Felavatták a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) mértani középpontjában a névadó egészalakos bronzszobrát.

"Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár" – mondta a húsvéthétfőn tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök, az intézmény alapítója.

A kormányfő kijelentette: ez az alkotás nemcsak a múltnak szól, hanem legalább annyira a jövőnek is.

Domonkos Béla szobrász művét Orbán Viktor mellett az Aranycsapat egykori csapatkapitányának özvegye, továbbá Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke és a szobrot adományozó Végh Gábor leplezte le.

Ezt követően a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna hat résztvevőjének, a spanyol Real Madridnak, a görög Panathinaikosznak, a horvát Dinamo Zagrebnek, az ausztrál Melbourne Football Institute-nak, a Budapest Honvédnak és a házigazda PFLA-nak a csapatkapitányai megkoszorúzták a szobrot.

Az ünnepélyes műsor Makovecz Imre mellszobránál folytatódott, ahol két püspök felszentelte és megáldotta a Puskás Akadémia Pancho Arénát, amelynek megnyitó ünnepsége 18 órakor kezdődik. Egy órával később a Puskás Suzuki Kupa fináléjával, a PFLA-Real Madrid mérkőzéssel avatják fel a stadiont.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Mivel Felcsút Magyarország fővárosa,teljesen érthető mitől lett Puskás vidéki.Az is elképzelhető ez az agyament nem tudja ,hogy :
"Puskás Ferenc, Purczeld Ferenc született Budapest, 1927. április 1
Korai éveit egy kispesti házban töltötte".
Máskor mielőtt beszédet mond illő lenne tájékozódni is.
Senara
"Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár" ... Nem Puskásról szól az egész , hanem a felcsúti generalisszimuszról saját vállveregetéssel egybekötött dicshimnusz magáról . Valahol olvastam " ellopta a kokárdát mikor még áprilisban is hordták a hívei és most meg a Puskás nevet is kisajátította .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.