampány nem jött ben, azok inkább ingyen reklámnak bizonyultak és növelték Trump támogatottságát.
Ez egy komoly lecke Trump párton belüli, párton kívüli ellenfeleinek, és a Deep State-nek is!
Őrnagy
Trump olyan amilen. Az egy dolog. Az élet viszont azt igazolja, hogy a 4 évnyi kemány áskálódás Trump ellenes lejárató kampány nem jött ben, azok inkább ingyen reklámnak bizonyultak és növelték Trump támogatottságát.
Ez egy komoly lecke Trump párton belüli, párton kívüli ellenfeleinek, és a Deep State-nek is!
sándorbence
anagy amcsiknak ennyire tellik akét demens öregotthonszökevény
legalább V8 izomautót mégtudnak gyártani
Eladott Ország
Nem lehet igaz, hogy abban a szép nagy országban csak egy ilyen idiótát találnak a posztra.
uploads.disquscdn.com/images/6ea01e46a4aed154973d185ca30fa9559e82bcd6f80d1b680b2c732c7e099cb6.gif?w=800&h=247
Hogy örül a dagadt! pont mint egy óvodás.Trükkösen kellett videózni, hogy a 190 cm magas trump mellett ne egy dagadt törpének nézzen ki a főni. Ráadásul dagi folyamatosan fáziskésében volt. Önálló, szuterén', földel egyenlő. Az amerikai-magyar koleszterin tengely. Ezek ikreknek öltöztek
uploads.disquscdn.com/images/477b6712f57057c281039e8aec42dae1cab1518192ffee1bd724c9ba4ddf932e.gif?w=800&h=244
Ha jól értettem, csak két dolgot ígért. Fűt, meg fát! Ahhoz, hogy Amerika nagy és biztonságos legyen, ez kellene csupán. Dílere válogatja, hogy fűt vagy füvet árul. Nyugi, Orbán rá fogadott, még az MTI-nek is elárulta!
uploads.disquscdn.com/images/706f99908f994acd416a1f6768ed05fff347d17dcb27349e3651c3b1418fbc9d.jpg?w=800&h=480
Pusztai
Megy a pacsi :

"Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést „az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője” címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Megerősítette: március 8-án a kormányfő Donald Trump korábbi amerikai elnökkel tárgyal Floridában."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.