Olyasmi derült ki, ami rendkívül kínos a Kreml számára!

Nem akármilyen fegyvereket használtak a március 22-i, rengeteg halálos áldozatot követelő, a moszkvai Krokusz Városközpont elleni terrortámadás elkövetői.

A terroristák orosz gyártmányú Kalasnyikovokat használtak a mészárláshoz, és ezek között volt egy AK-12-es, illetve két AK-74M modell is, ami a Privatbankár.hu cikke alapján annyira felkeltette Bendarzsevszkij Anton Oroszország-szakértő figyelmét, hogy külön Facebook-posztot szentelt a felfedezésnek. Az AK-74M ugyanis viszonylag könnyen beszerezhető a feketepiacon, de az AK-12-es fegyverhez még ilyen csatornákon keresztül is rendkívül nehéz hozzájutni.

Moszkvai terrortámadás – Óriási szégyen Putyinnak, nem véletlenül titkolja, milyen fegyverrel támadtak rájuk

Rejtély, hogyan juthattak hozzá a terroristák a modern orosz fegyverekhez – Fotó: Facebook

A szakértő négy lehetőséget vázolt fel arra, hogyan kerülhettek illetéktelen kezekbe a legmodernebb orosz fegyverek:

1. Korrupciós sémákon keresztüli, Oroszországon belüli terjesztés. „Leesett a kamionról” jelleggel.

2. Maguk az orosz katonák csempészik ki az elesett társaiktól elszedett fegyvereket, a vezetés pedig szemet huny felette.

3. Az elesett orosz katonák fegyvereihez az ukrán hadsereg is hozzájuthat, de a beszámolók szerint jelenleg nagy kontroll alatt vannak, hisz minden fegyverre szükség van a honvédő háborúban.

4. A megszállt ukrán területeken élő lakosság ugyancsak próbál csempészni és kereskedni. Így juthatnak a megszállt területekről fegyverek, lőszerek, eszközök Oroszország belsejébe, és onnan terjednek tovább a feketepiacokon.

Bendarzsevszkij Anton azt is megjegyzi: nagyon érdekes, hogy az orosz propaganda milyen sokat foglalkozott azzal, hogy az ukránok a Nyugatról kapott fegyvereiket a feketepiacra öntik, arról viszont az elmúlt egy hónapban nem beszéltek az államilag ellenőrzött orosz médiában, hogy vajon miként szerezték be az orosz fegyvereket a terroristák.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
kicsit kaparnak még és kiderül: putyin adta a fegyvereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Fizetett troll vagy te. Semmi más. Soros is zsidó, még sem hiányzik a népének. Akkora gerinctelen féreg.
Csizmás Kond
@Szegény Dzsoni és Árnika: ...nem akarok az üzleteden rontani, viszont csak olyannal illik ugrabugrálni amit az ember be is tud váltani...
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Szerintem neked alap informatikai tudásod sincs. Azért böfögsz itt is hülyeségeket. Soros ilyeneket bérel fel. Agyatlan balos zombik. LMBTQ bolondok.
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Nahát nahát! Ilyenkor hol van a "balliberális egyenlőség", és "szabad véleménynyilvánításotok" eszméje, BALFASZKÁM??!...
jáger laszló
Szerintem vették!
2X!
1x észre, majd L!
csak ennyi
barátilag
J.L.
viccesvigságok
ja csak tudni kell 2000- méterről a vasuti sinet átviszi. Másik a nagy BM hőrség mivel volt ellátva ?+3 tárban 25-25 -25 hogy tovább éljen a használója akkor .a munkásőrők el voltak a dobtárassal 72 elfért abba is .Nem hiszem,hogy egyet is beolvasztottak, más a délszláv háboru is ezekkel volt telitve.Amennyit meg lehetne venni tőlük egy 100, ezres sereget elláthatnának ma is szerintem mert megőrizték.NA meg azért máig minőségi csucson van1947 -től máig is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.