Hat halálos áldozat, pánikszerűen menekülő tömeg a sydney-i bevásárlóközpontban.

Hat halálos áldozata van – öt nő és egy férfi – annak a támadásnak, melynek során számos embert megkéselt egy ámokfutó – helyi idő szerint nem sokkal négy óra előtt – a Bondi csomópontnál lévő Westfield bevásárlóközpontban Sydneyben.

Súlyos támadás: Több embert halálra késeltek egy plázában Sydney-ben, egy kisbabát is megkéseltek

Fotó: Youtube

A szemtanúk szerint a férfi hirtelen, véletlenszerűen kezdte el szurkálni a vásárlókat, köztük egy nőt és a 9 hónapos babáját. A nő egy közeli üzletbe menekült a támadó elől, súlyos sebesülten. Babája könnyebb sérüléseket szenvedett. A legfrissebb hírek szerint nyolc embert láttak el különböző súlyosságú sérülések következtében – írja a BBC.

A késelőt egy a közelben szolgálatot teljesítő rendőrnő lőtte le, miután a támadó felé fordulva ráemelte a kését. Társa nem volt a helyi rendőrség közleménye szerint.

Az ausztrál miniszterelnök hősnek nevezte a rendőrnőt. Nem kétséges, hogy életeket mentett azáltal, hogy lelőtte a támadót- jelentette ki Anthony Albanese.

A mentők több embert kritikus vagy súlyos állapotban szállítottak kórházba. A kisbabán  műtétet hajtanak végre – tájékoztatta a sajtót az új-dél-walesi mentőszolgálat szóvivője.

A vásárlók pánikba estek, elmondásuk alapján több üzletből is a dolgozók menekítették ki az embereket a hátsó kijáraton.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, arra kérnek mindenkit, kerüljék el a bevásárlóközpont környékét.

A közösségi médiában mentőautókról és rendőrségi járművekről készült képek jelentek meg, továbbá egy nagy kést tartó férfit is lefotózott valaki.

A támadó férfi iszlamista lehetett

Az elkövető is  látható az egyik felvételen. Közösségi bejegyzésekben arról írnak, a késsel támadó 40 éves férfi iszlamista lehetett, ugyanakkor hivatalosan ezt  nem erősítették meg. Kilétét sem hozták mindezidáig nyilvánosságra, bár gyanítják, ki az elkövető.

Az indítéka egyelőre nem világos, a rendőrség egyelőre nem feltételez terrorista indítékot a támadással kapcsolatban.

Forrás: BBC