A német válogatott kiütéses, 7-1-es győzelmet aratott a házigazda brazil csapat felett a labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében, ezzel elsőként került a vasárnapi fináléba.

Ez a hatgólos különbség rekord a jelenlegi tornán, de az elődöntőket tekintve a vb-k történetében is. A brazilok számára pedig negatív rekordbeállítás a hatgólos vereség.

Az európai együttes a 11. percben szerzett vezetést Thomas Müller góljával, majd a 23. és 29. perc között négyszer is eredményes volt, ezzel eldöntve az összecsapást és sokkolva a hazai közönséget. A második találatot Miroslav Klose rúgta, aki 16. vb-góljával megelőzte a brazil Ronaldót a góllövő örökranglista élén. Rajta kívül még Toni Kroos kétszer és Sami Khedira egyszer talált a kapuba. Andre Schürrle duplázott a második félidőben, a hazai becsületgólt pedig Oscar szerezte a 90. percben.

Németország 1954, 1974 és 1990 után negyedszer lehet világbajnok, amennyiben a vasárnapi, riói fináléban nyer a szerdán sorra kerülő argentin-holland párharc győztese ellen.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Majd a felcsútdobozi orbán-májercsapat elveri a német válogatottat, jöjjenek csak ide!
Hanyatt esnek a füvön :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Remélem azért most nem lettek öngyilkosok a brazilok mint legutóbb ilyen esetben...
pbalage
Majd a felcsútdobozi orbán-májercsapat elveri a német válogatottat, jöjjenek csak ide!
Hanyatt esnek a füvön :)))
human
@Hellcat: Két halálos áldozatai már vannak a VB-nek. Leszakadt egy felüljáró, amit a VB-re építettek.
index.hu/kulfold/2014/07/03/raomlott_egy_feluljaro_egy_buszra_braziliaban/
dömdödöm
Andre Schürrle duplázott a második félidőben,
-Hogy nem sürle a bőr a képéről :-)
Kamcsatka
Véget ért egy brazil szappanopera.Nem gondoltam volna, hogy sajnálkoznom kell Brazília miatt. Hajrá Európa!
Meine Ehre heisst Treue
Deutschland, Deutschland über Alles ...

Hála a Magasságosnak!
Ennél már csak ez lett volna szebb, ha a döntőben esnek ki.
postamester
Na , ja !!! A foci gömölyü, és a meccs 90 percig tart...
a jobb csapat nyer elöbb vagy utóbb !!!
Cicamama55
A német csapat leiskolázta őket! Ekkora különbséget nem éreztem a csapatok között, de a németek győzelmét én is borítékolni mertem volna. Azt nem tudtam felmérni, milyen lélektani erőt jelenthet az, hogy hazai pályán játszanak. Szerintem a 2.gól után, csak rosszabb volt hogy otthon játszottak. Nehéz lehetett elviselniük ezt a csúfos végeredményt...Remélem a finisbe a holland válogatott fog bekerülni!
nyanya001
Pedig a brazilok még focizni is tudnak !
Január
@Cicamama55: Nagyon hiányzott a brazil csapatból Neymar, akinek eltört egy csigolyáját Zuniga, - aki beletérdelt szabályosan hátulról a játékos gerincébe - és hiányzott a csapatkapitányuk, aki begyűjtött néhány sárgalapot
perfekt
Brazilok Bern-je.Nemzeti katasztrófa,mint nálunk,'54-ben.Vége a Brazil szambának,nem tett jót nekik-hogy sztárjaik Európába jöttek.Elveszítették a könnyed, kreatív játékstílusukat-és a hitüket is.Ezt a szégyent--mert ez-az(Nálunk évente egyszer.egyszer leesik egy egy 8:1-de itt azonnal meg is magyarázzák!!!) ott, másként kezelik,ez, soha nem halványodó emlék marad Braziliában..Az ottani emberek minden munkát elvégeztek,mert volt egy totemük, minek oltárán áldozhattak--ezt úgy hívják Labdarúgás.Nemzetgazdaságuk---ne legyen igazam ,komoly kihívások előtt áll--a focijuk--Neymárral--együtt is.mélyponton.
sakál
Szégyen így kikapni a braziloknak, olyan védelmi hibákat csináltak, hogy csak fogtam a fejem, a pontatlan passzok, az ötlettelen labdázgatás is dühítő volt! Ez kérem nem egy, vagy két játékos kiesének a hibája, egyébként is hullámzó volt a csapat teljesítménye! Egyébként örülök a németek győzelmének, csak ne szálljanak el maguktól a döntőben!
Manhattan
Biztos voltam a német csapat győzelmében.de nem gondoltam, hogy hetet rúgnak. De megérdemelték a fényes győzelmet. A brazil csapat nem "brazil". Lehet szeretni, vagy nem szeretni a német focit, a német mentalitást. De tanulhatunk tőlük. Történelmükkel való szembenézést, a precizitást, a német alaposságot.Ha kedvenceim, Messiék a döntőbe kerülnek, nagyon meg kell szenvedniük a győzelemért. Az esély azonban a német csapat oldalán van.
sokanvagyunk
A braziloknak azért szerencséjük is van - mármint hogy otthon történt velük ez a baleset... :)
Cicamama55
@Január: Ezt nem vitatom, de az első mérkőzésüktől kezdve, valahogy nem érződött rajtuk, hogy magabiztosak, hogy tudatosan jó a csapatjátékuk. Mivel sok más csapatnál jól működött, így náluk ez feltűnő volt. Nem azt állítom én, hogy rossz csapat,-lennének fele olyan jók a magyarok!- de hogy nem voltak jó passzban az biztos...S hát a negatív tényezőket bevonzották...Ez most így történt, de semmit nem von le az ő foci tudásukból! A labda gömbölyű, bármikor, bármi történhet...
JAJMÁR
Semmi nem tart örökké! A brazilok most nagyot zuhantak, persze ekkorát csak a csúcsról lehet. A németek sikere sem véletlen, lsd. Manhattan, de van még egy -szerintem - lényeges dolog: a csapat és a foci iránti alázat :)
herczeg0210
@pbalage: Hát csak akkor a mini Szterelnök beengedi a fűre Őket!
Yoda69
A brazilok egyszeruen leblokkoltak az elso kapott gol utan. Azt hittek hirnevvel megverhetik a nemeteket, akik viszont kegyetlenul kihasznaltak a brazilok tevelygeset. A masodik felidoben mutattak nem javulast, de hamar feledesbe merult az ujabb 2 nemet gol utan.
darwin
A brazilok megrázzák magukat és felállnak.Nem fogják 10 évig elemezni,hogy ettek-e tésztát.
libelle
@Meine Ehre heisst Treue: Das ist Verboten.Ezenkivül a német társadalom definitiven nem igy él.
libelle
@pbalage: Amikor rákérdeztem, hogy miert épül itt ennyi Stadion azt mondta abszolut meggyözödéssel egy kedves barátunk, hogy nem tudod, Magyarország foci világhatalom? Ténylegesen nem nézem a focit, de most rettenetesen kerestem a világhatalmat. Miután nem táláltam, már azt gondoltam hm, a világhatalomnak nem is kell játszania mert ök már annélkül is világbajnokok.Egyébként azt gondoltam, hogy orbán féltette a felcsutdobozi faláb fc arany csapatát, és ezert nem is küldte öket Braziliába. Na ja majd 2028-ban felcsuton lessz a VB és orbán fut be elsönek mint nagy focista és örökös miniszter a Stadionba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.