Úgy tűnik, kezd megcsappanni az orosz költségvetés, sokba kerül a háború. Vlagyimir Putyin orosz elnök óriási adóemelésekkel szeretné finanszírozni a drága fegyverkezést, amit a lakosságnak kell megfizetnie.

Raimondo Montecuccoli egykori hadvezér, német-római császár világhírűvé vált gondolata a következő: a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz. Az orosz-ukrán háború is bődületes összegbe kerül.

Az oroszoknak is meg kell fizetniük a fegyverkezést és úgy tűnik, kezd csappanni a költségvetés – szúrta ki a Facebook/Vakmajom. A themoscowtimes.com tudósítása szerint a háborúra már az összes állami kiadás 30 százaléka megy el évente. Ez több mint a szociális kiadásokra fordított összeg. Emiatt 20 éve a legnagyobb adóreformot hajtják végre Oroszországban, hogy ne boruljon fel a költségvetés. Az orosz adófizetőknek kell megfizetniük a háború árát. Az adóreform ugyanúgy érinti a magánszemélyeket, ahogy a cégeket is.

Putyin nagy bajba került: drága a háború, fogy a pénz – Innen akar nagy összeget szerezni az orosz elnök

Drága a háború, Putyinnak pluszpénz kell/Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Alexander Kazakov

Vége az egykulcsos, 13%-os személyi jövedelemadónak, 15-22%-os felső kulcsok lesznek, a vállalati nyereségadó pedig felmegy 20%-ról 25%-ra. A reform elfogadása esetén közel 3 billió rubel (33,2 milliárd dollár) bevételt ígér évente.

Vlagyimir Putyin elnök az év elején azt mondta adóreformról: az orosz adórendszert át kell alakítani, hogy „méltányosabbá” tegyék, hozzátette, hogy „a vállalatoknak, jogi személyeknek és magánszemélyeknek, akik többet keresnek, többet kellene hozzátenniük. ”

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egy beteg ember álmáért milliók fizetnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
amit természetesen nyugaton is az adófizetők fizetnek meg
Őrnagy
Na nézzük miért is megy ez a háború valójában:

Egy USA szenátor elmagyarázta:
Lindsey Graham USA szenátor a jelentésében elmagyarázta:

A jelentés szerint a radikálisan háborúpárti szenátor kifejtette: „Az ukránok 10-12 trilló dollár értékű kritikus ásványokon ülnek.

Az amerikai politikus szerint ha Kijev nyer, a kritikus ásványi készleteket Ukrajna és a Nyugat használhatja. „Segítsünk az ukránoknak megnyerni ezt a háborút. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszítsünk” – hangsúlyozta Lindsey Graham.

Az emberélet nem számít! Az usa kész az utolsó élő ukránig és az utolsó élő európaiig is harcolni!

Kemény a harc és egyre keményebb lesz a 12 trillió dollár ásványi kincs megszerzéséért, Oroszországnak is pénzbe kerül, ha meg akarják szerezni az USA és Európa elől. Na de melyik háború nem azért tört ki az utóbbi 5.000 évben, hogy valaki valami jelentősebb értéket megszerezzen mástól, ami másé?
Eladott Ország
@Billibácsi: A magyarok majd megfizetik Paks 2-vel és a világpiacinál hétszeres orosz gázárral, továbbá a kőolaj jól árasított vásárlásával. Pedig mint nekünk úgy a cseheknek sincs tengerük, ők mégis le tudnak pattanni a ruszki gázról. Ki érti ezt ? Talán csak nem így támogatja a "békepárti" magyar kormány az oroszok háborúját ? Az olaszországi Trieszt és a német Ingolstadt közti vezeték elláthatna minket is, ha lenne rá akarat. Csehország 60 év után függetlenné váltk az orosz Barátság kőolajvezetéktől és gáztól.
túszulejtettország
Egy titkosított hosszútávú kőolaj és földgáz import szerződéssel hozzá tudunk járulni Putyin "békéjéhez", baráti alapon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.