A német válogatott kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott a házigazda brazil csapat felett a labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében, ezzel elsőként került a vasárnapi fináléba.

Ez a hatgólos különbség rekord a jelenlegi tornán, de az elődöntőket tekintve a vb-k történetében is. A brazilok számára pedig negatív rekordbeállítás a hatgólos vereség.

Az európai együttes a 11. percben szerzett vezetést Thomas Müller góljával, majd a 23. és 29. perc között négyszer is eredményes volt, ezzel eldöntve az összecsapást és sokkolva a hazai közönséget. A második találatot Miroslav Klose rúgta, aki 16. vb-góljával megelőzte a brazil Ronaldót a góllövő örökranglista élén. Rajta kívül még Toni Kroos kétszer és Sami Khedira egyszer talált a kapuba. Andre Schürrle duplázott a második félidőben, a hazai becsületgólt pedig Oscar szerezte a 90. percben.

Németország 1954, 1974 és 1990 után negyedszer lehet világbajnok, amennyiben a vasárnapi, riói fináléban nyer a szerdán sorra kerülő argentin-holland párharc győztese ellen.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Majd a felcsútdobozi orbán-májercsapat elveri a német válogatottat, jöjjenek csak ide!
Hanyatt esnek a füvön :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A brazilok egyszeruen leblokkoltak az elso kapott gol utan. Azt hittek hirnevvel megverhetik a nemeteket, akik viszont kegyetlenul kihasznaltak a brazilok tevelygeset. A masodik felidoben mutattak nem javulast, de hamar feledesbe merult az ujabb 2 nemet gol utan.
darwin
A brazilok megrázzák magukat és felállnak.Nem fogják 10 évig elemezni,hogy ettek-e tésztát.
libelle
@Meine Ehre heisst Treue: Das ist Verboten.Ezenkivül a német társadalom definitiven nem igy él.
libelle
@pbalage: Amikor rákérdeztem, hogy miert épül itt ennyi Stadion azt mondta abszolut meggyözödéssel egy kedves barátunk, hogy nem tudod, Magyarország foci világhatalom? Ténylegesen nem nézem a focit, de most rettenetesen kerestem a világhatalmat. Miután nem táláltam, már azt gondoltam hm, a világhatalomnak nem is kell játszania mert ök már annélkül is világbajnokok.Egyébként azt gondoltam, hogy orbán féltette a felcsutdobozi faláb fc arany csapatát, és ezert nem is küldte öket Braziliába. Na ja majd 2028-ban felcsuton lessz a VB és orbán fut be elsönek mint nagy focista és örökös miniszter a Stadionba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.