Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya kisebb sérülés miatt nem léphet pályára vasárnap az északírek elleni 18 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Pintér Attila szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Ferencváros támadója, aki két év után, hazai környezetben térhetett volna vissza a nemzeti csapatba, az egyik edzésen szenvedett kisebb sérülést, amely nem túl komoly ugyan, de "ha ma kellene játszania, akkor nem tudna". Hozzátette, mivel a mérkőzésre délig kellett húsz futballistát benevezni, így a 35 éves játékos nem került be.

"A legjobbat reméljük, de a legnehezebbre számítunk" – nyilatkozta a szakember hozzátéve, hogy a fejében összeállt a kezdőcsapat. A tréner elmondta, nagyon nehéz találkozóra számít, az északírek keretében ugyanis hét olyan futballista van, aki az angol Premier League-ben szerepel, ráadásul ez a gárda a világbajnokság előtt megnehezítette a vb-n egyaránt nyolcaddöntőbe jutott chileiek és uruguayiak dolgát is, előbbitől 2-0-ra, utóbbitól pedig csak 1-0-ra kapott ki.

Pintér Attila arra kéri a szurkolókat, türelmesek legyenek a csapattal és adott esetben a nehéz pillanatokban is bíztassák az együttest, mert akkor gyorsabban átvészelik ezeket az időszakokat.

A válogatottságot lemondó Szalai Ádám ügyéről konkrétan nem beszélt a szakvezető, ugyanakkor három pontban sorolta fel azokat a követelményeket, amelyek elengedhetetlenek a nemzeti csapatban. Mint azt elmondta, azokat hívják meg, akik illenek a kialakított játékrendszerekbe, a játékosoknak minél több tétmérkőzésen kell pályára lépniük, illetve az "emberi minőségüknek megfelelőnek kell lennie, akár a játéktudás rovására is".

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya elmondta, a gárda ideális körülmények között készülhetett a találkozóra, a héten sikerült minden elképzelést megvalósítani és azt reméli, egy szép győzelemmel kezdi majd a csapat a selejtezősorozatot.

"Természetesen győzelemmel akarunk rajtolni, egy ilyen sorozatban nagyon fontos, hogy hozzuk a hazai mérkőzéseket, ha ott akarunk lenni a végelszámolásnál, teljesen mindegy ki ellen lépünk pályára" – nyilatkozta a Dinamo Moszkva szélsője, aki nem kívánt foglalkozni a Szalai-üggyel, mondván ennek "nincs itt az ideje".

Dzsudzsák szerint egy rendkívül fegyelmezett, elsősorban védekezésre összpontosító riválissal kerülnek majd szembe a Groupama Arénában. Úgy vélte, az fog dönteni, hogy a támadó harmadban, illetve a befejezéseknél mennyire lesznek pontosak.

A találkozót vasárnap 18 órától rendezik a Ferencváros augusztusban átadott új stadionjában, a Groupama Arénában, amelyben telt ház, 22 ezer néző lesz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
ÓRIÁSI!!! Akkor a tippmixen ezt a meccset hanyagolom. Miért kell ezt csináli?
dömdödöm
Pintér Attila arra kéri a szurkolókat, türelmesek legyenek a csapattal és adott esetben a nehéz pillanatokban is bíztassák az együttest, mert akkor gyorsabban átvészelik ezeket az időszakokat.
86 óta szurkolunk és türelmesen várunk miközben egy két játékosgeneráció már jól megfizetve de sikertelenül átvészelte ezeket az időszakokat :-( több mint pofátlanság amit mond !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.