Úgy tűnik, kezd megcsappanni az orosz költségvetés, sokba kerül a háború. Vlagyimir Putyin orosz elnök óriási adóemelésekkel szeretné finanszírozni a drága fegyverkezést, amit a lakosságnak kell megfizetnie.

Raimondo Montecuccoli egykori hadvezér, német-római császár világhírűvé vált gondolata a következő: a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz. Az orosz-ukrán háború is bődületes összegbe kerül.

Az oroszoknak is meg kell fizetniük a fegyverkezést és úgy tűnik, kezd csappanni a költségvetés – szúrta ki a Facebook/Vakmajom. A themoscowtimes.com tudósítása szerint a háborúra már az összes állami kiadás 30 százaléka megy el évente. Ez több mint a szociális kiadásokra fordított összeg. Emiatt 20 éve a legnagyobb adóreformot hajtják végre Oroszországban, hogy ne boruljon fel a költségvetés. Az orosz adófizetőknek kell megfizetniük a háború árát. Az adóreform ugyanúgy érinti a magánszemélyeket, ahogy a cégeket is.

Putyin nagy bajba került: drága a háború, fogy a pénz – Innen akar nagy összeget szerezni az orosz elnök

Drága a háború, Putyinnak pluszpénz kell/Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Alexander Kazakov

Vége az egykulcsos, 13%-os személyi jövedelemadónak, 15-22%-os felső kulcsok lesznek, a vállalati nyereségadó pedig felmegy 20%-ról 25%-ra. A reform elfogadása esetén közel 3 billió rubel (33,2 milliárd dollár) bevételt ígér évente.

Vlagyimir Putyin elnök az év elején azt mondta adóreformról: az orosz adórendszert át kell alakítani, hogy „méltányosabbá” tegyék, hozzátette, hogy „a vállalatoknak, jogi személyeknek és magánszemélyeknek, akik többet keresnek, többet kellene hozzátenniük. ”

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egy beteg ember álmáért milliók fizetnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
no para

a nyugat is hitelből akar háborúzni :)
KisTehen
amit természetesen nyugaton is az adófizetők fizetnek meg
Eladott Ország
@Billibácsi: A magyarok majd megfizetik Paks 2-vel és a világpiacinál hétszeres orosz gázárral, továbbá a kőolaj jól árasított vásárlásával. Pedig mint nekünk úgy a cseheknek sincs tengerük, ők mégis le tudnak pattanni a ruszki gázról. Ki érti ezt ? Talán csak nem így támogatja a "békepárti" magyar kormány az oroszok háborúját ? Az olaszországi Trieszt és a német Ingolstadt közti vezeték elláthatna minket is, ha lenne rá akarat. Csehország 60 év után függetlenné váltk az orosz Barátság kőolajvezetéktől és gáztól.
túszulejtettország
Egy titkosított hosszútávú kőolaj és földgáz import szerződéssel hozzá tudunk járulni Putyin "békéjéhez", baráti alapon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.