Zombori Sándor a Sport Tv állandó szakértőjének számított a csatorna kezdete óta. Most úgy döntöttek, pihentetik kicsit.

Zombori Sándor felidézte Mészöly Kálmán elhíresült gondolatát, miszerint: "Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról és már itt futballozik" – mondta még február 28-n.

"Az OTP Bank Liga egyik mérkőzésének felvezető részében tett olyan kijelentést Zombori Sándor, amely félreértésre adhat okot, bár a szakkommentátor a magyar fiatalok védelmében szólt a kvalifikálatlan légiósokkal szemben. Noha a megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, félreértésre adhat okot. A Sport TV elhatárolódik minden rasszizmusra utaló kijelentéstől, ezért az esetet házon belül szankcionáltuk." – írta közleményében a csatorna.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Ez az igazi szegregáció.Zombori,a magyar labdarúgókat,a fiatalokat,tartja labdarúgó sportunk,emelkedéséhez fontosnak,mert ugye az a jó abban ,hogy ilyen mélyen vagyunk,mert innét csak felfelé vezető út van.Igaza van idejönnek,illetve hoznak labdarúgónak becézett senkiket,akik elveszik a helyet,s lehetőségeket a magyaroktól.És függetlenűl bőrszinüktől jogos,hogy a riporter,szóvá tette,mert ez tény.Ebbe a mondatba a rasszizmust bele magyarázni, merő rosszindulat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
geo
A nap kommentje a forrás oldalon:
Ezt minden majom kikéri magának! Ők ügyesek, nem esnek le a fáról. (by ccat)
perfekt
Ez az igazi szegregáció.Zombori,a magyar labdarúgókat,a fiatalokat,tartja labdarúgó sportunk,emelkedéséhez fontosnak,mert ugye az a jó abban ,hogy ilyen mélyen vagyunk,mert innét csak felfelé vezető út van.Igaza van idejönnek,illetve hoznak labdarúgónak becézett senkiket,akik elveszik a helyet,s lehetőségeket a magyaroktól.És függetlenűl bőrszinüktől jogos,hogy a riporter,szóvá tette,mert ez tény.Ebbe a mondatba a rasszizmust bele magyarázni, merő rosszindulat!
lenhardtibolya
Mi ebben a megjegyzésben a rasszizmus? Nem érdemes mindenbe belekeverni ezt az ostobaságot.
töky
Majd a Zombori helyett jön valami felcsuti futballprofesszor és ő nem fog ilyen csunya dolgokat mondani. Ő majd a zorbán cárt isteníti.
renibébi
Újpest szurkolóként, a keret : 29-főből, 20 külföldi... kezdőcsapatban 3 magyar...
nehogymá
Mészöly sem rasszista megjegyzést tett,még ha volt is benne egy kis bunkóság. konkrétan a mi focistáinkat fikázta ,emlékeim szerint valahogy imigyen(nem leszek pontos) azok ott afrikában alig jönnek le a fáról és már jobban tudnak focizni. Hofitól még elfogadható lett volna poén szinten,de egy volt szövetségi kapitánynak,aki válogatott játékos is volt,illene finomabban fogalmaznia. FIFA meg AZ UEFA amugy is minden alkalmat felhasznál a rasszizmus ellen,igy a kis megjegyzése olyanra sikeredett mint a kőbunkók banán dobálása a pályákon a szinesbőrű játékosnak. nyilván nem rasszista egyiksem,de manapság nagyon nem elegáns ilyen alapon kritizálni.mondta vona azt,hogy ugyanolyan szarok mint a mieink,.ezért kár pénzt költeni idegenlégiósokra.kész,ennyi.
bögöly
Ez már világröhej.

Moldova már 75 körül megírta "A verhetetlen 11" című kisregényét,melyet ajánlanék szíves figyelmébe annak a baromarcúnak,aki Zomborit le akarja tiltani.
Az ilyen mérvű gyáva seggnyalást tanítják valahol,vagy a vezetők gyárilag ilyenek??

Bááár,mióta az izraeliek elleni meccs után fejüket a homokba dugva hunyászkodtak meg a FIFA előtt,én már semmin nem csudálkozom.
Megélhetési senkiházi banda.

Ui:- a fradiban játszó Jenner,hiába fehér bőrű,ellenszenvesebb,mint bármelyik szines bőrű focista.
szelbatyo
@nehogymá: Nehogymá' jól emlékezz !
Mészöly - akinek egy "sikeres" portréfilmje is ment a TV-ben, többször - azt mondta ugyanis, hogy olyanokat hoznak ide focizni, akik most jöttek le a fáról.. És NEM dícsérőleg mondta... "...az elhíresült elszólásra a Sport Tv-ben, miszerint néhányan alig jöttek le a fáról Afrikában, máris itt játszanak nálunk az NB I-ben..." Csak a tisztánlátás végett... Bocsika !...
dolfi57
Közzététel a Facebookon is
Hozzászólás Ervin Tibor Szakács néven (Nem te vagy?)

Ervin Tibor Szakács · Kiemelt hozzászóló · KERI
Rasszizmusról itt nincs szó,csak a riporter kritikát nyilvánitott arról,hogy észre vehetően a foci clubboknál sok az idegen légiós. Sajnos tudomásul kell venni, hogy a MAGYAR futbalisták 90% képzetlen, fizikai teljesitményük egyenlő a nullával, és ezt valahogy ki kell váltani. A clubok a fenmaradásuk érdekében ezt meg is teszik, és jól teszik. MEXICO óta nem jutottunk ki a Világbajnokságra, és ilyen csapni való játékkal nem is fogunk soha sem kijutni válogatott szinten sehová sem. Tudomásul kellene már egyszer venni,hogy nem az edzőkön kell a port elverni, mert tehetetlenek. Magyarul ""SZARBÓL NEM LEHET VÁRAT ÉPITENI"" ezt tudomásul kell venni. Sajnálattal vettem tudomásul,hogy a SPORT1 TV csatorna félre állitott egy igaz mondó juhászt, pedig nem tett semmit a játékosok szinére,fajára sem tett észrevételt, nem négerezett,nem zsidózott , akkor hol a rasszizmus??? SEHOL
szelbatyo
@lenhardtibolya: Idióta jobbikos, ne ugass olyan dologba, amihez nem értesz !...
lenhardtibolya
@szelbatyo: Ez a stílus valóban jellemző egy társaságra. Gratulálok, hogy engem nevezel idiótának, és arra buzdítasz, hogy ne ugassak olyan dologba, amihez nem értek. Nos, a jó megjegyzéshez annyit, hogy idióta az, aki kitenyésztette a magafajtákat.
darwin
@szelbatyo: Nem hiszem,hogy ilyen stílussal kellene bárki ellen,vagy mellett kampányolni.
1951
"...nem volt szándékos a rasszista töltetű, de félreérthető lehetett.." Nos nem kellene végre ebben az országban befejezni annak feltételezését is, hogy egy-egy elhangzott kijelentés mögé egyesek rasszista töltetet gondolnak, hogy egy kicsit belemarjon a magyar nemzetbe?! Ideje lenne észhez térniük azoknak is, akik 70 év után is "virtuális nyereségre" vadásznak, rombolva azt a fajta összefogást,amely úgy 30 évvel ezelőttig jól összetartotta Magyarország lakosságát!Nem kellene-e "likvidálni" azokat,akik a rasszizmus állandó emlegetésével mérgezik a magyar közhangulatot akkor is, amikor még csak nyomokban sem fedezhető fel a rasszizmus legkisebb jele sem! Azt pedig, hogy valakik egy-egy népcsoporthoz tartoznak, nem kell szégyellni, meg kellene kísérelniük a normális beilleszkedést abba a közösségi társadalomba,amelyikbe hosszú-hosszú évek óta békében élhet! Fog ez nekik sikerülni?! Remélhetően ebbe az írásba nem fog senki rasszista sejtet felfedezni, ha mégis, annak ...
geo
Megvan mindenkinek Hofi taszári majom és Mariska néni története?
1951
@perfekt: Nem merő rosszindulat, hanem aljas szándékosság! De úgy tűnik, hogy ebből Magyarországon jól meg is lehet élni, mert reneszánszát éli a kötözködés, mások tönkretétele, s mindaz, amiből profitálnak azok, akiknek ez érdekükben áll!Meg kellene próbálni egy ideig elengedni a fülünk mellett az ilyen rosszindulatú kritikát és majd csak rájönnek arra, hogy nem érdemes ezzel rendszeresen előállni!! Ha ezt az energiát a munkára fordítanánk, akkor talán hazánk is hamarabb fel tudna zárkózni a legfejlettebb országok közé! Erre fordítsák inkább energiájukat azok, akik előszeretettel kiáltanak rasszizmust akkor is, amikor annak még a nyoma sem fedezhető fel!! Remélem írásom nem fog senkinek sem rasszistának tűnni?!
perfekt
@1951: Jó meglátásaid vannak.Ezekre nem vevő a tisztelt publikum.Mindent pedig nem lehet szó nélkül hagyni--azon hírekre gondolok mitől kinyillik a bicska a zsebben.A szólás szabadság egy kitalálmány,hangzatos lózung!.És addig kiálltanak farkast, amíg megjelenik ,és akkor pedig arra senki sem figyel már.
szelbatyo
@darwin: Ez nem kampány. Véleménynyilvánítás... És előzménye van, amely során - korábban - kiderült ibolyka szellemi színvonala... Itt pl. két, egymást követő mondatban tegez, majd magáz... A hovatartozása pedig ilyen hozzászólásából derült ki, ami alapján voltam bátor emlékeztetni, hogy egy jobbikos inkább ne szóljon bele rasszizmusról szóló társalgásba... Baj ?...
darwin
@szelbatyo: Én mindenkit megértek,de a durvaság bánt.
Dr. Felipe
Én nem vettem észre hogy kevesebb légiós lenne. Néha néha belepillantottam a Bp. Honvéd - UTE mérkőzésbe és bizony fehér játékos ritka volt mint a fehér holló.
dolfi57
@Dr. Felipe: Mint irtam sajnos nincs annyi jó képességü Magyar focistánk, igy a clubbok kénytelenek feltölteni a keretet idegenlégiósokkal. Én egy jó szinvonalu mecsre lennék kiváncsi, ami sajnos nincs, és ha mecset nézek qurvára nem érdekel hogy az adott játékos fekete, vagy fehér, csak hozza magát mindig formába és tudjon megfelelni, és gólt lőni ami a legfontosabb.
keresztapa
Nos ha ennyire kényesen értékelik a rasszista töltetű szólásokat, akkor mi bizonyítja a teljesítményt, a kipások véleménye, azzal jutunk ki a VB-re, hogy rasszistának minősítik azt aki megmondja, az igazat a valót. Ha az idegenlégiósokkal jutunk ki a VB-re, akkor teljesítményük igazolva. De az idegen légiósokkal sem tudunk kijutni a VB -re, tehát a teljesítményük nem jobb mint a magyar játékosoknak. Csak kétszer többet fizetnek nekik. Tehetik az MLSZ tömve van pénzel, igaz hogy nem tudnak eredményt elérni a labda rúgásban, de nagyon jó eredményt érnek el, a zsidó akarat teljesítésében, egyáltalán van az MLSZ-ben Magyar érzületű ember? Vagy csak idegen? Akik a magyar zászlót is kitilthassák a mérkőzésről, ha a zsidó ezt igényli? Ha sportszerű játékosok lettek volna, akkor egységesen nem lépnek pályára, de sajnos ez nem történt meg. Ezért most még az is rasszista ki jelentés, lehet ami nem is az.
Dr. Felipe
@dolfi57: Az nekem is mindegy lenne ha fehér vagy fekete, csak hogy ezek a fekete játékosok semmivel sem jobbak mint a magyar játékosok úgyhogy kár idehozni őket mert nem hoznak minőségi javulást az NB I. be.
keresztapa
A Sport TV élen jár a rasszizmusban . Mivel a nem rasszistára is rasszistát kiált, ebből élnek!
Dr. Felipe
@keresztapa: Öntsünk már tiszta vizet a pohárba.
"leesik a fáról és már itt futballozik" - ezt mondta a faszi. Szerinted a fekete játékosok a fáról esnek le? Ugye hogy nem, őket is anya szülte ahogy te sem a fáról estél le.

Az eltiltás jogos ha rasszista ha nem mert ilyet élő adásban nem mondunk.
nehogymá
@szelbatyo: akkor nagyon csúnyánfélre.értettem. se hazai bajnokit se válogatott meccset nem nézek, Mészölyt a sport tv n láttam amig előfizttem rá ,pár éve már nem teszem. nyilván rosszul emlékszem,mert ha igy lenne emlékeimben ahogy leirtad ,akkor eszembe nem jutna egy szóval se mentegetni. a fals emlékezetem szerint a Heti Helyzetben volt,(mert a spanyol bajnokin kivül azt néztem) .ami után adtak is neki rendesen.
szelbatyo
@darwin: Hogy okosoggyá picit... Jó szórakozást !!!...
A Hócipő című szatírikus kéthetilap honlapja OrbánVikipédiát indított, amely valószínűleg képes lesz arra, hogy az utókornak hitelesen és pontosan mutassa be a regnáló miniszterelnök munkásságát. Úgy érezzük, hogy ezt még a Hócipőnél is közkincsebbé kell tenni, így kedves Olvasóink nálunk is szemezgethetnek az OrbánVikipédiából.

KÉT POFON

Amikor 2008 májusában arról kérdezték az akkor még ellenzékben lévő Orbán Viktort, hogy mi a véleménye a radikális jobboldal terjeszkedéséről, azt felelte, hogy azt fogja tenni velük, amit Horthy is tett a nyilasokkal, kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket.

kétpofon.png

Hatalomra kellett jutnia a Fidesznek ahhoz, hogy kiderüljön, Orbán két pofonja atyai pofont jelent, ami tudvalevőleg serkentő szokott lenni. Ha csak az első pofon elcsattanása utáni időszakot vesszük, mármint amikor első pofonként az új kormány a nyilvánosság előtt és különösen a külföldnek szóló megnyilvánulásaiban elhatárolódott a szélsőségesektől, sőt határozott fellépést ígért ellenük, akkor a következők történtek. Életveszélyesen megfenyegettek és megaláztak két újságírót a Magyar Sziget fesztivál során, rendszeresen megrongálták a zalaegerszegi holokauszt-emlékművet, Földeákon harminc épület falára festettek horogkeresztet, egy neonáci szervezet harminc településen tartott könyvégetést, Kiskunhalason antiszemita feliratot festettek a helyi zsinagóga falára, Hitlert éltető felirat került a tamási Rozália-kápolna oldalára, ugyanígy a Hit Gyülekezete nagykanizsai épületére, miként egy pécsi köztéri installációra is. Szálasi-emlékoszlopot avattak egy mezőkövesdi magántelken, Szálasit éltető plakátokat ragasztottak ki a Vérmező, illetve Terézváros villanyoszlopaira, megrongálták a Duna-parti mártíremlékművet, a Betyársereg vezetője zsidók és más bőrszínűek elleni faji háborúról beszélt nyilvános rendezvényen, Raoul Wallenberg szobrára disznólábat aggattak, Kerényi András zsidó hitközségi vezetőt,...
szelbatyo
@darwin: , Raoul Wallenberg szobrára disznólábat aggattak, Kerényi András zsidó hitközségi vezetőt, majd dr. Schweitzer József nyugalmazott főrabbit a nyílt utcán inzultálták, hogy csak az első pofon utáni hónapokból szemelgessünk.

GÁRDAAVATÁSOK

Ezek az akciók egytől egyig komolyabb következmények nélkül maradtak, igaz, mellőzték a látványt, ellentétben az olyan nagyszabású utcai demonstrációkkal, mint például a Magyar Gárda avatóünnepségei és utcai vonulásai. Ráadásul a gárda megmozdulásai a legfrekventáltabb sportesemények izgalmait idézték, amennyiben nem lehetett tudni, hogy mi lesz az akciók vége. A szervezet ugyanis 2009 óta be van tiltva. Az eredetileg a hasonló nevű hagyományőrző és kulturális szervezet által alapított mozgalmat, melynek tagjai előbb fizetőpincéri egyenruhában, később katonai nadrágban, oroszlános mellényben és Bocskai-sapkában masíroztak keresztül-kasul az országban szemlét tartani a főleg cigányok lakta településeken, a bíróság 2009-ben feloszlatta. Ennek ellenére a gárda folytatta az akciókat, a hatóságok pedig gondosan ügyeltek arra, hogy úgy nézzék tétlenül az akciókat, hogy közben az határozott közbelépésnek tűnjék fel. Az időközben a belső viták folytán többfelé szakadt gárda legemlékezetesebb akciója a rendőrség megvezetése volt 2012 nyarán. A hatóságok egyik hajnalon minden előzetes bejelentés nélkül megszállták Csókakő környékét, a falut hermetikusan elzárták a külvilágtól, mert úgy tudták, hogy a gárda a faluban akar ünnepélyesen felavatni 130 új tagot, ám kiderült, hogy az eseményt közben Dunaföldvárra vitték, ahol Vona Gábor, aki fő támogatója volt a gárda létrehozásának, zavartalanul tarthatott szemlét a seregek felett.

PARLAMENTI ZSIDÓZÁS, CIGÁNYOZÁS

Mi több, az elnök a betiltó ítélet után egyéni akciókra is vállalkozott. 2011 februárjában például a gárda mellényében jelent meg a parlament plenáris ülésén, de mert törvény szerint a rendőrség nem mehetett be az épületbe, a házőrségnek pedig nem volt jogosítványa...
szelbatyo
@darwin: a házőrségnek pedig nem volt jogosítványa közbelépni, a házbizottság nem tudott mit tenni. A parlament amúgy is kiváló intézménye a szélsőséges, igaz, csak verbális megnyilvánulásoknak. Az, hogy a Jobbik képviselői minden harmadik hozzászólásukban zsidóznak vagy cigányoznak, már nem bír hírértékkel, annak ellenére sem, hogy 2013 nyarától a renitens képviselők 50, illetve 70 ezer forint terhe mellett zsidózhatnak Kövér házelnök tarifái szerint. Ettől függetlenül ma már túl van a parlament azon is, hogy a jobbikos képviselők rendszeresen tagadják a holokausztot, vagy hogy bizonyos Gyöngyösi képviselő szerint föl kellene mérni, hogy a T. Házban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

Ezekből persze nem következik, hogy Or­bán ígérete ne valósult volna meg maradéktalanul a két pofonnal és a hazazavarással. A szélsőjobb ma utcán és a parlamentben is otthon van. Továbbá ifjabb Hegedűs templomában, de már református püspök is avatott debreceni kollégiumban Horthy Miklós-emléktáblát.
darwin
@szelbatyo: Okosodtam./ Bár eddig is nagyon okos voltam :) /
A Jobbiknak vannak érthető és használható dolgai is,amikkel nagyon sokan egyet értenek.Joggal. De sajnos nem szalonképesek a nézeteikkel és az elintézési módjaikkal,amelyek pont olyan szélsőségesek és durvák,mint a te megnyilvánulásod @lenhardtibolya: -val szemben.
szelbatyo
@darwin: Soha nem állítottam, hogy nem vagy okos. Főleg, mióta megírtad a "Fajok eredete" című művedet, ráadásul : ANGOLUL !
De ennek ellenére lehetnek előtted nem kitárgyalt ismeretek...
Az én durva megnyilvánulásaim l.i. által korábban meg lettek alapozva... Vállalom !...
darwin
@szelbatyo: Na jó.Belegondoltam,hogy nekem is van kedvencem a propin.Bármihez hozzászól,biztos,hogy felmegy bennem a pumpa.Én is vállalom.
Dr. Felipe
"Leesik a fáról és már itt futballozik"

Hát lehet itt csűrni csavarni a dolgokat de bizony ez kőkemény rasszizmus ugyanis a színes bőrű játékosok sem a fáról potyognak. Még jó hogy banánnal nem kínálta meg őket ez az ökör.
A szakkommentátor otthon lehet bunkó de a tv stúdióban nem. Ott nem sértegetheti a fekete játékosokat a nagy nyilvánosság előtt.
Többet nem szabad beengedni az ilyen bunkókat a stúdióba.
keresztapa
@Dr. Felipe: Leesik a fáról, ez az a rasszista állítás, gyenge értelemmel megáldott vélelem, rosszindulatra való következtetésre kihegyezve. A lényeg az hogy a labda rúgáshoz nem sok köze van, úgy mint a magyar játékosoknak, akikkel nem lehet elérni annyit, hogy az EB-re kikerüljünk. Ez a rasszizmus! A magyar játékos éppen olyan tehetségtelen, mint az idegen légiósként vásároltak. Sport játék küzdelem, nélküli katyvasz az egész.
Ebből csinálnak tudatosan rasszista irányzatot. A sport ha a mai magyar labdarúgást nézzük politika, és nem sport!
Sííva
Igazából nem értem miért marjátok egymást! Nincs magyar foci! A mai focistának nevezett egyéneknek nem érdeke a nyerés, nem azért játszanak mert nyerni akarnak és nem a játék öröméért! Be kellene szüntetni az egészet úgy ahogy van! Más sikeresebb sportágakat kell támogatni ebből a pénzből. A magyar foci úgy ahogy van leszerepelt! Minek kell erőltetni? Ha majd megtanulnak erőt, kitartást belefektetni és összefogva, együtt nyerni akkor lehet támogatást és jó havi fizetést adni nekik! Amíg egyébként is megkapják, minek erőlködjenek?
bra048
@Sííva: Amennyiben viszont jelenleg nem érik el a magyar játékosok a nemzetközi színvonalat akkor nem kellene őket ruházni, etetni és részükre nagyobb stadionokat
építeni. Különösen nem Felcsúton, ahol az egész csak "géniuszunk" megrendelésére
és örömére jött létre...
Dr. Felipe
@keresztapa: "Leesik a fáról és már itt futballozik"
Hát ha te egyet értesz ezzel a kijelentéssel akkor valószínű hogy te is a fáról pottyantál le. Kár hogy fejre, különben te lehetnél az új Drogba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.