Mindketten felkészültek voltak a csúcstámadásra, de Erőss túl kevés vizet vitt magával, Kissnek pedig az lett a veszte, hogy visszafordult legyengült barátjáért. Az expedíció vezetője elemezte a magyar hegymászók tragédiáját előidéző okokat. Kollár Lajos a seprákat is hibáztatta, szerinte a segítőknek elszállt a bátorságuk, ezért nem feszítették ki a köteleket. Kiss Péter ugyan eddig nem mászott meg 5000 méternél magasabb csúcsokat, de felkészültsége alapján egyértelműen helye volt a csapatban, és ha túlélte volna, újra beválogatná az expedícióba – mondta 4bakancs.com-nak adott telefoninterjúban Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Nem kell a serpákra fogni a szerencsétlenséget hisz Ők pénzért dolgoznak úgy mint Mi a gyárban ha nincs fizu nem dolgozunk!!Csak Náluk előre kell fizetni nem pedig utólag.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
honeykiss
A valódi igazságot soha senki nem tudja meg, minden más csak kivűlállók véleménye okoskodása, feltevése...
Nyugodjanak békében !
vukkocska
Minden a fantázia kérdése. Korábban arról számoltak be, hogy látták Erőst már egyedül a hegyen, akkor valószínűsítették, hogy Kiss Péter lezuhant. Most meg pont fordítva. Nyugodjék békébe mind a két ember. Soha nem fogjuk megtudni, mi történt, s végeredményt leszámítva már nincs is jelentősége. Le kellene szállni már az egész témáról. Aki olvassa, rokon, barát, szimpatizáns, újra és újra, felzaklatja a hír.
lenhardtibolya
@khmm: Elképesztően otromba hozzászólásához csak annyit fűznék hozzá, hogy a stílus maga az ember. Ön milyen jogon anyázik és vádaskodik? Volt már életveszélyben? Fűződik a nevéhez rendkívüli teljesítmény? A halottakat gyalázza, nekem pedig az anyámat emlegeti... Szálljon már magába, és kezdjen el gondolkodni!
khmm
@lenhardtibolya: ' Volt már életveszélyben' Tizenhárom évesen átgurult rajtam az akkori kocsink /Skoda 120-as/ egy baleset során.. akik mögöttünk jöttek, és látták csak annyit mondtak a szüleimnek mivel a sokktól, és a velejáró remegéstől, én órákig nem tudtam magamról- hogy újjászülettem.. Tudom mi az életveszély, és a halál közeli élmény, mert ahogy idősebb leszek, sajnos egyre messzebb vissza tudok menni az emlékeimben, és voltak már rémálmaim ez miatt...
Mindenki hajszolhatja a saját 'dicsőségét' de emberéletet ne veszélyeztessen miatta... Már akkor tudtam hogy ez lesz a vége, amikor inkább levágatta a lábát, mint hogy talán sántikálva de csak egy egyszerű ember lett volna.. megérdemli neki ez volt a sorsa... kár hogy mást is megölt ezmiatt..
khmm
@khmm: @lenhardtibolya: ezmiatt - ezzel, értsd jól ;)
lenhardtibolya
@khmm: Ilyen alapon minden ember megérdemli a sorsát, ugye? Meggyőződésem, hogy a sorsunkat nem magunk választjuk, de kihozhatjuk belőle a lehető legjobbat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.