Az Európa Tanács ma is el akart fogadni egy határozatot, amelyben csak és kizárólag Zelenszkij elnök béketervét akarta elismerni megfontolandó és támogatandó békeformulaként – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében, melyet ő megvétózott, mivel ez a magyar kormány számára elfogadhatatlan.

Most 75 éves az Európa Tanács, ez remek platform lehetett volna a béketeremtésre, de az oroszok kizárása után ez a lehetőség itt elveszett - írja Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szijjártó Péter nem engedett: "Ezt én megvétóztam"

Szijjártó Péter külügyminiszter felszólal az Európa Tanács ülésén Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Álláspontja szerint

"a fegyverszállítások és nukleáris háborúról való fantáziálás helyett végre igazi béketárgyalásra van szükség. Az igazi béketárgyalás pedig csak akkor jöhet létre, ha minden háborúzó fél ott ül az asztal körül”

– fogalmazott.

A Tanács ma is el akart fogadni egy határozatot, melyben csak és kizárólag Zelenszkij elnök béketervét akarta elismerni megfontolandó és támogatandó békeformátumként. Ez számunkra elfogadhatatlan – írta a magyar diplomácia vezetője.

Kiemelte: mások is készítettek béketerveket, amelyek semmivel sem rosszabbak, mint az ukrán elnöké.

„Kértem, írjuk bele a többi béketervet is az Európa Tanács határozatába. Ezt a többség elutasította. Ezért azt én megvétóztam, így nem lett tanácsi határozat”

– zárta gondolatait Szijjártó Péter.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@lusta: Az orosz hackerek a külügy minden számítógépére kiirták, Tovaris Pjotr! Vétó!
Már érkezik az új felirat: Szpassziba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
túszulejtettország
Azért a lavortól kapott "örök barátság" plecsniért meg kellett dolgozni.
csak úgy....
a mai 0rbáni politikának a magyarok még megisszák a levét, ez nem fenyegetözés ,ez tény!
Nessy
@sokanvagyunk: Az egész országot, ha ha Orbán lesz a kormányzó, és ők a kabinet!
simmering73
Óriási hibát követ el azzal a magyar kormány, hogy egy olyan politikus érvelését fogadja el, aki egy újabb polgárháború küszöbére sodorta a régiót. A kérdés már csak az, hogy mégis mit akar ettől a helyzettől Orbán Viktor és kormánya? Mégis miért van az, hogy szinte állandó jelleggel a történelem rossz oldalára áll az aktuális kormány, és ezzel a teljes magyarságot hozza elképesztően rossz helyzetbe? Mintha szándékosan csinálnák ezt az egészet, csak egyszerűen nem értem, hogy mégis miért.
www.kolozsvaros.com/2024/05/18/lehet-erre-barmit-is-mondani/
sokanvagyunk
@Nessy: "David Pressman szerint a magyar kormányé nem békejavaslat, hanem a kapitulációra tett javaslat"
kereső
Né má'-e? Mit nem mond druzsba pjotr! A megtámadott országnak nincs bele szólása a "béke tervbe"? Majd a kinai kommunista párt központi bizottsága megmondja, hogyan "köthet békét" Ukrajna? / a putyin terv alapján/.Ekkora aljas szemétséget, ...a nagy szuverenitás védőktől, és mondja mindezt "Magyarország nevében". Te/ti nem magyarok vagytok...mert ilyen hitvány senkiháziak nem lehetnek magyarok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.