Mindketten felkészültek voltak a csúcstámadásra, de Erőss túl kevés vizet vitt magával, Kissnek pedig az lett a veszte, hogy visszafordult legyengült barátjáért. Az expedíció vezetője elemezte a magyar hegymászók tragédiáját előidéző okokat. Kollár Lajos a seprákat is hibáztatta, szerinte a segítőknek elszállt a bátorságuk, ezért nem feszítették ki a köteleket. Kiss Péter ugyan eddig nem mászott meg 5000 méternél magasabb csúcsokat, de felkészültsége alapján egyértelműen helye volt a csapatban, és ha túlélte volna, újra beválogatná az expedícióba – mondta 4bakancs.com-nak adott telefoninterjúban Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Nem kell a serpákra fogni a szerencsétlenséget hisz Ők pénzért dolgoznak úgy mint Mi a gyárban ha nincs fizu nem dolgozunk!!Csak Náluk előre kell fizetni nem pedig utólag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Eddig nem tudták biztosan, keresték,
most meg forgatókönyv szerinti magyarázat...
dodo571031
Nem kell a serpákra fogni a szerencsétlenséget hisz Ők pénzért dolgoznak úgy mint Mi a gyárban ha nincs fizu nem dolgozunk!!Csak Náluk előre kell fizetni nem pedig utólag.
khmm
Hagyjuk már őket, békében nyugodni...
Lélektól lélekig
Kár utólag magyarázkodni,hagyni kellene békében nyugodni mindkét nagyszerű embert.
lenhardtibolya
Fantasztikus ember volt Kiss Péter, hogyha tényleg visszafordult segíteni. Kár, hogy az életével fizetett emberségéért! Őrizzük meg mindkettőjüket tisztelettel és szeretettel, mert dicsőséget hoztak Magyarországnak!
khmm
Tényleg zárjuk le : Erös megöltél egy embert, és még csak nem is tudsz róla... Láb nélkül mi a f@szomat képzelsz magadról.. Remélem a Pokol kevés lesz!! Egy abszolút naív, egyszerű emberke...
khmm
@lenhardtibolya: Mi a @va anyád a dicsőség ebben!
honeykiss
A valódi igazságot soha senki nem tudja meg, minden más csak kivűlállók véleménye okoskodása, feltevése...
Nyugodjanak békében !
vukkocska
Minden a fantázia kérdése. Korábban arról számoltak be, hogy látták Erőst már egyedül a hegyen, akkor valószínűsítették, hogy Kiss Péter lezuhant. Most meg pont fordítva. Nyugodjék békébe mind a két ember. Soha nem fogjuk megtudni, mi történt, s végeredményt leszámítva már nincs is jelentősége. Le kellene szállni már az egész témáról. Aki olvassa, rokon, barát, szimpatizáns, újra és újra, felzaklatja a hír.
lenhardtibolya
@khmm: Elképesztően otromba hozzászólásához csak annyit fűznék hozzá, hogy a stílus maga az ember. Ön milyen jogon anyázik és vádaskodik? Volt már életveszélyben? Fűződik a nevéhez rendkívüli teljesítmény? A halottakat gyalázza, nekem pedig az anyámat emlegeti... Szálljon már magába, és kezdjen el gondolkodni!
khmm
@lenhardtibolya: ' Volt már életveszélyben' Tizenhárom évesen átgurult rajtam az akkori kocsink /Skoda 120-as/ egy baleset során.. akik mögöttünk jöttek, és látták csak annyit mondtak a szüleimnek mivel a sokktól, és a velejáró remegéstől, én órákig nem tudtam magamról- hogy újjászülettem.. Tudom mi az életveszély, és a halál közeli élmény, mert ahogy idősebb leszek, sajnos egyre messzebb vissza tudok menni az emlékeimben, és voltak már rémálmaim ez miatt...
Mindenki hajszolhatja a saját 'dicsőségét' de emberéletet ne veszélyeztessen miatta... Már akkor tudtam hogy ez lesz a vége, amikor inkább levágatta a lábát, mint hogy talán sántikálva de csak egy egyszerű ember lett volna.. megérdemli neki ez volt a sorsa... kár hogy mást is megölt ezmiatt..
khmm
@khmm: @lenhardtibolya: ezmiatt - ezzel, értsd jól ;)
lenhardtibolya
@khmm: Ilyen alapon minden ember megérdemli a sorsát, ugye? Meggyőződésem, hogy a sorsunkat nem magunk választjuk, de kihozhatjuk belőle a lehető legjobbat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.