Nemrég a Pentagon azzal vádolta meg Oroszországot, hogy olyan műholdat küldött az űrbe, ami a nemzetbizonságiak szerint képes más műholdakat is megtámadni. Az oroszok által múlt héten felküldött műhold pedig véletlenül épp ugyanazon a pályán van, mint egy amerikai kormányzati műhold.

Oroszország új szintre emelte a hadviselést – A Pentagon szerint már az űrből is támad

Illusztráció: Pixabay

Oroszország egy olyan műholdat indított alacsony Föld körüli pályára, amelyről úgy ítéljük meg, hogy valószínűleg egy ellen-űrfegyver

- idézte a hellomagyar.hu a Pentagon szóvivőjének szavait a BBC-től.

Pat Ryder tábornok azt is elmondta, hogy továbbra is figyelemmel fogják viselni a történéseket, és hozzátette:

Természetesen felelősséggel tartozunk azért, hogy készen álljunk az űrterület védelmére, valamint a közös és egyesített erők folyamatos és megszakítás nélküli támogatásának biztosítására. Illetve fenn fogjuk tartani az egyensúlyt az űrbeli érdekeink védelmének szükségessége és a stabil és fenntartható űrkörnyezet megőrzésére irányuló törekvésünk között.

A kiszivárgott információk szerint az orosz műhold képes lenne olyan erős energiahullámot kibocsátani, amely más műholdakat, még az Oroszország által az űrbe küldötteket is hatástalanítaná. Egy ilyen fegyver pedig megsértené az 1967-es világűrről szóló szerződést, amely “megtiltja az országoknak, hogy “nukleáris vagy más tömegpusztító fegyvereket” telepítsenek a világűrbe”.

“Nem hiszem, hogy reagálnunk kellene bármilyen Washingtonból kiszivárgó információra” – mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak Moszkvában.

Az orosz űrprogram a tervek szerint fejlődik, különböző célú űreszközöket indítunk, olyanokat is, amelyek erősítik védelmi képességeinket, ez sem hír

- tette hozzá.

2021-ben azonban Oroszország egy hadgyakorlat során rakétával felrobbantott egy műholdat, ami miatt a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén tartózkodó űrhajósok kénytelenek voltak beöltözni és a dokkolt járművekben meghúzódni. Az akció természetesen nemzetközi felháborodást váltott ki.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Azért mégis szerencse, hogy a palesztin gyerekek lemészárlása nem vált ki nemzetközi felháborodást.
jáger laszló
Palesztin gyerekek halála nem azonos a zsidó gyerekek halálával!!?
Érdekes 1 2ség
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Reagan elnök előre látta a jövőt a mocskos russózkikkal kapcsolatban amikor űrfegyverek fejlesztésére tett javaslatot. Amúgy kizártnak tartom, hogy a ruszkik ilyen technika birtokában lennének, hacsak az ipari kémjeik nem lopták el a knowhow-t.
simmering73
@Géza: Elmentek otthonról Gézuka? Vagy te is funkcionális analfabéta vagy mint kis tehén?
Géza
@simmering73: Ja, te is gyerekgyilkos vagy! Így más!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.