Az Olasz Püspöki Konferenciában (CIE) egy ideje már napirenden van a téma, miszerint megnyissák-e az utat a melegek felé vagy sem. Ennek kapcsán tárgyalt Ferenc pápa a Vatikán püspökeivel, ám igen durván nyilvánult meg a téma kapcsán.

Ferenc pápa durván beszólt a melegeknek

Ferenc pápa – Fotó: Wikipedia

Oda nem illő szó csúszott ki Ferenc pápa száján, amikor zárt ajtók mögött tárgyalt a Vatikán püspökeivel. Az egyházvezetők azt vitatták meg, hogy engedélyezzék-e a homoszexuális férfiak felvételét a papi szemináriumokba – közölte az acnews.hu.

A Guardian információi szerint,- amit több, a nevük elhallgatását kérő püspök is megerősített, – a pápa ekkor durván fogalmazta meg a véleményét.

Az egyházvezető korántsem fogadta a melegeket tárt kakokkal. Úgy fogalmazott, bár fontos, hogy mindenki irányába befogadóak legyenek, azonban szerinte a meleg férfiak esetében fennáll annak a veszélye, hogy kettős életet éljenek. Ferenc pápa azonban nem állt meg ennél a pontnál. Kijelentette, hogy amúgy is sok volt már a köreikben a „frociaggine”. Ez egy olasz szleng kifejezés, aminek erősen negatív tartalma van. Nyers fordításban „b*zulást” jelent.

A püspökök próbálták elvenni a dolog élét, az egyik, a Corriere della Serának nyilatkozó püspök szerint nagyon is elképzelhető, hogy nem is volt tisztában azzal, hogy a kifejezés mennyire sértő. Ennek ellenére nem sok püspök volt, aki kitörő örömmel fogadta volna a kifejezést.

Az Index információi szerint a pápa nemrég elnézést kért. Matteo Bruni, a vatikáni sajtóiroda igazgatója az újsághírek megjelenését követően közölte, hogy Ferenc pápa „bocsánatot kér azoktól, akiket sértett a kifejezés használata. Ahogyan Ferenc pápa többször is kijelentette: »Az egyházban mindenki számára van hely. Senki sem értéktelen, senki sem felesleges, mindenkinek van helye«”.

A pápa soha nem akarta megsérteni a melegeket, és bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott ez a kifejezés

- tette hozzá Bruni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
látom sokan sértve érzik magukat ...,teccettek volna hidegek maradni! -mint pld gazsi csádba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Tehát a pápa visszaszívta az elszólását mikor bizalmasan megsúgták neki, hogy a katolikus papok között is rengetegen b*zulnak.
Tibor95
Olvassatok többet Bibliát mielőtt szennylapot írtok. A férfi férfivel hálás nem tetsző dolog Istennek. Bűn.

A katolikus egyház elhatárolódik a bűnben élőktől. Kiveti azt magából.
csak úgy....
látom sokan sértve érzik magukat ...,teccettek volna hidegek maradni! -mint pld gazsi csádba...
csak úgy....
@Őrnagy: azt tudod ökör, hogy mikor a szabadon élö nyulak,pingvinek ha túlszaporodnak, akkor elbuzulnak mint te meg a meleg haverjaid? -pedíg ök csak tudatlan állatok, mint te!
Géza
A buzi az buzi! Nem megsértődni kell, hanem elismerni ezt a dögletes betegséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.